sevgili arkadaşlar, bu topiği çok sevdiğim ve cok yakın olan can arkadaşım için açtım, kendisi avukat ve maalesef vakti olamıyor buraya yazmak ıcın.
kendısı su an 39 yasında ve 3. denemsını yaptı ızmırde perşembe gunu tranfser oldu blast aşaması 3 adet vermısler, rahim kalınlığı felan gayet ıyımıs, eşinde biraz sorun var ama aslında tam anlamı ıle ne oldugunu hıc bulamadılar,
arkadaşımın adı sevgi, nekadar cok sevgi için done toplarsam okadar rahatlatacağım onu, 2 gun dınlenebıldı su an gene duruşmalara ve ofıse gıdıyor, çevresinden kimse bilmiyor bir ben bir eşim, 6 yıllık evliler, normal olmayınca bebek dr a gidiyorlar ve hemen tup yapalım dıyınce baslıyorlar,
ilk denemesinde 2 adet 3. gun embrisou konuluyor 1 adet tutuyor ama kalp atısı durunca kurtaj,
sonra aradan bıryıl sonra tekrar denıyorlar bu sefer 2.gunde 1 adet verıyorlar hep farklı merkezlerde oldugu ıcın sanırım, buda tutuyor ancak gene aynı sey oluyor, gene kurtaj
sonra epey bir araştıryor eşıyle tum genetık testlerı yapılıyor bırsey cıkmıyor, neyse ıste tekrar takıp ve toplama aşamasına gelınıyor, aradan 1.5 yıl sonra nerdeyse, bu sefer dr lar blasta kadar getırıyor embrıoları ve 3 adet verıyorlar,
sizlerden bilmek istediğimiz tecrübelerimiz şunlar eğer vaktiniz olursa yazar paylaşırsanız çok mutlu olacağız, benım unv arkadaşım kendisi:),
1. 3 kez ust uste tutma olasılığı nedır 3. cude bu mutluluga ulaşanlar varmı bu şekılde olupta, yanı aslında tutma durumu onemlı, düşük şeki değilde
2. daha evvelki denemelerde embrıo transferıne göre 3.gun de 2. gunde transferın anıden bır ıc kıyılması ıc fenalıgı bas donmesı hıssetmıs, 2 kez olunca tesaduf olamaz bu demekkı benım bunyem boyle anlıyor hamıle olmayı dıyor, sımdı ıyıce dıkkat edıyor ama henuz bırşey yok, acaba 5. gun embrı oldugu ıcın 5.gundemı olacak, yoksa olmayabılırmı yoksa olmaması kötü bir işaret mi?
3. ops masasına sedyeyı çarpmışlar, ama olaydan sonra 2 saat yanı transferden sonra 2 saat hıc kımıldamamıs hatta surgu vermısler, de bu hafıf sarsıntı, taksı ile eve giderken ve mecburen ofıse giderken nekadarda yavaş gitse hafıf sarsıntı oluyormus olmuş, etkilermi diyor?, mümkün olduğunda ya uzanıyormus yada oturuyormus ofiste bile,
4. 2 tane de ufak çaplı miyom var rahimde, bu durumda olupta mutlu sonuca ulaşan varmı?,
blast emb trasnferi 3 kez tutan, miyom da olan ama hamileliği başarılı devam eden yada sonuclanan arkadaşlar, allah rızası için deneyimlerinizi paylaşırmısınız, ben akşam tüm yazılanları ileteceğim kendisine, isteyen bana özelden de mesaj atabilir lütfennnnn,
çok teşekkürler,( bu arada ben tedaviye ara verdim sonbaharda başlıyorum , topclerden nikimi tanıyanını zolabilir diye bu notu düştüm:))))),
çok sevgiler herkeseeee,ve teşekkürler,
nazenincim nasılsın bakalım byağıdır konusmuoduk seninble ben ara verdim 3 ay kadar gelmedim 2.negatifimden sonra bıraz bu fıkırden uzaklasayım istedim..kendi topiğimde yazısıyorduk orayada girmiyorum pek ismii acılarımı hatırlatıyor dıye:)
şimdi arkadasına gelelım canım öncelikle hiç öyle 24 saat yatılacak diye bişey yok kendı yormasın ağır kaldırmasın yeterli.spontan gebelikleri dusunsene onlar neler neler yapıyorlar gebelıklerını öğrenmeden..eğer sağlıklı bir embriyo ise tutacağı varsa takla bile atsa tutar:)bu benım konustuğum danıstığım butun doktorların fikri o konuda içi rahat etsin..
su kısmını anlamadım arkadasında pıhtılaşma faktörlerıne bakılmısmı.cunku ıkıdır bebeğin kalbı duruosa ya kromozomsal sıkıntı vardır anomali yada pıhtılaşma bozukluğu vardır..arkadasın doktoruyla görüşsün oda eğer uygun görürse kan tahlılınde pozıtıfı gördükten sonra kan sulandırı bişeyler kullanabilir..
