Gebeliğe Hazırlık 3 aylık klomen tedavisi mi yoksa hemen aşılama mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım doha önce doktor muayenemi yaptı yumurtaliklarinda sorun yok çok iyiler rahminde gayet güzel hsg ile tüplerinin açık olup olmadığına bakalım dedi böyle her ay zaten dedigim gibi yukaridaki mesajdada yazdim her ay duzendüzenli adet olan birisiyim o yöndende çok şükür sorun yoktu esimde varikosel çıktı ameliyat oldu şimdi de spermlerin yükselmesi için daha fazla uzun süre beklemek istemedigimjzden acele ediyoruz bir sorun olduğu için değil

Ben de gittim direk asilama soyledim doktorlarin bircogu kabul etmiyor ozel de gittim cogunlukla. Yani doktorunun seni iyi tanimasina analiz etmesine de bagli. Tayin yerindeyiz cok hastane secenegi yoksa ozellerde var ozele gidiyorum ama direk asilama olmaz dedi dogal olarak beni bilmiyor istanbuldaki doktorum biliyordu konusuyorduk uzun sureliydi giderdim o yapacakti ama hastaneyi begenmiyordum doktoru begensemde. O yuzden mecbur ilac deneyecegim onceden de denedigim olmustu

Himm ozaman 1 ay dene kist gibi sorunun yoksa pcoslularra sknti olabiliyor zaten. Adetinle birlikte atarsin asilamaya gecersin. B3nimde esimle ilgili sorun var irili ufakli

Bizde ugrastik ya sonuclarimizda fena olmadi ama zaman oluyor oyalaniyor vs vs allah yardimcimiz olsun

Doktor daha eşimde varikosel olduğunu ogrenmeden önce vajinal muayene yaptı adet günümde çağırmıştı rahimdede yumurtaliktada sorun olmadığını söylemişti 5 günlük kullanmak için klomen yazdı kullanınca geri geleceksin dedi 5 gün klomen kullandim ve doktora gittim yumurtaya bakacakti baktida vajinal ultrasonla baktı sol yumurtan harika bir sekilde büyümüş çok cok guzel olmuş bugünden sonra ilişkiniz bir gün olup bir gün olmicak böyle böyle devam edin dedi devam ettik yine hamile kalamayinca doktorumda eşimin üroloji doktoruna girmesini istedi gittik varikosel çıktı durum böyle yani çok şükür bende bir durum yok sperm sayısı için beklememiz gerekiyordu biz beklemek istemediğimiz icin acele ediyorduk

Bizde ugrastik ya sonuclarimizda fena olmadi ama zaman oluyor oyalaniyor vs vs allah yardimcimiz olsun
Amin canım
Himm ozaman 1 ay dene kist gibi sorunun yoksa pcoslularra sknti olabiliyor zaten. Adetinle birlikte atarsin asilamaya gecersin. B3nimde esimle ilgili sorun var irili ufakli
Bu arada şey yazmayı unuttum 5 günlük kullandigim klomen aşırı bir sekilde tuylenmeye yol açtı hemde öyle böyle degil 3 ay boyunca kullanirsam dahada kötü olmaktan korktum

Himm.. hsg cekildinmi bak oda onemli aslinda bi de temizlenir icin iyicene bu sekildede hamile kalan cok var. Ben cekildim anezteziyle. Sperm isi oyaliyor benim yengeme sizin olmasi cok zor olmaz dendi asilama denedi olmadi asilamadan sonra hamile kaldi. Yani nasip artk her turlusunu dusun. Elinden geleni yapmis olursun hic olmazsa yada guzel sonuclanir. Yengem asilama da zor canin cok aciyor diyordu ama yapcak bisey yok en cok aciyi da biz cekiyoz yaw. Ben klomenden nefret ediyorum ya hic sevmedim o isi zaten doktoruma da bana klomen vermeyin dedm oda tamam dedi vermedi bana da asilama yapabilirsin o zaman dedi

Yan etkileri olucaktir zaten tedavi surecinde boyle oluyor bende bi cok ilac kullandim aptala dondum artk biraktim.

Yan etkileri olucaktir zaten tedavi surecinde boyle oluyor bende bi cok ilac kullandim aptala dondum artk biraktim.
Bende o yüzden direk aşılama istedim canım aşılama zor degilki kolay mis bende rahim filmini çektirmeye korkuyorum birde rahim filminde ilaç veriliyormus ya oda genetigi hormonu falan etkiliyor mu

ben 5 gün klomen kullandım sonra çatlatma iğnemi vurulup 36 saat sonra aşılama yaptırdım 3 ay kullan dediyse onu iyce araştır başka doktorada git derim.

ben 5 gün klomen kullandım sonra çatlatma iğnemi vurulup 36 saat sonra aşılama yaptırdım 3 ay kullan dediyse onu iyce araştır başka doktorada git derim.
Yok canım kararımı verdim aşılama yaptrcaz ben 5 günlük klomen kullandigimda bile aşırı tuylenmeye yol açtı o yüzden 3 ay kullanmak istemedim direk aşılama yaptircaz

