-
- Konu Sahibi bikahvebikitap
Ben çocuk yapılmasına bile karşı bir insanım.ama benim nedenim yeterince zengin olmamak falan değil.daha çok geldiğimze değmeyecek bir dünya diyorum.görüş aynı ama nedenler farklı.nedene katılmıyorum.Sen de bizlerin tam tersi olacak şekilde yorumunu yaptığına göre haklılığımız kanıtlanmış oldu.
Sen benim için fikir turnusolusun.
Seninle aynı fikirdiysem yanlış düşünüyorumdur.
Tersi düşünüyorum çok şükür ki
Yavaş at ferhans.Dünyayı değiştiren en büyük insanlar aşırı fakirlikten gelmiştir.o kadar fakirlikten ki yiyecek lokma bile bulamıyorlardı. Söyleyeceklerim bu kadar.
Ne ilgisi var canım.başka insanların çocuğuna bakmak istemek kadar istememek de normaldir.Tahmin ettiğim gibi 10 çocuk da olsa 10unu kendi doğurmak isteyen bilinç düzeyi düşük birisiniz
İroni yaptığımı söylemiştim halbuki.Ne kadar üzücü bir yorum,. Spor ve sanatsal aktiveteler sayesinde bir sürü öğrencimin hayatı düzene girdi. Babasını kaybeden öğrencim dans sayesinde kendisini daha iyi hissetti, madalyalar aldı.
Bu da bir tür zorbalık, sizin bakış açınız ömrünün en güzel zamanlarını çocuk bakarak geçirmekken bir başkası için ömrümün en güzel zamanları çocuk büyütmek olabilir. Konu sahibi ve eşi isteyerek 3 çocuk sahibi olmuşlar olarak anladım ben. Maddi manevi bir şikayetlenme de göremedim.Yani siz mutluysanız kimseyi umursamayın çocuğa bakan sizsiniz sonuçta.
Ama kendi fikrimi söylemek gerekirse 32 yaşındaymışsınız ve 27yaşından beri çocuk bakıyorsunuz şimdi yine hamilesiniz doğdu kreş yaşına geldi desek 35-36 yaşında olacaksınız ve gençliğinizin en güzel yıllarını evde sürekli çocuk bakmakla geçiriyorsunuz bana bu olay çok korkunç geliyor 33yaşındayım kızım 2,5yaşında ve 3yaşına girsede kreşe versem işe geri dönsem diye iple çekiyorum evde sürekli çocuk bakmamalı bir kadın diye düşünüyorum elinde bir işi olmalı sosyalleşmeli para kazanmalı. Bu dünyaya çocuk bakmaya gelmedik sonuçta.
Sonrasında ironi yaptığımı söylemiştim bu yorumumla ilgili.Kedi’nin bir tek Allah bir dediğini ciddiye alacağım şu konudaki yorumlarından sonra.Millet kenetlenmiş bir şekilde, Bilal’e anlatır gibi anlatmış uzun uzun. Gram ilerleme yok. Çok önemli değil aslında, bu ülkenin karanlık yüzü bu, milyonlarca var böylesi ama öğretmen olması üzüyor işte.
İroniden değil, dünden beri yazdıklarından bahsediyorum. Ben o annelik mevzusuna bir şey demedim hiç. Takıldığım noktayı belirtmiştim dün ama senin gözünden kaçtı muhtemelen.Sonrasında ironi yaptığımı söylemiştim bu yorumumla ilgili.
Milletin kenetlenip anlattığı şeylerle ilgili uzun uzun "evet o konuda haklısınız, evet istemeyenler de var, yanlış anlaşıldım şöyle" diye diye açıklamalar yaptım öğretmenliğime kadar dil uzatıyorsunuz. Sebebi de annelik müthiş histir demişim. Tüh bana, diplomam elimden alınsın
Her şeyin en iyisini yemek zorunda değil ama bir çocuğun “asgari” düzeyde sağlıklı ve dengeli beslenmesi bile bu ülkede aylık ne kadara mal oluyor farkında mısın?
Bu canlar bize bir nevi emanet. Öyle saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla büyüsün kafasından bir çıkmamız lazım, 90larda değiliz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız, Romanlar gibi yaşamıyorsak. Ülke olarak bilim, sanat, spor vb. alanlarda gelişebilmemizin bile en önemli yolu bu.
Biz öyle büyümedik evet. Ama bizim çocukluğumuzda dünya bu kadar küreselleşmemişti, alım gücü arasında bu kadar bariz farklar yoktu. Bizim çocukluğumuzda oyuncaklar bile sınırlıydı, pahalı olanlar televizyonda reklamlarla çocukların gözüne gözüne sokulmazdı mesela. Şu dönemde çocuk büyütmek çok zor. O çocuğun her şeyde gözü kalacaksa hiç yapmamak daha evladır.