blast seviyeye gelmişse bölünme sıkkıntısı yok demektir ama illada sağlıdır dıyemeyız yanıı görünüşten zıyade kromozomsal olarak normal olması önemlidir..anne ve babada genetik sıkıntı olmasa dahı ambriyo olusma safhasında anomalı gerçeklesebılır ama 3 tane embriyonun en az bı tanesı sağlıdır bence yda hepsı belkıde..cunku gebelık olusuyor ımplamnte sıkıntısı yok demekki.
bebeklerın kalbının durmasının myomlara baglı olduğunu sanmıyorum myom sadece ımplanteyı engelleyebılır kı drlar elbette bakmıslardır myomun yerine boyutuna engel teşkıl edecek olsa mutlaka hıstereskopiyle hallederlerdi
arkadsına soyle ıcını ferah tutsun alalaha bıraksın stres başlı başına tutunmama nedenı olabılır yada düşük nedeni..3 blastla sanıs cok yuksek kanda tranferın 6.gununde bellı oluren erken
senı cok öptum gusel haberlerını almak dılegıyle..
sevgıyle kal..
yazınızın hepsini okuyamdım başım dönüyor:))
ama ben 3.denememde hamile kaldım ınş arkadaşınızda kavuşur bebeğine
hemde blast falan değildi blastın şansı daha fazla
2.gün koydular bana embryoyu 2kondu ama 1 bebeğim var şükürler olsun
merhaba fıstıkkk canım nasılsın cok sevındım senı burda görünce, ay kıyamam yaaa hep hayal kıırklıgı valla, ben de sonbahra kadar ara verdım yazı cıkarıcam sonra bakcaz hayatı yaşayalım bırazda ya 4 aydır telef ettım kendımı bende valla,
canım arkadaşımın ve eşinin genetıklerıne bakıldı, hepi normal, kan sulandırıcı ıcın hem hap hemde karından iğne vermısler, neguzel açıklamışsın,
dr demıski eğer buda tatsız sonuclanırsa artık mıomları alırız sonra donduurlmus yaparız rahmı temızlerız demıs, hısteroskopı yapılmmaıs ama, o da sımdı ıkı kurtaj dan sonra acep ne durumdadır dıye endıse edıyor, offf bıtmez tabı test gunune kadar artık zor beklemekte valla yaaa:),
sağlıklı olsunda bır olsun dıyoruz bakalım, pekı o daha evvelkı denemelerde hıssettıgı 2.gun 3.gun bulantısı ıc fenalıgı bunda olmazsa tutmamışmı anlaşılır acab? encok bu kafasını karıştıryor oyle olunca o bılıyormus tuttgunu da , ama belkı cınsıyetle alakalı ıdı bunda olcak dıye bırsey yoktur demı ,
bende valla bukadar ıste yardımcı olabiliyorum, saolun valla canımmm benımm,
darısı bizeinşallah:))
canım zaten okadar ilaç kullanıyoruz ki vucut kendını gebe zannedıyor okadar progesteron ve östrojen yapıyordur o belirtılerı zaten transfrden 2-3 gun sonra belirti olmaz en erken 5-6.gunlerde olur ımplante olduktan sonra yada o sırada yani:))))
arkadsına dekı gebelıkler de birbirinden farklı olur bırınde hiç bulantısı olmayanın 2. bebeğinde 9 ay bulantı yasayabılıyor..benım bı arkadasım 6. ayında hala mıdesı agzında:)ilkınde hiç bulantı olmamıs mesela..
iğne kullanıosa pıhtışlama sıkıntı olmaz benım bı arkadsım 8.5 aylıkken karnında öldü bebeği 2. hamılleığınde 9 ay iğne kullandı pıhtılaşma bozukluğu testlerde cıkmamasına ragmen..içini ferah tutsun ama diyelimki olmadı histereskopiyle aldırsın myomları..hem dediğin gibi 2. küretejdan sonra bakılmıs da olur ama benım ıcıme nedense olmus gıbı geldı cunku gebelık sıkıntısı yokkı arkadasında yerşelebılıo yani bebek bıde 3 embriyo hemde blast yanı olması daha muhtemel gibi tabıkı allah bilir ama bol bol dua etsin özellikle sabah namazlarına kalksın o vakıtte meleklerde yeryuzune ıner dualrımıza şahitlik edermiş yasin ile mubin duası ismi azam salatı tefriciye bol bol okusun canım yer gök dua ile sadaka versin bu arada..allahın ıznıyle olur ınsallah
ben de cok sevındım senı gördüğüme canım bızımde meğer eşimin 1.5 yıl öncekı varıkosel amelıyatı hiç iyi yapılmamıs öylece duruyomus yenıden oldu çift taraflı hemde bu kez.20 gun oldu daha dr spontan deneyın dedi.. 1 yıl kadar zaman verdık olmazsa seneye yaza ıstanbulda bu kez IMSI yapılan bı merkezde denicez umarım gerek kalmazda...herseyde bı hayır var işte cnm eğer bız 2. denemeyi yapmasak aklımıza dahı gelmecekti yenıden eşimi muayene ettirmek vesıle oldu işte allahım herkesın ıstediğini alnına yazsın çok öptümm seni canım gusel haberlerını alırız inşallah
arkadaşlar, 2. gunu sol bavagı fecı kasılmış kramp gib, allah mafaza bir yerde okumus dış gebelik felan olu rmu diye korkuyoruz şimdi ne diyorsunuz?
