3 buçuk aylık bebek gece emzirme

zeynepeylul15

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2016
2
0
1
Tecrübeli annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.. 3 buçuk aylık bebeğim var ve doktorum artık emzirmek için gece kaldırmamam gerektiğini söyledi. Fakat gece emzirmediğimde kızımın 6-7 saat uyuduğu oluyor ve göğüslerim süt dolduğu için çok rahatsız oluyorum. Her gece sütümü sağmalı mıyım? Kilosu 3 aylıkken 5300 dü, az olduğu için de kafaya da takıyor ve hem sütlerin verdiği rahatsızlıktan hem de ne içirsem kardır diye düşünerek kaldırıp emziriyorum. Sizce yanlış mı yapıyorum??

Tecrübeli annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.. 3 buçuk aylık bebeğim var ve doktorum artık emzirmek için gece kaldırmamam gerektiğini söyledi. Fakat gece emzirmediğimde kızımın 6-7 saat uyuduğu oluyor ve göğüslerim süt dolduğu için çok rahatsız oluyorum. Her gece sütümü sağmalı mıyım? Kilosu 3 aylıkken 5300 dü, az olduğu için de kafaya da takıyor ve hem sütlerin verdiği rahatsızlıktan hem de ne içirsem kardır diye düşünerek kaldırıp emziriyorum. Sizce yanlış mı yapıyorum??

Canım evet doktorun dogru söylüyor çünkü uykuya da ihtiyac var ayrica kilosu az da degil.cok süt icirmen bebisi rahatsiz eder aksine kusar baska sorunları olur.o zaten k3ndi ihtiyacını alıyor.Sen sagıp gögüslerini bosalt dondurucuna at sonra lazım olacak onlar , süt bir sür3 sonra azalıyormuş 6 aydan sonra azalır dedi doktorumuz o zaman kullanıcaz dedi benim bebegim 5 aylık hala sagıp koyuyorum nolur nolmaz hasta olup veremiyebilirsin sut arada bazen az oluyor yetmiyor o gün verirsin,acil bi yere gitmen gerekir, bebegi götüremeyecgin biyere vs sagmazsan da süt azaliyor gogusler uyarılmadıgı için ve süt dolu oldukları icin beyine sinyal gitmiyor

Cevabın için teşekkür ederim. Süt sağmak, hijyen ve saklama koşullarına dikkat etmek gerektiği için beni en baştan beri korkutuyor. Pompayı ve biberonu nasıl steril ediyorsun acaba?? Ben kaynattığımda, satın alınan sulardan koymama rağmen biberon ve pompada kireçten kaynaklandığını tahmin ettiğim toz gibi kalıntı oluyor.

Cevabın için teşekkür ederim. Süt sağmak, hijyen ve saklama koşullarına dikkat etmek gerektiği için beni en baştan beri korkutuyor. Pompayı ve biberonu nasıl steril ediyorsun acaba?? Ben kaynattığımda, satın alınan sulardan koymama rağmen biberon ve pompada kireçten kaynaklandığını tahmin ettiğim toz gibi kalıntı oluyor.

Sütü her sagdıktan sonra ceşmede duruluyorum vaktim olursa sabunlu suyla siliyorum önce. Biberon fırçalariyla iyice yıka önce elinin dayanabildigi sıcak suda .kirec gb olanlar süt kalıntılarının birikmesiyle oluyo canım.bunlaf için likit temizleme urünleri var ama ben almıyorum sabun yada bulasik deterjani yeter bence tabi .cok kullanıyorum onları da.
Bazen de kilitli posetlere atıyorum sagma setini buzdolabında tutuyorum haftada 1 kaynatıyordum şimdi o kadar sık yapmıyorum.hergun sıcak suyun altına tutarsan o kadar birikinti olmuyor temiz kalıyor.sütümü cam bir kavanozda gün boyu topluyorum sonra atıyorum
Korkmana gerek yok alişiyo insan bi rutin tutturunca

Benim bebeğim 4,5 aylık ve doktorum gece emzirmemem hususunda bir uyarı da bulunmadı. Her 3 saatte bir emziriyorum. Çünkü bebeğim uyanıyor süt için. Ancak emzirmezsen en geç 3 saatte bir sütünü sağmalısın ki ürettiğin süt miktarı azalmasın. Medela elektrikli süt pompası kullanıyorum. Çok çok memnunum (lactina select hastane tipi - kiraladım). Süt pompanın biberonu ve diğer aksesuarları çeşmede suya tutarak veya bulaşık deterjanıyla yıkayarak dezenfekte edemezsin. Bakteriler üreyebilir. Frosch marka bebek biberon ve emzik temizleme deterjanı ile yıkadıktan sonra bir de minik bir tencerede tüm parçaları kaynatıyorum 3-4 dk. Bu daha garanti ve sağlıklı.

İlk kızım üç aydan sonra geceleri hep deliksiz uyudu. Bizde iyi dinlendik. Gece -gündüz ayrımını hemen öğrendi.
Geceleri kalkıp göğsümü sağdım. İşe başladığımda eşim o sütleri ısıtıp verdi. Bende de medela elektrikli var. Hala kullanıyorum.
Erken doğum yaptığımdan sütüm çok azdı ama emzirdikce, sağdıkca kesilmiyor. Bol su ve sağlıklı beslen. İyi düşün iyi olsun. ☺

O nasıl doktor yaa,, doktorlar diyor gece sütü daha faydalı diye, o kadar saat uyurmu deliksiz anlamadim yanı..
Uyanınca emzirmiyor musun..
Emzir gitsin hayatım bu günler geri gelmeyecek.. İki uç yasina gelince zorlasan da uyanmayacak zaten..
Anne sütünü çabuk hazmeder çabuk acikir bebekler, hem anne kokusu ister güven duymak ister.. Emer uyur yine

Benimde bebeğim ıkı gün sonra uç ay bitirecek bende geceleri emzırıyorum ıkı kere uyanıyor emip tekrar uyuyor.dr da birsey demedi

Back
X