İki şekilde büyütülen çocuklar arasında dağlar kadar fark var, milyonlarca örnek var. Bir sürü para dökülüp dümdüz çıkan istisnalar elbet vardır ama bir çocuğun üzerine aile ne kadar düşerse çocuk da ona göre şekilleniyor. Köy okulu ortamından dert yandığında bahsetmiştim sana hatırlar mısın bilmem, şehrin en iyi Anadolu lisesindeyim demiştim. O çocuklar tesadüfen yerleşmiyor o liseye, okul tesadüfen kırk tıp öğrencisi çıkarmıyor senede. Yaşam koşulları, ailelerin bilinci senin köy okulundakilerle bir değil takdir edersin ki. Gelen veli profilinden bile anlaşılıyor bu. Umarım o farkı net görebileceğin bir okulda çalışırsın en kısa zamanda.
Bu yorumunda diğer söylediklerine katılıyorum.
Bu yoruma katılıyorum. Birde her şeyinizi herkese (aileler dahil) anlatmayın.Aileler tarafından ciddiye alınmamanızın sebebi 3. çocuk değildir, karı koca farkında olmadan pasif tavırlar sergiliyor olmanızdandır.
O zaman bu şekilde hayatına sürekli çocuk bakmaya devam edilsin ne diyelim herkesin kendi seçimleri. En son konu sahibi ne zaman çocuksuz tek başına bir kahve içti mesela ? En basitinden bunu bile yapamadığını düşünüyorum ama o bu şekilde mutluysa bize ne haklısınız.Bu da bir tür zorbalık, sizin bakış açınız ömrünün en güzel zamanlarını çocuk bakarak geçirmekken bir başkası için ömrümün en güzel zamanları çocuk büyütmek olabilir. Konu sahibi ve eşi isteyerek 3 çocuk sahibi olmuşlar olarak anladım ben. Maddi manevi bir şikayetlenme de göremedim.
Bence yeterince mutlu olmayan kişiler çocuk yapılmasına karşı çıkıyor benim gibi.keşke ben de gelmeseydim diye düşündüğü için.ee mutlu olmayınca da kimseye ılımlı bakamıyorsun.Bazen imkanlar, bunların çocuk üzerinden yanlış değerlendirilmesi de iyi sonuç vermiyor. Her şey maddi imkanda değil onsuz olmamakla birlikte o olunca harika çocuklar yetişmiyor. Çocuk üzerine tek bir noktadan sonuca varamayız.
Daha yeni ikinci çocuk yapmayın diye konu açan, tüm olumsuzluklardan bahsen bir üye oldu.İnsanların başkalarını da bu konuda kendisi gibi düşündürme çabaları tuhaf bazen de komik geliyor bana. Aslında ikna olmuyor da destek arıyorlar gibi bilemiyorum altında yatan asıl sebebi.
Görmedim bir de böyle bir şeyde neden ironi yapılır ki?İroni yaptığımı söylemiştim halbuki.
Haddimi aştıysam kusura bakmayın ama aileniz haklıArkadaşlar merhaba herkese. Baştan anlatmam gerekirse 7 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 5 biri 2 buçuk yaşında ve şuan 3.ye 3 aylık hamileyim. Eşimde bende daha sevgililik zamanlarımızdan beri 3 çocuk istiyorduk Allahta nasip etti çok şükür. Ben tarih öğretmeniyim bir süre özelde çalıştım şuan çalışmıyorum. İnstagram üzerinden kapı süsü yaparak kendi paramı kazanıyorum emek vererek büyüttüğüm güzel bir sayfam var yani tabi bu rakam bir öğretmen maaşına görece daha düşük kalabilir ama hiç bişey yapmıyor olmaktan daha iyi benim için hem zevk alıyorum hem para kazanıyorum. Çocuklarım için hobi olarak yaptığım bişey mesleğe döndü bir nevi ve çok mutlu oluyorum bunun için. Gel gelelim 3.