Rahim filminde hicbirsey yok ya. Bilmiyorum hormon filan yuklemiyorlar birseyi bozmuyor tuplerine ilac saliniyor iste baya bi zararli diyeni duymadim bide zararli olsaydi hamile kalan cok. Bilmiyorum yani canim yasamadan bilinmez sen yaptir asilamayi kolay degilmi soyle:) bide her doktor 3 ay diyor bu standart. Sen basla hemen bazi doktorlar ille benim dedigim olcak diyor biz birsey soleyince kiziliyor. Bazisi da seni anliyor uygunsa istedigini de yapiyor

Su adeti bir olsaydım adetimin 3. Günü ilaç içmeye başlayıp bittikten 2 gün sonrada rahim filmi cekilecek yumurtlama zamanindada aşılama yapılacakmış

Ben hikayemi şöyle anlatayım biraz uzun kusura bakma

2buçuk yıllık evliyim 1buçuk yıldır korunmuyorduk geçtiğimiz sene Ekim kasım gibi özelde doktora gittim klomen tedavisi başladı o ay eşimden sperm testi istendi ileri hareketlilik 0 Dı ama yerinde hareketlilik falan iyiydi onların bi hesaplaması var o hesaplamayı yapınca değerleri normaldi. Klomen kullandığım ay olmadı soğan kürü denedim bi ay bi ay kasık çektirdim her ilişkiden sonra saatlerce belim yukarıda yattım meryem suresi okudum 41 gün ve meryem ana otu suyu içtik eşimle, tabi bu arada eşime e vitamini, keçi boynuzu kürü uyguladık. Ocaktan itibaren devletin tüp bebek merkezine başladım rahim filmi istedim ilaç kullanmak istemedim doktor dedi zaten 1 ay klomen kullanmışsın aşılamaya geçeriz dedi rahim filminden sonra 1 kez çekildi 2 tüp te tıkalı çıktı bi moral bozukluğu oldu tabiki 2.de bi tarafta geçiş var dediler sonra aşılama için iğnelere başladık aşılama yapıldığı gün doktor rahim ağzın çok dar dedi içeri giremiyorum istediğim gibi bir aşılama olmadı adetten sonra gel halledelim dedi ve 1.aşılama tutmadı.

Adetten sonra histeroskopi oldum. Rahim ağzındaki problem çözüldü sonra 2. Aşılamaya geçtik tabi bu arada biraz kilo verdim onu etkisiyle sanırım iğnenin ml daha az kullandım ve çabuk büyüdü yumurtalar ama tıkalı olan tarafta 2.aşılama oldu ve yine tutmadı.

Sonra kendi haline bırakıyım biraz dedim. Oda elimde iğne kalmıştı boşuna gitmesin dedim malum ucuz değil ilaçlar son kez pek bi ümitsizde olsam 3. Aşılamaya başladık bu sefer yüksek dozda hızlıca büyütülmüştü yumurtalar 3.aşılama oldu dinlenirken meryem suresini dinledim sürekli dua ettim sonra 1 hafta rapor aldım evde yattım sağolsun eşim ve annem hiçbir iş yaptırmadı kalkmadım bile. Sonrasında ilk hafta kadar olmasa da dikkat ettim yine. Kafama çok takmamaya çalıştım belirti aramadım zaten yoktu da belirti olmayınca da tutmadı dedim. Ama şükürler olsun rabbime miniğim benimleymiş umudum kalmamışken umut oldu bana.

Allahın izniyle vakti gelince olur inşallah sıkmayın canınızı tek tüp tıkalı halde 3. Aşılamada tuttu Allahın izniyle...

ben 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. temmuz ağustos eylül... ekimde doktorumunda önerisiyle 4 yıldır farklı farklı bir sürü tedavi denediğimiz için bir ay ara verelim kendi akışına bırakım genelde bu durumda hamile kalma ihtimali yükselir dedi. ve ben 5+4 günlük hamileyim. henüz keseyi görmedik. yarın görücez inşallah.
tüylenme konusuna gelince sarışın olduğum için zaten çok sorunum yoktu. ama haptan sonra da her hangi bir artış gözlemlemedim. biz de aşılamaya doğru gidiyorduk. hatta ben doktoruma aşılama deneyelim dedim. ama doktorum her şeyin bir sırası var dedi.. siz de ya doktorunuza güvenip onun önerdiği şekilde tedavinize devam edin. ya da doktorunuzu değiştirin bence.

Doktorum a güveniyorum zaten beklemek istemediğimiz için aşılama dedik

Su adeti bir olsaydım adetimin 3. Günü ilaç içmeye başlayıp bittikten 2 gün sonrada rahim filmi cekilecek yumurtlama zamanindada aşılama yapılacakmış
Nasil yani yahu klomenmi kullanicaksin rahim flimden sonra adet bitince cekiliyor evet ama ayni anda klomen kullanmanmi lazmmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…