3 bin yıllık 8 sepet meyve

Mahbile

Acem Kızı
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.387
8
42
Mısır’da firavun Tutankamon’un mezarında 3 bin yılı aşkın ve göreli iyi korunmuş 8 sepet meyve bulundu.
Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi’nin açıklamasında, arkeolojik keşfin, Konsey Başkanı Zahi Havas başkanlığında bir Mısırlı arkeolog ekibi tarafından, Krallar Vadisi’ndeki Tutankamon mezarının hazine odasında yapıldığı belirtildi.
50 cm boyundaki sepetlerde bulunan ve Eski Mısır’da ölülere sunulan bir tür hurma olan palmiye meyvesinin hala iyi durumda bulunduğunu belirten Mısırlı arkeologlar, buradaki kazılarda ayrıca 20 adet bir metre yüksekliğinde armut biçimli kaplara rastlandığını, bunların firavunun öteki dünyaya yolculuğu için erzakla doldurulmak üzere konulduğunu düşündüklerini kaydettiler.

canım cok gerekmesede bı yerlerde beynımızın ıcınde bulunsun bu bılgıler fazla bılgıden zarar gelmes.elıne saglık

Ben arkeoloji 2.sınıfta bırakmak zorunda kaldım , bırakında size 2 kelam gösterim:1closedeyes:
begenmiyosanız bakmayın be manyak karılar:mymeka:
sizi bana paraylan mı verdiler be :mymeka:

Ne güzel arkeoloji okumuşsun keşke bırakmasaydın...Sen bakma onlara :mymeka:güzel bilgi canım sağola.s.

benimde istediğim bölümdü acayip ilgim vardır tarihe ve arkeolojiye şimdi koleksiyoner belgesi almaya çalışıyorum elime arasıra geçiyor değerli maddeler :) eline sağlık canım anlayan anlar :)

bence ilginçti, okumak hoşuma gitti... zaten başlığı konuyu özetliyor, ilgilenmeyen tıklamayabilir, sanırım azem'i kızdırmak için şaka amaçlı yazmışlar...eyvallah azem sağolasın...

kimbilir daha neler vardir oralarda? cok merak ediyom bu eski misirlilari. keske bir imkanimiz olsaydi yasamlarini görmek icin .. azem ya arkelojiyi birakmisin üzüldüm keske devam etseydin...

X