3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben çocuk yapılmasına bile karşı bir insanım.ama benim nedenim yeterince zengin olmamak falan değil.daha çok geldiğimze değmeyecek bir dünya diyorum.görüş aynı ama nedenler farklı.nedene katılmıyorum.

Dünyayı değiştiren en büyük insanlar aşırı fakirlikten gelmiştir.o kadar fakirlikten ki yiyecek lokma bile bulamıyorlardı. Söyleyeceklerim bu kadar.
Yavaş at ferhans.
Kimlerden bahsediyorsun? Einstein piyanist bir anne ve elektrik şirketi olan bir ailede doğdu.
Yine meşhur, en iyi matematikçilerden gauss duvar ustası bir ailenin tek çocuğu olarak büyümüş. Daha böyle pek çok örnek sayabilirim. Aksine pek çoğu kalburüstü ailelerden gelmiştir.
Kim o sefaletten gelenler?
Ki matematiksel olarak fakir doğan daha çok çocuk olduğu için sayısal olarak içinden çıkan başarılı çocuklar oluyor. Ama bin tanesi sürünürken bir tanesi kendini kurtarabiliyor. Ama orta ve üst ailelerde doğan sayısal olarak az sayıda çocukta sürünen kişi olmuyor.
Yani fakirin bin doğanından beşi hayatını kurtardı diye dünyayı fakir çocuklar kurtarmış olmuyor. Diğer yanda sefil olmayan ortalama hayatına devam eden çocuğu yeğlerim ben

Bu da bir tür zorbalık, sizin bakış açınız ömrünün en güzel zamanlarını çocuk bakarak geçirmekken bir başkası için ömrümün en güzel zamanları çocuk büyütmek olabilir. Konu sahibi ve eşi isteyerek 3 çocuk sahibi olmuşlar olarak anladım ben. Maddi manevi bir şikayetlenme de göremedim.

Sonrasında ironi yaptığımı söylemiştim bu yorumumla ilgili.
Milletin kenetlenip anlattığı şeylerle ilgili uzun uzun "evet o konuda haklısınız, evet istemeyenler de var, yanlış anlaşıldım şöyle" diye diye açıklamalar yaptım öğretmenliğime kadar dil uzatıyorsunuz. Sebebi de annelik müthiş histir demişim. Tüh bana, diplomam elimden alınsın

İroniden değil, dünden beri yazdıklarından bahsediyorum. Ben o annelik mevzusuna bir şey demedim hiç. Takıldığım noktayı belirtmiştim dün ama senin gözünden kaçtı muhtemelen.

Aileler tarafından ciddiye alınmamanızın sebebi 3. çocuk değildir, karı koca farkında olmadan pasif tavırlar sergiliyor olmanızdandır.
Bu yoruma katılıyorum. Birde her şeyinizi herkese (aileler dahil) anlatmayın.
Dükkan iyi gitmediğinde siz dertleşmek , rahatlamak amaçlı bir şeyler söylemişsinizdir onlar ona dayanarak kendi kararlarını veremeyen , hayatı doğru düzgün yönetemeyen insanlar olarak görüp çocuk gibi yönlendirmek istemiştir sizi.
Biraz pasiflikten uzaklaşın kendinizi doğru ve tartışmasız ifade edebilin.

O zaman bu şekilde hayatına sürekli çocuk bakmaya devam edilsin ne diyelim herkesin kendi seçimleri. En son konu sahibi ne zaman çocuksuz tek başına bir kahve içti mesela ? En basitinden bunu bile yapamadığını düşünüyorum ama o bu şekilde mutluysa bize ne haklısınız.

Bence yeterince mutlu olmayan kişiler çocuk yapılmasına karşı çıkıyor benim gibi.keşke ben de gelmeseydim diye düşündüğü için.ee mutlu olmayınca da kimseye ılımlı bakamıyorsun.

Haddimi aştıysam kusura bakmayın ama aileniz haklı

İroniden değil, dünden beri yazdıklarından bahsediyorum. Ben o annelik mevzusuna bir şey demedim hiç. Takıldığım noktayı belirtmiştim dün ama senin gözünden kaçtı muhtemelen.
Her şeyin en iyisini yemek zorunda değil dedim diye saldım çayıra mevlam kayıra gibi bir düşünceyi savunmuş mu oldum? Sonraki mesajlarımda da belirttim kimi insan anne olmamalı, maddi manevi bakmalılar vs. Ben konu sahibinin yazdıklarına göre yorumladım. Bana çocuk yapıp bir kenara geçecek bir kadın izlenimi vermedi.
Benim okulumda doğurup doğurup atan çok veli var onları da eleştiriyorum bakamayacaksan yapma çocuğu.

Benim burda insanlarla sürekli zıt düştüğüm bir nokta insanlarda kimin kaç çocuk yapacağına karışma haddini görmemem. Ben de diyorum bakmayacaksan yapma diye, ama üç çocuk var diye bakılmayacak diye bir şey yok. Yani konu sahibinin maddi manevi bir beklentisi olmamasına karşın bu tarz yorumları hadsiz buluyorum. Kimisi hiç çocuk tercih etmiyor kimisi çok çocuk kimisi tek çocuk. Baktıkları ilgilendikleri sürece hiiiç sorun yok, herkesin kendi hayatı.

Bu düşüncelerimden dolayı mı benim öğretmenliğime laf atıyorsunuz?

Konu sahibi kararınızı eşinizle almışsınız zaten sağlıkla büyütün çocuklarınızı
Burada spralle hamile kaldığımda çok elestirilmistim inanmayanlar bile olmuştu
Kendi ailemde tam rahatlığın tadını çıkartacakken dördüncü çocuğumun olmasını eleştirdi olabiliyor sizi düşünmüşlerdir üzmeyin kendinizi

Bence yeterince mutlu olmayan kişiler çocuk yapılmasına karşı çıkıyor benim gibi.keşke ben de gelmeseydim diye düşündüğü için.ee mutlu olmayınca da kimseye ılımlı bakamıyorsun.
Böyle düşünmüyorum.
Mutlu olup da çocuk istemeyebilir bir insan. Herkesin çocuk istememe sebebi aynı olmak zorunda değil.
Benim rahatsız olduğum şeyler başka ama tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum.

Ee o belki gezerek tozarak mutlu olmayacak.bana da çok anlamlı gelmiyor gezmek tozmak.daha manevi birşeyler arıyorum.

Çünkü yanıtladığım kişi sporcu kızının sadece yemesine aylık 15k ödediğini söyledi ben de çok diye böyle bir şey yazdım
Normal ki erkek diye biliyordum ama sporcu beslenmesini geç şu anda sağlıklı beslenmeye çalılıyorum dünya para tutuyor ve ergenler asla doymaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…