3 lu tarama testi. cok acil bakar misiniz lut

mehtapagir

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2014
998
887
44
Arkadaslar bugun uclu taramam yapilacakti. 2 gundur de sag kasigimda agri var.

Dr a gittim agri icin ultrasonla bakti. Agri yapacak bi durumun yok dedi. Sonra 3 lu taramaya yonlendirdi. Benim yaptigim bu ultrason yeterli, ultrasona girmeyeceksin sadece kan aldir dedi. Ense kalinligini sordum bu yeterli dedi yine. Zaten kopek gibiler soru sorulmuyo. Acaba olctu mu olcmedi mi bisey demedi. Ben de bastim ozele gidiyorum gerek var mi sizce? Yoksa olcmus mudur?

Benim bildiğim kadarıyla tarama testinde risk hesaplanırken hem kan değerleri hem de ense kalınlığı formüle edilerek risk hesaplanıyor. Yani ense kalınlığını ölçmeden zaten bir risk değeri hesaplanamaz

ense kalınlığına 2li tarama testinde bakılır11-13. haftalar arasında.3 lü taramada sadece kan alınarak bakılıyor ilk doktor doğru söylemiş

İkili tarama testinde ense kalınlığına baktı doktor. Cuma günü 3 lu tarama testi istedi ense kalinligini olcmedi. Kan verdim sadece

İkili tarama testinde ense kalınlığına baktı doktor. Cuma günü 3 lu tarama testi istedi ense kalinligini olcmedi. Kan verdim sadece

ense kalınlığına 2li tarama testinde bakılır11-13. haftalar arasında.3 lü taramada sadece kan alınarak bakılıyor ilk doktor doğru söylemiş

Kizlar cok tesekkurler. Cevaplarinizi gec gordum kuaura bakmayin.

Kizlar cok tesekkurler. Cevaplarinizi gec gordum kuaura bakmayin.

Ben hic 3lu yaptrmadm ama genede bldim kadryla ilk hamilelimde bisi bilmedimden 2li yaptirdgimda doktr enseye falan bakmamisti sadece kan almislardi oda iyi cikmsti snra o doktoru degstrmistim zaten.
3lu ye gerek duymadi bide 4 lu yaptlar oda iyiydi
Ikincisinde ense ve kan alindi 2li taramada doktra sordm hatta ilk hamilelimde enseye bakmadlar oda bakmasi gerekydu flan demisti 2li iyi cikinca 3 lu ve 4 lu istemediler en onemli olan 2liymis zaten
Profösöre sormustum 2li yaptrdm ama 3 ve 4lu yaplmadi oda bana en onemlisini yaptrmasn bisi cikmadiysa onlara gerek yok zaten demisti .
Zaten 19 23 hafta arasi ayrntli usgye griliyo ya 4 boyutlu ultrsnda btun organlar hersey tek tek incelendi icin pek gerek duyulmuyo yani bosuna evham.yapmissin canm ayrntliya girersin birde tamam

Cok tesekkurler canim. Ben de enseyi olcmedi diye bi sinirle ozele gittim. O da bakti kan testi yapti falan. Ense kalinligini sorunca, 3 lu taramada ense kalinligina bakilmiyo dedi.

Devlette dr un bilgisayar ekraninda 32mm diye bisey yaziyodu. Dedim kesin enseyi olctu 3 un istunde cikti,bana soylemedi kan sonucu cikinca soyliycek diye de dusundum.

Sonra ozelde de baktim ultrasondan sonra dr bi kagit verdi bana biyerde yine 32mm yasiyodu. Hocam bu ne ense kalinligi mi dedim. Yok o bebegim kafasinin ustunun olcusu dedi :))

Yanibdevlet de dogru olcmus ve bosuna da evham olmusum :)

Sagol canim tesekkurler. 4 boyutlu ultrasonu 4 gozle bekliyorum :) daha gun vermedi dr um. Su zaman yaptir falanndemedi. 26 haziranda randevum var o zaman soyler ne zaman yaptiracagimi herhalde :)

Valla cnm ozel devlet pekde bisi farketmiyo sanirim
Ilgsz oldularmi heryerde oluyolar paranla rezil bile oluyosun ben ozelde cok rezil oldum saatlerce seker yuklemesinde sirada bekledim ayakta ac karnina bayilacak oldum kac para odedim o kanlara ama seker kabl etmedi vucudum cikardim dger kanlar alinmadi onlarn parasni vermediler geri vs vs 4 boyutluyu ben ilk oglumdan bldigmden kendim sordm dpktora o demddi bile gidimmi ha evet gt gt dedi.bana :)ozel bide yani ben demsem tarih gececek haberi olmayacak :)
Ilk oglumdaki doktrm mukemll bi kadindi oda ben dogm yaptktn snra develte gecmis ozelden sirf devlete gicikligmdan gtmedim bska doktr bldm ama onn yerini tutmuyor
Her zamab iyisi denk gelmio doktrlar unutblio sen kendn takip et sor mtlka herseyii

köpek gibiler derken???ayıp değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…