3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar üzücü bir yorum,. Spor ve sanatsal aktiveteler sayesinde bir sürü öğrencimin hayatı düzene girdi. Babasını kaybeden öğrencim dans sayesinde kendisini daha iyi hissetti, madalyalar aldı.
Kedi’nin bir tek Allah bir dediğini ciddiye alacağım şu konudaki yorumlarından sonra. Millet kenetlenmiş bir şekilde, Bilal’e anlatır gibi anlatmış uzun uzun. Gram ilerleme yok. Çok önemli değil aslında, bu ülkenin karanlık yüzü bu, milyonlarca var böylesi ama öğretmen olması üzüyor işte.

Aynen, konu boyunca hep tekne boylari, pırlanta karatları yarıştırildi , teknesi pırlantası küçük olan çok çocuk yapmasin dendi, evet aynen

Son düzenleme:
Bana kalırsa ben hiç insan getirilmemesi istiyorum bu dünyaya ama doğanın, tanrının, enerjinin her neyse insanlara verdiği hakkı zorbalayarak almaya çalışmak da haddimiz değil diye düşünüyorum.bana kalırsa insan dünyaya getirmek gibi büyük bir olay bu kadar kişilerin tekeline bırakılıp, o bebekler iki insanın vicdanına kayıtsız, şartsız teslim edilmemeliydi.herkesin sayısız çocuk yapabilme yeteneği olmamalıydı ama doğanız düzeni bu şekilde maalesef.bize kalmıyor, isteyen de doğanın, allahın her neye inanıyorsak verdiği hakkı da istediği kadar kullanmakta özgürdür.çöpe atıp kaçan, sokağa bırakan, pencereden atan bir sürü kişi bile bu hakkı kullanabiliyorken sıcacık yuvası olan kocası başında olan bir kadına da saldırmak akıl karı değil bence.

Yazılacak herşey yazılmış gibi ama bişey daha eklemek isterim.
Maddi durumu iyi olmayan tek maaşla kirada yaşayan 3 çocuklu bir tanıdığım var 4. Çocuk olsun diye kafayı yiyordu bi ara. Onu defalarca uyardım yok illa çocuk da çocuk. Sonra 4. Çocuğa hamileyken malesef bebeğin kalbi durdu kürtaj olması gerekti acilen özel hastanede. Ve kürtaj parasını bile zor toparlayabildiler. Büyük iki kızıyla ara ara konuşuyorum o kadar yorulmuşlar ki evin içinde sürekli bi ay sonunu Nasıl getireceğiz muhabbeti. O pahalı şu pahalı hep bi para sorunu ve maddi sıkışıklık. Çocuklar da malesef bu sorunun farkında. Ama böyle olmamalı lise öğrencisi bu ay faturaları nasıl ödeyeceğiz derdine düşmemeli.
Herkes te çocuğunu özel okulda okutacak bale kursuna gönderecek diye bi şartta yok ama malesef bu devirde asgari şartları sağlamak bile o kadar pahalı ki en basitinden bez mama yani bunlar hiç masraftan bile sayılmaması gereken şeyler ama dünya para.
Konu sahibi senin durumun yine daha iyi kendin de para kazanıyormuşsun. Üç çocuğa ilgi göstermek zorunda kalacaksın biraz seni yoracak ama anladığım kadarıyla anneliği seviyorsun o yüzden çokta sorun olmaz. Hakkında hayırlısı olsun sağlıkla büyüt evlatlarını

Aynen, konu boyunca hep tekne boylari, pırlanta karatları yarıştırildi , teknesi pırlantası küçük olan çok çocuk yapmasin dendi, evet aynen
Dünyayı değiştiren neredeyse bütün büyük insanlar da fakir ailelerden gelmiştir ne çelişkiyse.hatta normal ailelerden bile değil, açlıktan kardeşleri falan ölecek kadar fakir ailelerden.yiyecek lokma bulamayacak kadar fakir ailelerden.hayat garip ve çelişkili bir yer.2 kere 2 dört değil ki.fazla rahatlıkla ancak kuduruyor insanlar.ondan sonra lüks arabasıyla elalemi falan öldürüyor.sadece yiyip içip günümüzü gün etmeye de gelmiyoruz ki bu dünyaya.

Hayat sizin, cocuklarin maddi manevi bakimi sizde o yuzden baskalarinin ne dedigine cok takilmayin. Ayrica goreceli bi kavram herkes farkli dusunur. Sahsen ben de disaridan biri olarak cokta gerekli degil derdim ama icimden :)

BIz 3 kardesiz. 3 numara 15 sene sonra oldu. Annem su an gercekten pisman. Simdiki aklim olsa 2 cocuk neyime yetmiyordu diyor. Ve bana da 2.cocugu sakin yapma diyor ki ben bebegim 6 ayliktan beri calisam ayaklari uzerinde duran bi kadinim. Maalesef hayat sartlari zor. Herkesin bakis acisi farkli. Siz dersiniz ben ucunu devlet okuluna gonderirim, sevkat gosteririm oyle boyle buyurler. Iclerinde varsa bi yerlere gelirler.

Ben mesela boyle yapamam. Hem daha garanticiyim hem de bencillik denilir belki ama kendime vakit ayirmak gezmek bakimli olmak istiyorum.

Bu insanlarin gordugu bir sey vardir belki. Belki cocuklara iyi bakmadiginizi dusunuyorlar, belki maddi olarak yetmediginizi goruyorlar. Bir cocuga dogru durust bakamayan insanlar surekli cocuk yaparsa ben de olumsuz bakarim. Yani bilemiyorum. Bu kadar insan niye boyle dusunuyor olabilir acaba diye dusundunuz mu?

