- 2 Eylül 2022
- 663
- 631
- 29
Herkese merhaba bebişim 19 aylık oldu. Bi kaç kelime daha eklenince durumun gidişatı beni biraz endişelendirdi çünkü burun göz ve kulak ingilizce söylüyor. Su yu türkçe söylüyor, sayma sayılarında 2 ve 3 ü eşimin konuştuğu farklı dilde söylüyor. Go falan diyor. Ama hepsi farklı dilde olunca zorluyormuyuz acaba diye düşündüm. Yada birşey yapacağımız zaman mesela gel diyeceğim hangi dilde desem diye düşünmeye başladım yada 3 dilde birden gel diyorum. Yani bir şeyi söylerken 3 kere farklı dillerde mi söylemek daha iyi yoksa onun o an hangi dilde söylediğime denk gelirse onu alması mı daha iyi. Eşimin dilini sonradan öğretiriz diye düşünüyorduk çünkü ben tam bilmiyorum ama babıldamaya başlayınca eşimde onunla kendi dilinde konuşmaya başladı.iyi birşey ama ben zorlanmaya başladım çok düşünüyorum. Kitap seçerken bile hangi dildekini okusam diye düşünüyorum. Cümleleri 3 kez tekrarlayamadan başka birşey ilgisi çekiyor mesela. Ki uzun cümleler öğretmeye kalksam ilerde kafayı yerim sanırım. Eşimin dilinin alfabesi de farklı nasıl ilerlemeliyim bilmiyorum. Hep ileriyi düşünüyorum.