• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 aylık mama ile beslenen bebeğe yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edamine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
58
2
86
Gaziantep
Arkadaşlar bugün bir sitede anne sütü almayan mama ile beslenen bebeklere ilk aydan itibaren devam sütü yoğurdu verileceği yazıyordu. Benim doktorum bana bununla ilgili bir şey söylemedi. Kızım tam 3 aylık ve sadece mama ile besleniyor ve ben mama dışında birşey vermiyorum. Bu konuyla ilgili bilginiz varsa, paylaşırsanız sevinirim.

canım devam sütü yoğurdu nedir hiç duymadım öyle birşey.. Anne sütü yetersiz ya da hiç almayan bebekler için formül süt var ama yoğurt kısmını anlamadım ben..
Bence de bebeğine mamadan başka birşey verme çok küçük çünkü..

işte bu formül sütlerden yoğurt yapıp verebiliyormuşuz. 90 ml 45-50 derecedeki (kaynamış ılımış) suya 3 ölçek mama ve 1 çay kaşığı yoğurt karıştırılıp mayalanıyormuş yani evde yapılan yoğurt gibi.. bebeğe bunu yedirebiliyormuşuz...bir doktorun sitesinde rastladım bu bilgiye... Daha önce duymamıştım. Duyan var mı acaba diye merak ettim.. Pek mantıksız da gelmedi doğrusu... Zaten formül sütü veriyoruz sürekli.. Bunu yoğurt olarak ta yedirmek mantıksız değil.. Doktoruma soracağım haftaya...

daha cok erken biraz büyüsün bebişin bagırsaklarını yorarsın hazmedemez 5 ayın içine girsin verirsiniz benim fikrim

tamam bende formül yoğurt mu satılıyor acaba dedim.. Ben evde ilk ek gıdaya başladığımız dönemde denedim ama kıvamı tutturamadım o yüzden bir daha yapamdım ama senin bebeğin henüz çok küçük bence verme mama yesin şimdilik..Formül sütle de yapılsa içinde yoğurt mayası var çünkü yine de doktoruna bir sor tabi..

ben 5 aydan sonra vermiştm yoğurdu devam sütü yoğurdu hiç duymadm ayrıca. 4 aya kadar sürekli mama verdm bende 4 . aydan sonra ek gıdalara geçmiştm

Back