çocuk haberini ailelerimize verdiğimizden beri inanır mısın kimse beni insan yerine koymamaya başladı. Dalga konusu oldum resmen. Babam geçen toplum içinde tavşan gibi 6 ayda bir doğuruyor dedi. Annem desen her gördüğü yerde laf sokuyor. Onlara göre kendimi yakmışım yazık etmişim ne güzel kızmışım evde oturup çocuk mu büyütecekmişim? Yani korunma yöntemlerini biliyorum cahil değilim istemesem yapmam ama kimse mutlu musun diye sormuyor onlara göre yorgun bitkin kendini gençliğini mahfetmiş bir insanım ben. Eşim bana destek olmaya çalışıyor yani en çokta ona güveniyorum inanıyorum. Eşim bundan 4 yıl önce biraz yatırım yaparak bir dükkan açtı ama ortak açmışlardı ve istedikleri gibi gitmedi dükkan ve biraz maddi olarak sıkıntıya düştük. Ama birilerinden bişey istedik olarak değil hep kendi kendimize yettik ama sonuçta maddi bir düşüş oldu ama insanlar bunda bile yani inişli çıkışlı hayat bu demedilerde yine bizi küçümsemeye çalışarak yani hep bir şakayla karışık istediğimi söylerim tavrı oldu herkeste. O kadar ciddiye alınmadığımızı düşünüyorum ki şuan hem kendi ailem hem eşimin ailesi tarafından. Kimse dört dörtlük değil ve bende insanlar gibi şakayla karışık seninde zamanında şöyle şöyle bir durumun olmamış mıydı ya ah ne günlerdi dediğimde bozulup direk kavgaya dönüyorlar ama benim bozulmaya hakkım yok. Eşim çalışan çalışmayı seven parasını eve getiren yani güvenilir düzgün bir insan kimseye bir saygısızlığı yok ama artık o da kızıyor yani karnımdaki çocuğa bile aldır gitsin dediler bir şey söylicem yüzyüze bakacak şey kalmayacak diyor eşim. Aslında benim ailemde eşiminkilerde iyiler ama yani biz onlara göre çok kolayız kırılmayız üzülmeyiz sanki çocuğuz yani ben 32 yaşındayım çocukta değilimki. Kayınvalidem tam bir eltimkolik onu ciddiye alır birşey yapacak olsa danışır haberleşir ben hep en son duyan etliye sütlüye karışmayan çağırılmadıkça gitmeyen görece mesafeli ama yinede lafları hep işiten o gelinim. Kimseye karşı bunu kıramadım malesef eşimde aynı şekilde. Eski maddi olarak çok rahat olduğumuz günlere dönsek biri bizden para istediğinde hemen çıkarıp verebilsek bizden kralı yok o ayrı. Ama şuan gelenin gidenin laf ettiği kaale alınmayan insanlar olduk ve bir hata yapmadam yada kötü bir durum kimseye yaşatmadan. Ne yapabilirim biliyorum ki herşey benim başta duruşumu değiştirerek olucak ama ben o kadar duygularıyla hareket eden kıyamayan biriyim ki o duruş o tavır nasıl değiştirilir bilmiyorum.
Her şeyin en iyisini yemek zorunda değil dedim diye saldım çayıra mevlam kayıra gibi bir düşünceyi savunmuş mu oldum? Sonraki mesajlarımda da belirttim kimi insan anne olmamalı, maddi manevi bakmalılar vs. Ben konu sahibinin yazdıklarına göre yorumladım. Bana çocuk yapıp bir kenara geçecek bir kadın izlenimi vermedi.İroniden değil, dünden beri yazdıklarından bahsediyorum. Ben o annelik mevzusuna bir şey demedim hiç. Takıldığım noktayı belirtmiştim dün ama senin gözünden kaçtı muhtemelen.
Çünkü yanıtladığım kişi sporcu kızının sadece yemesine aylık 15k ödediğini söyledi ben de çok diye böyle bir şey yazdımGörmedim bir de böyle bir şeyde neden ironi yapılır ki?