Maddi durumu ultra iyi olanlar haric tabi ki.
Bir tanidigim var 3 çocuklu eve tek maas asgari ücretin bir tık üstü giriyor. Büyük liseye hazırlanıyor, ortanca ortaokula baslayacak. En küçüğü anaokulunda.
İlk ikisi erkek, üçüncü kiz. Ortanca olan abinin kıyafetleri ile büyüdü asla yeni bir kiyafeti olmadı okul formalari dışında. Kizin üzerinde hep erkek kıyafetleri vardi abilerden kalan.
Beni ilgilendirmez neden yaptin bu kadar çocuk demedim hiç çok samimi olmamiza ragmen. Neticede ceremesini de ben çekmiyorum, masraflarını da ben karşılamıyorum. Ancak insan ister istemez üzülüyor her seyden yoksun çocuklar.

Yani ben bunun bir çeşit haksızlık oldugunu dusunuyorum maalesef hatta bu da bir istismar bana göre. Giyinme, barınma, beslenme temel hak. Konu sahibini tenzih ederek bakacak durumu olmamasına rağmen bir şekilde sokağa salıp büyüten ailelerden, çalıştıranlardan bahsediyorum. yanlış anlaşılmasın. Tabii ki bizi ilgilendirmiyor kimsenin çocuk sayısı ve nasıl büyüttüğü ancak geleceğimiz bu cocuklara emanet. Ayrıca bir de benim düşüncemde şöyle bi şey var ultra zengin bile olsak dünyada hayata gelen yardıma muhtaç o kadar cocuk var ki ve onlar artık hayattalar. O yüzden kendim de 2. çocuğu yapmak yerine bu dünyaya gelen ve iyi şartlarda yasamaya hakkı olan cocuklara yardım etmeyi, belki de onlara koruyucu aile olmayı düşünürüm. Onlar hayattalar, ellerinden tutulması gerekli. Benim bir cocuk daha yapmam yalnızca annelik egomu tatmin ettirecek gibi dusunuyorum :) Lütfen linçlenmeyeyiiiiim

Bırakmak zorunda değiller ki.bir anne babanın görevi çocuğa bakmaktır, miras bırakmak değil.haa benim hayat görüşüme göre dünya hiç güzel bir yer değil ve ben bir tane bile yapmayacağım ama görev de değil şimdi.karnındakini de aldırıyor gitsin diyen anne babanın bu kadar ince düşünceli olabileceğine inanıyor musunuz şimdi?

Anlamadığı birşey yok ki hayat görüşü farklı.

Şimdi iyiki de olmuşlar diyorum demeyen bir anne. şaşırdım doğrusu.

Kardeşime ilk çocuktan sonra yapmayın dedim
Evet görümceyim “ her şeye burnunu sokan”
Kıskanıyor oldum

Maaşı asgarinin bir tık üstüydü ev kira tek maaş
Neyse yaptılar tabi
Sonra ikinciden hemen sonra üçüncüyü
Bu şartlarda yeter mi yetmez
Annem babam çalışıyor kızın kendi anne babası da öyle
Biz bakalım siz çalışın diyecek kimseleri de yok
Uçan kuşa bile borçlanmışlar
Bekar halam var evi var emekli
Dedi benım yanıma taşının ikiniz işe girin çocuklara da ben bakayım
Çocuklar okula gidinceye kadar öyle yaşadılar

O zaman ekonomi bu kadar kötü de değildi
Şimdi de yetmiyor
Benden ayrı eşimden ayrı anne babalarından ayrı para istiyorlar ve aldıklarını da geri ödemiyorlar
Büyük oğlu 15 yaşında dedi ki ne gerek vardı ki bu maddi imkansızlıkta 3 çocuğa

Şimdi kıskanç görümce olarak bana ne diyerek sırtımı dönemiyorum
Ama ben niye başkasının düşncesizliğinin bedelini ödüyorum

Beslenmesı eğitimi yetersiz bireyler toplumu oluşturuyor
O toplum da haliyle hepimizi ilgilendiriyor

Şimdi iyiki de olmuşlar diyorum demeyen bir anne. şaşırdım doğrusu.
Bunu ben toplum baskısından dediğini dusunuyorum annelerin. Evlenir evlenmez hamile kalan aman iyi ki olmuş diyor. ya da istemeden fazla cocuk sahibi olanlar. Anneyi tebrik ederim. Hayatta gercekler vardır, bunu söyleyince anneler herhalde cocuklarını sevmediklerini falan düşüneceğini sanıyor insanların Anneler de yorulabilir, sıkılabilir, keşke daha geç anne olsaydım ya da keşke 1 tane cocuk yapsaydım diyebilir ama çekiniyorlar bunu dile getirmeye bence.

Sen de bizlerin tam tersi olacak şekilde yorumunu yaptığına göre haklılığımız kanıtlanmış oldu.
Sen benim için fikir turnusolusun.
Seninle aynı fikirdiysem yanlış düşünüyorumdur.
Tersi düşünüyorum çok şükür ki

Dünyayı değiştiren en büyük insanlar aşırı fakirlikten gelmiştir.o kadar fakirlikten ki yiyecek lokma bile bulamıyorlardı. Söyleyeceklerim bu kadar.

Ben kanıtlarla geliyorum.siz kişisel fikirlerle.

Bir de iş işten geçtikten sonra başka birşey desen ne demesen ne

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…