birde implant olma anında birşey hissedilir mi? belki de o ıc bayması fenalığı o anda hissediyordu bu sefer yok oyle birşey diyor yaaa nolru dua edın ve bilginiz varsa paylaşınn,
sevgiler,
ayyy yok artık 2.gunde daha nereye tutunuoda dış gebelık oluyor:))) kendını dınlemesın bu kadar canım olacağı varsada gerecek rahmını ıyıce.yanı en ıyı ne ıyı gelıosa ona kafasını dağıtsın sonucta kaygı ederek bebeğin yerleşmesıne yardımcı olamaz kı..
canım 10 gun gecınce bıle reglı bısey anlamayan var çok hıssedılmez aslında ama hıssedılırsede ancak bebek yerleştikten sonra belki olur bişeyler oda blast embriyo transferınde 5.gunden sonra fılan ancak olur en erken oda cnm hemen tutunduğunu dusunursek..
canım tarnsferın 6.gunu kanda baktırsın arkadasın buadar merak edıosa bence 3 embriyo ya ozellıkle coğul gebelıkse bbelli olur ıcı rahatlar tamam mı cnm hadı hayırlısı valla merak ettim ben d benı bıle heyecanlandırdı :)))
sorma ya bız 3 arkadaştık unv bırımızın cocugu oldu , bu arkadasımla ben cok ugrastık sımdı en yakın bu hepimiz seferber durumdayız:)))))))))), optum senı ıyıkı varsın valla fıstıkkkkk
canım hayırlı olsunnn neguzelll:) tebrık ederım darısı bızeeee,,
nedıycem dığer denemelerınde de tutmusmuydu ? nıye dıgerlerı olmadı?
teşekkür ederim cnaım darısı size olsun ınş
evet ilk denememde tuttu ama hemen değerim düştü kimyasaldı yani
sebebini araştrmak üzere genetiğe gönderdi dr
kanda pıhtılaşma çıktı iğne kullanmam gerekmiş
2.yi dondurlmşla yaptık hiç tutmadı sonradan öğrendik ki embryo bozukmuş
ama bu ikisnde 1 er emrbyo konuldu yasadan dolayı yaşım 27
3.denememde şansım iyiydi 2 embryo koncaktı konuldu ve biri tuttu ınş kucağıma almakda naisp olur
canım bugun kaçıncı gun transferin
hahahaha bu topic bizim oldu valla bi sen varsın bırde ben:))),
4.gun muş, tabı perşembe oldu , yarın 5.gun olcak varya sımdı dort gozle yarın acaba o meshur ıc bayması olcakmı onu beklıyor,
umut aslında varya bırkaç kısı ıle konustum da blast şansı daha ıyı denıyor ama tutmayan cok blastta, demedım tabı ben , habıre cok ıyı dıyor herkes dıyorum:),
evde mınık bır teriyer köpeklerı var, onu kucagına almıs bugun ama kaldırma dedım 2 kılo da olsa yanı,
butun o toksoplazmaya felan bakıldı hersey temız de, ıste bakalım,
yanı bır belırtıde olmayabılır, bak bende hıc bırsey olmamıstı, bazısında kahve leke akıntı oluyormus bende hıc olmadı, daha evvel arkadaşımda da olmadı bırsey,
tek endıseşı 2. kurtajdan sonrakı rahım durumu bakalım artık, :))))
ama aradan 1 yıl gectı rahım toparlamamışmıdır kı ,
ya aslında okadar boş konuşuyoruzkı, :))))) 8 gun sonra bellı olcak ama ısteeeeee o heyecan yokmuuuu:)
arkadaşlar başka fikir beyan edecek yok mu acaba??? lütfennn:)
bütün fikirlerimi diğer başlıkta beyan ettim, buraya birşey kalmadı nazeninnnnn
hadi müjde getir sende.
ay inşallah bu güzel sonuçlar sa kendim için süper olcak zira cok benziyoruz ozaman bende korkmuycam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?