-
- Konu Sahibi bikahvebikitap
Yahu ben zaten elimizden gelenin en iyisini yapacağız demedim mi? Tabii ki çocuğum en iyi liseye gitsin isterim bunu hangi anne istemez? Ama kendimi parçalamam Çocuğun buna kapasitesi yoksa eğer. Ben kendimi parçalasam da başarı yoksa o liseye giremez zaten değil mi?Çocuğu o yaşayan gelince en iyi lise olsun diye kendini parçalayacığına eminim
Ben de onu diyorum konu sahibi mutluysa , bizler kendi penceremizden değerlendirip yargilama, acıma hakkına sahip değiliz,O zaman bu şekilde hayatına sürekli çocuk bakmaya devam edilsin ne diyelim herkesin kendi seçimleri. En son konu sahibi ne zaman çocuksuz tek başına bir kahve içti mesela ? En basitinden bunu bile yapamadığını düşünüyorum ama o bu şekilde mutluysa bize ne haklısınız.
Döner kesen ailede büyümüş çocuk yani dönerci değil ? Dönerci maaşıyla aile geçindirmek zorunda olmamış değil mi ?Kendisi döner kesen bir ailede büyümüş bir çocuk. O işi yapmayı doktorluğa tercih ediyor çünkü mesleğinde mutlu değil.
Salla dur, nasılsa kimse bilmiyor.aziz Sancar,
Elon musk, bill gates? Ve onlarcasıBen birkaç isim sayabilirim ama size desem ki zengin aileden gelip tüm dünyanın tanıdığı bir isim.tolstoy dan başkasını sayabilecek misiniz? Aynı şey değil.zengin çocuğu ne yapıyor allah aşkına.sanki mucit mi oluyor? Ke dine göre herkes bir meslek tutturup gidiyor işte.zengininki de standart meslek fakirinki de.mucit olmayı geç orada burada araçla gezerken milleti ezip, öldürüyorlar.fazla rahatlık da insan doğasına aykırı.
Ne alakası var? Belki de gerçekten çok mutlular ve sırf evlilikleri düzelir, hayatlarına heyecan gelir diye yapmıyorlar cocuk? Her cocuk yapan mutluluktan mı yapıyor?Bence yeterince mutlu olmayan kişiler çocuk yapılmasına karşı çıkıyor benim gibi.keşke ben de gelmeseydim diye düşündüğü için.ee mutlu olmayınca da kimseye ılımlı bakamıyorsun.
Herkes başkasını mutlu sanıyor işte.Döner kesenin mutlu olduğunu yeğeninize kim söyledi ? Asgari ücretlilerin mutlu olduğunu?
Dedesi dönerci, babası kuyumcu. Ki dedesi zaten çok zengin. Maddi durumları gayet yerinde. Öyle söylerken zaten asgari ücretle çalışan bir dönerciyi kastetmiyor. Kira derdi yok şu yok bu yok mesleği de elinde gibi. Yani maddi kaygı yaşayacak bir ailede değil o çocuk. Doktorluğu da hiç sevmediği için haliyle dönerci olsam daha iyiydi diyor.Döner kesen ailede büyümüş çocuk yani dönerci değil ? Dönerci maaşıyla aile geçindirmek zorunda olmamış değil mi ?
Dönerci babası çok mutlu olsaydı durumdan oğlu tıp okusun diye uğraşmazdı.
Parasız mutluluk olmaz. Hele günümüzde hiç olmaz. Asgari ücrete özenen şımarık yeğeniniz bugün işi bırakıp döner kesmeye başlayabilir o kadar mutsuzsa.
Ama kendi de biliyor asgari ücret alıp 8 bin kira vererek yaşarsa bin kat mutsuz olacağını boş boş şov yapıyor işte
Ayy neyse.o kadar ilgilendirmiyor bu konu beni.tek kıstas maddiyat değil bir sürü etken var demek istemiştim.Salla dur, nasılsa kimse bilmiyor.Adamın babası öğretmen, yani eğitimden uzak bir kafa yapısı yokmuş ailesinin. Ayrıca kardeşleri de açlıktan ölmemiş, içlerinde mühendis, general, tekniker vs. olan da var. Babasının dededen kalan arazileri de varmış, öyle acınası bir halleri yok onların.
Özetle sadece fakirler bir yere geliyor zenginler sürünüyor diye bir genelleme yapmamak gerekiyor. Her yorumun kendine has ayrı bir saçmalıkAyy neyse.o kadar ilgilendirmiyor bu konu beni.tek kıstas maddiyat değil bir sürü etken var demek istemiştim.
E aynı şeye geldik çocuk zenginliğe özeniyor. Siz niye bu çocuğu örnek verdiniz ? Sonuç olarak parasız mutluluk olmuyorDedesi dönerci, babası kuyumcu. Ki dedesi zaten çok zengin. Maddi durumları gayet yerinde. Öyle söylerken zaten asgari ücretle çalışan bir dönerciyi kastetmiyor. Kira derdi yok şu yok bu yok mesleği de elinde gibi. Yani maddi kaygı yaşayacak bir ailede değil o çocuk. Doktorluğu da hiç sevmediği için haliyle dönerci olsam daha iyiydi diyor.
Her doktor da mutlu değil ayrıca. Hele ülkemizde doktorların durumu içler acısı. Emeklerinin karşılığını görmek bir yana ağır saldırılara uğruyor saygı görmüyorlar.
