Gebeliğe Hazırlık 3 aylık klomen tedavisi mi yoksa hemen aşılama mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ataabetull

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
1.570
828
123
28
Kızlar merhaba eşim varikosel ameliyatı oldu bugun sonucumuz çıktı neyse benim doktorum 3 ay klomen kullanalım hamile kalinmazsa o zaman aşılama yapalım dedi ama ben ilaç kullanmak istemiyorum çünkü hormonlarim değişiyor o yüzden istemiyorum direk aşılama diyeceğim sizin düşünceniz nedir

Canim dr u dinlemeni oneririm asilama tutmazsa tupe gecilir muhtemelen otda bir cok hormon alcaksin

Esinin durumu nasil düzeldi mi degerleriniz

doktorun dediği gibi yapmanız daha faydalı olacaktır en azından aşılama sürecine destekli bir şekilde geçmiş olursunuz tutma ihtimali daha yüksek olur

doktorun dediği gibi yapmanız daha faydalı olacaktır en azından aşılama sürecine destekli bir şekilde geçmiş olursunuz tutma ihtimali daha yüksek olur
Afilim92 ve saribaykus kızlar esimin değerini atiyorum bakabilirsiniz 3 ay klomen kullanılırsa hormonlarimla oynanır diye korkuyorum bari direk aşılama olursa hormonlarla fazla değişme olmaz diye böyle düşündüm ilaç tedavisi uygulandığında bebekte aşırı tuylenme ve bbendede aşırı tuylenme oluyormus

Reactions: H M
3 ay klomen kullan demişti ya doktor kullanmak istemiyorum sonrasındaçocukta ve annende aşırı tuylenmeoluyormuş bende bundan korktum eşiminkuzeni böyle hamile kalmak için çok ilaç kullanmış ondafa çocuğundan aşırı tüy var çocuk daha 1. Sınıfa gidiyordu kaşlar buyillar birbirine karışmıştı asla bu büyükkonuşma falan değil sadece durumusöylüyorum hormonlarin degismesindenkorkuyorum kızlar ne yapsam bilemedimhormonlar değişmesi korkusuyla direkaşılama mi yaptırsak diye düşündüm neyapsak sizce

Ben klomen kullanıyorum. Evet hormon alıyoruz ve yan etkileri olabilir. Ama bu ilaçları vücudun üretemediği hormonları salgılatmak için alıyoruz. Yani boşu boşuna değil. Belki aşılamaya gerek kalmadan hamile kalacaksın. Kaldı ki aşılama ya da tüp bebekte de hormon alacaksın.

Bilmiyorum canım suan çok kararsizim eğer daha fazla bilgin varsa lütfen paylaşır misin

Sende problem var mı sadece Eşinde mi? Aşılama tedavisi kolay başlamıyor aşılamadan önce hsg istenir ki zaten aşılamada kullanılan ilaçlar daha ağır klomenden bence. Bana sorarsan hatta klomen kullanmadan önce bile hsg çekilse daha mantıklı tüplerin tıkalı olma ihtimali falan oluyor tıkalıysa zaten Klomende aşılamada etkili olmaz. 2 3 ay denemektense en fazla 1 klomen sonra hsg (hsg sonrası gebelik olasılığı da artıyor) sonrada duruma göre doğal, klomen yada aşılama devam et derim Allah yardımcın olsun.

Sagol canım çok teşekkürler senin bebis doğal yolla mi oldu yoksa aşılama vs falan mi

Şükürler olsun ya çok sevindim YÜCE RABBİM HAYIRLISIYLA İNŞALLAH kucağınada almayı nasip eylesin hsg çok zormu geçti anestezi li mi yaptirdiniz
Amin inşallah canım sağolasın 2 defa çekildi hsg ilkinde iki tüpüm de kapalı gözüktü 2.sinde tek tüp tıkalı olduğu anlaşıldı

Ben de senin dusuncendeyim ama şoyle bi durum var senin yumurtaliklarina uygun klomenmi ignemi vs karar verilmesi icin bi deneme sureci gerekiyor. Varsay ki klomenle basladi ki ilk basta istenen sonucta olmayabiliyor yunurtalarin cogaldi ama istenen buyukluge gelmedi tedavin yarim kalir. Sonraki ay da deneyecek olmassa igne vericek ozaman bi nebze sansin daha yukselecek ama gene istenen sonuc olmayabilir oladabilir 3ncu ay da bu dahada belli olacagi icin hatta uzayabiliyor da doktorlar o yuzden deneme suresi yapiyorlar yani. Yani direk asilama da istersin ama tedavin yarim sa kalabilir gene zaman alabilir ya da hemen iyi sonuclarda olabilir. Yani bence bi dene ilac tedavisni.

Çok şükür bende hiç bir problem yok canım sadece eşimde varikosel vardı o da yavaş yavaş düzeliyor bir tek hgs cekilecek onu bilmiyorum bir türlü adet olamadim gitti 3 gün geciktim her ay düzenli adet olan burisiydim bu seferlik 3 gün geciktim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…