Konu sahibi kararınızı eşinizle almışsınız zaten sağlıkla büyütün çocuklarınızıArkadaşlar merhaba herkese. Baştan anlatmam gerekirse 7 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 5 biri 2 buçuk yaşında ve şuan 3.ye 3 aylık hamileyim. Eşimde bende daha sevgililik zamanlarımızdan beri 3 çocuk istiyorduk Allahta nasip etti çok şükür. Ben tarih öğretmeniyim bir süre özelde çalıştım şuan çalışmıyorum. İnstagram üzerinden kapı süsü yaparak kendi paramı kazanıyorum emek vererek büyüttüğüm güzel bir sayfam var yani tabi bu rakam bir öğretmen maaşına görece daha düşük kalabilir ama hiç bişey yapmıyor olmaktan daha iyi benim için hem zevk alıyorum hem para kazanıyorum. Çocuklarım için hobi olarak yaptığım bişey mesleğe döndü bir nevi ve çok mutlu oluyorum bunun için. Gel gelelim 3.çocuk haberini ailelerimize verdiğimizden beri inanır mısın kimse beni insan yerine koymamaya başladı. Dalga konusu oldum resmen. Babam geçen toplum içinde tavşan gibi 6 ayda bir doğuruyor dedi. Annem desen her gördüğü yerde laf sokuyor. Onlara göre kendimi yakmışım yazık etmişim ne güzel kızmışım evde oturup çocuk mu büyütecekmişim? Yani korunma yöntemlerini biliyorum cahil değilim istemesem yapmam ama kimse mutlu musun diye sormuyor onlara göre yorgun bitkin kendini gençliğini mahfetmiş bir insanım ben. Eşim bana destek olmaya çalışıyor yani en çokta ona güveniyorum inanıyorum. Eşim bundan 4 yıl önce biraz yatırım yaparak bir dükkan açtı ama ortak açmışlardı ve istedikleri gibi gitmedi dükkan ve biraz maddi olarak sıkıntıya düştük. Ama birilerinden bişey istedik olarak değil hep kendi kendimize yettik ama sonuçta maddi bir düşüş oldu ama insanlar bunda bile yani inişli çıkışlı hayat bu demedilerde yine bizi küçümsemeye çalışarak yani hep bir şakayla karışık istediğimi söylerim tavrı oldu herkeste. O kadar ciddiye alınmadığımızı düşünüyorum ki şuan hem kendi ailem hem eşimin ailesi tarafından. Kimse dört dörtlük değil ve bende insanlar gibi şakayla karışık seninde zamanında şöyle şöyle bir durumun olmamış mıydı ya ah ne günlerdi dediğimde bozulup direk kavgaya dönüyorlar ama benim bozulmaya hakkım yok. Eşim çalışan çalışmayı seven parasını eve getiren yani güvenilir düzgün bir insan kimseye bir saygısızlığı yok ama artık o da kızıyor yani karnımdaki çocuğa bile aldır gitsin dediler bir şey söylicem yüzyüze bakacak şey kalmayacak diyor eşim. Aslında benim ailemde eşiminkilerde iyiler ama yani biz onlara göre çok kolayız kırılmayız üzülmeyiz sanki çocuğuz yani ben 32 yaşındayım çocukta değilimki. Kayınvalidem tam bir eltimkolik onu ciddiye alır birşey yapacak olsa danışır haberleşir ben hep en son duyan etliye sütlüye karışmayan çağırılmadıkça gitmeyen görece mesafeli ama yinede lafları hep işiten o gelinim. Kimseye karşı bunu kıramadım malesef eşimde aynı şekilde. Eski maddi olarak çok rahat olduğumuz günlere dönsek biri bizden para istediğinde hemen çıkarıp verebilsek bizden kralı yok o ayrı. Ama şuan gelenin gidenin laf ettiği kaale alınmayan insanlar olduk ve bir hata yapmadam yada kötü bir durum kimseye yaşatmadan. Ne yapabilirim biliyorum ki herşey benim başta duruşumu değiştirerek olucak ama ben o kadar duygularıyla hareket eden kıyamayan biriyim ki o duruş o tavır nasıl değiştirilir bilmiyorum.
Böyle düşünmüyorum.Bence yeterince mutlu olmayan kişiler çocuk yapılmasına karşı çıkıyor benim gibi.keşke ben de gelmeseydim diye düşündüğü için.ee mutlu olmayınca da kimseye ılımlı bakamıyorsun.
Ee o belki gezerek tozarak mutlu olmayacak.bana da çok anlamlı gelmiyor gezmek tozmak.daha manevi birşeyler arıyorum.Annemin bekar bir iş arkadaşı var çocuğu da yok. Kadın maaşını full kendine harcıyor yiyor içiyor geziyor. Mutlu. Çok aktif. Turlara katılıyor.
Benim annem bu yaşına geldi bi benim evliliğimi kafaya takıyor, kardeşimin mallığını kafaya takıyor, babamın peşini topluyor. Bizi düşünmekten hayatını yaşayamadı hiç bildiğiniz fedakar anne işte.
Ben evlendim baktı çocuk filan hiç demiyorum yoklamaya başladı.
Sonra o arkadaşından örnek vermeye başladı. Onun gibi mi olacaksın hdhdhshshs ulan keşke onun gibi olsam.
Kendinin bizim peşimizde hayatı kaydı kadına acıyor. Otur sen kendine acı.
Ama o kadının kocası ve çocuğu olmadığı için annemin gözünde dünyanın en mahrum ve eksik kalmış kadını
Normal ki erkek diye biliyordum ama sporcu beslenmesini geç şu anda sağlıklı beslenmeye çalılıyorum dünya para tutuyor ve ergenler asla doymazÇünkü yanıtladığım kişi sporcu kızının sadece yemesine aylık 15k ödediğini söyledi ben de çok diye böyle bir şey yazdım
Ferhans yogaya fln baktın mı hiçEe o belki gezerek tozarak mutlu olmayacak.bana da çok anlamlı gelmiyor gezmek tozmak.daha manevi birşeyler arıyorum.