Döner kesmeyi öğrenerek dönerci olabilir bence geç değil. Yani bilemiyorum verdiğiniz örnek çok uç. Toplum tarafından saygı duyulan doktorluk mesleğini dönerciliğe tercih etmesi çok garip. Deseniz ki x bir üniden saçma sapan bir bölüm okudu iş bulamadı işte o noktada keske baba mesleği denebilir de tıp okuyan o vizyona sahip olan biri için garip bir cümle. Bence sabahtan aksama kadar yazın sıcağında döner keserek kimse mutlu olamaz.ben şu anda hamileyim, eşimle de konuştum bu konuyu elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama çocuk akademik anlamda başarılı değilse sırf üniversite okumuş olsun diyerek iş bulması imkansız olan boş bir bölümde okutmayacağız. Düz liseye de değil meslek lisesine vereceğiz çocuk meslek öğrensin diye.
Benim yeğenim tıp okuyor 6.yılında şu an. Hayatımın 6 yılı çalındı diyor, Keşke dedemle birlikte döner kesseydim hiç okumasaydım diyor. Evet bu çocuk doktor olacak ama çok mutsuz bir doktor olacak. Annesi de pişman çocuğun halini görünce.
Mutlu, saygılı, işinin en iyisini yapan nesiller yetiştirmemiz gerekiyor herkes tıp okumak zorunda değil başka da berber olsun.
Temel sosyoloji dersi, zengin birinin çocuğu belki 10 tane iş kurar birini devam ettirir ve alıp gider. Maddi olanağı düşük birinin çocuğunun iş kurma olasılığı çok düşük. Kendimi sosyoloji dersinde hissettim. Özel eğitime ihtiyacı olan bir çocuktan bahsedelim maddi durumu iyi aile özel eğitim desteği, duyu bütünleme vs çeşit alanda çocuğunu geliştirip seviyesini yükseltiyor, daha düşük seviyedeki aile sadece rehabilitasyon merkezi ile yetiniyor. Maddiyat her zaman önemliydi ama şu anda çok daha fazla önemliElon musk, bill gates? Ve onlarcası
O kadar emindim ki hiçbir fikrinizin olmadigina, yine yanilmadim...Dostoyevski, aziz nesin, aziz Sancar, van gogh... ünlüler ve sanat dünyasının hemen hepsi böyledir yani şu an tüm dünyanın kabullendiği.bunu inkar etmenin anlamı yok ki.zenginlerden sadece bilinen Tolstoy var.sorun şu ki çocuk yapmak için sadece maddiyat gerekmiyor.daha derin ve çok açılı bir konu.ve bence evet maddiyat abartılıyor.sanki bu kişiler her gün özel hocalarla, vitamin mineral destekleriyle mi büyümüş? Şunu demek istiyorum o kadar da kırılgan ve bıçaksırtı bir dengemiz ve ihtiyaçlarımız yok insanlar olarak.evet abartılıyor.hayat bu kadar basit bir denklem değil.
Zenginliğe özenmiyor mesleğini sevmiyor keşke başka bir şey olsaydım diyor. Bu örneği verme sebebim benim konum burda para değil insanın mutlu olduğu işi yapmasıydı.E aynı şeye geldik çocuk zenginliğe özeniyor. Siz niye bu çocuğu örnek verdiniz ? Sonuç olarak parasız mutluluk olmuyor
Çocuk öyle söylüyor, benim ne suçum varDöner kesmeyi öğrenerek dönerci olabilir bence geç değil. Yani bilemiyorum verdiğiniz örnek çok uç. Toplum tarafından saygı duyulan doktorluk mesleğini dönerciliğe tercih etmesi çok garip. Deseniz ki x bir üniden saçma sapan bir bölüm okudu iş bulamadı işte o noktada keske baba mesleği denebilir de tıp okuyan o vizyona sahip olan biri için garip bir cümle. Bence sabahtan aksama kadar yazın sıcağında döner keserek kimse mutlu olamaz.
Bilgiler şüpheli demek ki.ben de çok farklı okumuşum.niye saldırılıyor anlamadım.insanlar fakir de olsa yapmaya devam edecekler çocuklarını.istesek de istemesek de.konu budur.biz de tartışığımızla kalacağız.tek kriter maddiyat değil demek istemiştim.bu da son mesajımdir.O kadar emindim ki hiçbir fikrinizin olmadigina, yine yanilmadim...Dosteyevskinin babası asker cerrah, annesi varlıklı bir tüccar kızıydı, Aziz sancarin ailesi, 1950lerde çocuklarini Mardin'den İstanbul'a tıp okumaya gönderebilecek bilinçte orta halli bir çiftci ailesiydi, Van Gogh ise bildiğin zengin ve soylu bir ailede doğdu....Saydıklarımız icinde en garibani Aziz nesin di o da orta halli bahçıvan babasinin ve çokça da devletin destegi ile Hayri sayilir bir eğitim aldı....O kadar boş salliyorsunuz ki o kadar olur yani....Cehalet hakkaten çok güzel di mi?
Hee bacım he , bilgiler hep şüpheliBilgiler şüpheli demek ki.ben de çok farklı okumuşum.niye saldırılıyor anlamadım.insanlar fakir de olsa yapmaya devam edecekler çocuklarını.istesek de istemesek de.konu budur.biz de tartışığımızla kalacağız.tek kriter maddiyat değil demek istemiştim.bu da son mesajımdir.
Evet öyle tabi.ben çok faklı biliyordum evet.annesi varlıklı diye hep öyle mi kalmış.savaş zamanı insanları bunlar.hayat hikayesi o şekilde değil.Hee , bilgiler hep şüpheli
Madem ilgilendirmiyor çok kesin biliyormuş gibi yalan yanlış yazmayacaksiniz, konusmayacaksiniz o zaman, sonra bilen birine denk gelir, rezil olursunuz maazallahAyy neyse.o kadar ilgilendirmiyor bu konu beni.tek kıstas maddiyat değil bir sürü etken var demek istemiştim.