• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızıma Ne Kadar Süt Bırakmalıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zozum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
138
0
46
42
İzmir
merhaba, bayram donusu ise baslayacagim. Sutumu sagarak devam etmeyi planliyorum. 10-12 saat kizim benden ayri kalacak. Asagi yukari kac cc yeterli olur acaba? gunde kac cc sut sagabiliyordunuz ?tecrubeli annelerin yardimina ihtiyacim var.

bende aynı şekilde bayramdan sonra işe başlıcam. ama ben öğleden sonra 3 te gelicem. sabahları 100 cc içiyor genelde öğleye doğru bi 100 cc daha. ve akşam üstü 100 cc daha içer benim oğlum. sütüm yeterse ben sabah emzirip sonra 200 cc bırakıp giderim. ama yetmezse arada bir öğün mama takviyesi olabilir. sizde işyerinde ertesi gün için süt sağmalısınız akşam hem emzirip hem ertesi güne herhalde yetişmez süt. tecrübeli arkadaşlara sormuşsunuz ama bende sizinle aynı durumdayım diye fikrimi yazmak istedim:)

yanitiniz icin cok tesekkur ederim..tecrubeden kastim sizin gibi rakam verebilecek annelerdi..ellerinize saglik yardiminiz icin

aksilik su ki 2-3 gundur sutum eskisi gibi degil, azaldigini hissediyorum.ole dolu dolu degil..humana icmeye basladim yine insallah sutum artar.haftaya sagip denemeye baslamayi planliyorum tabi sutum yeterse

yanitiniz icin cok tesekkur ederim..tecrubeden kastim sizin gibi rakam verebilecek annelerdi..ellerinize saglik yardiminiz icin

aksilik su ki 2-3 gundur sutum eskisi gibi degil, azaldigini hissediyorum.ole dolu dolu degil..humana icmeye basladim yine insallah sutum artar.haftaya sagip denemeye baslamayi planliyorum tabi sutum yeterse

ben duyduğum herşeyi denedim süt için. etkili olan şeyler malt içeceği ve yemeklerden önce yediğim bir tutam dereotu oldu. dene istersen.

bence şimdiden sağıp süt poşetine koymaya başla 10-12 saatlik bi süre için ilerki zamanlarda sütün yetmeyebilir.büyüdükçe süt ihtiyacı da artıyo bebişlerin. 12 saat de en az 300-400 cc süt içmeli. ayrıca sütü sağabilirsen iş yerinde nereye koyacaksın oda sıcaklığında 3-4 saat bekletin yazıyo süt poşetlerinin üzerinde.buzdolabı lazım 3 saat de bi sağmalısınki sütün yetsin ve sütün çekilmesin.bir de makinan yoksa medela güzel tavsiye ederim.işin zor durumun müsaitse 2-3 ay daha çalışma 6 ay içsin bebeğin sütünü doya doya ek gıdaya geçince sıkıntın olmaz.benim kızım 7 aylık oldu.bayramdan sonra bende başlıycam.

asiraslim cok tesekkur ederim yardimin icin..ben 15 gun sonrasini dusunurken 3 gundur sutum azaldi onunla ugrasiyorum..nasil arttirip sonraya depolicam hic bilmiyorum.cok moralim bozuluyor. iste buzdolabimiz var sagdiigimda orada bekletebilirim problem olmaz. dedigin gibi 3 saatte bir sagmam gerekir ki ertesi gune yeteri kadar sutu olsun minnosun..saolun arkadaslar yardiminiz icin-

ozaman hedfimiz 100 cc bir sagmada (tek gogus 50 cc)..hadi hayirlisi

sevgiler

bence şimdiden sağıp süt poşetine koymaya başla 10-12 saatlik bi süre için ilerki zamanlarda sütün yetmeyebilir.büyüdükçe süt ihtiyacı da artıyo bebişlerin. 12 saat de en az 300-400 cc süt içmeli. ayrıca sütü sağabilirsen iş yerinde nereye koyacaksın oda sıcaklığında 3-4 saat bekletin yazıyo süt poşetlerinin üzerinde.buzdolabı lazım 3 saat de bi sağmalısınki sütün yetsin ve sütün çekilmesin.bir de makinan yoksa medela güzel tavsiye ederim.işin zor durumun müsaitse 2-3 ay daha çalışma 6 ay içsin bebeğin sütünü doya doya ek gıdaya geçince sıkıntın olmaz.benim kızım 7 aylık oldu.bayramdan sonra bende başlıycam.

Allah saglik mutluluk versin kizina..sen sanslisin 7. ayina kadar birlikte olabilmissiniz..malesef benim iznimi uzatmak gibi sansim yok..cok uzuluyorum cokkk.. galiba bu stresten sutum azaldi..baska ne sebebi olabilir ki :((

Son düzenleme:
sütüm yetmeyecek diye kasma olmadı 1-2 öğün devamsütü verirsin. mercimek ve bulgur acaayip süt yapıyo.ben nezaman mercimekli bulgur pilavı yesem göğüslerim taşıyo sütten.bi de semiz otu ıspanak falanda iyi geliyo.şimdi düşünürsek inekler buğday saplarını yiyo ve de ot yiyo bolda su içiyo al sana süt.bizim içinde aynı bence bolca bulgur tahıl ve yeşillik bi de su.dene bence.

ben de 3 aylıkken çalışmaya başladım. 1 ay oldu çalışmaya başlayalı. kızım bir öğünde 100 cc süt içiyor.(3 saatte 1). evden çıkmadan emziriyorum. ben gelesiye kadar 3 öğün içmiş oluyor. yetişebilirsem 4. öğününe eve gelir gelmez hemen emziriyorum..
medela nın elektrikli pompasını tavsiye ederim. 3 saate bir sağlamalısın ki sütün azalmasın. ve yeteri kadar sağabilesin.
ama iş temposuna dalip sakın su içmeyi beslenmeyi atlama. çünkü hemen farkediyor. sütün azalmaya başlıyor. süt sağım saatlerini de uzatmamaya bak. Allah yardımcın olsun canım.. zor süreçler..

tesekkurler arkadaslar yardimlar icin , son rutin doktor kontrolumuzde doktorumuz formul sute baslamamiz gerektigini soyledi. malesef sutum minnosa yetemiyor. once anne sutu eksik kalani formul sutle takviye olacak. cok uzgunum :(( ama kuzunun karninin doydugunu bilmek harika bir duygu.

merhaba arkadaşım,
benim de iş stresinden ve düzenli su içememden dolayı sütün azalmıştı. hemen sıkı bir beslenme planı yaptım. su tüketimimi 3 litreye çıkardım yanında humana stil tee içtim. bir de ballı şerbet yapıp içine çörek otu ve biraz da sirke katarak içiyorum. fayadasını gördüm tavsiye ederim. neden sirke derseniz sirke balın yan etkisini yok ediyormuş. ayrıca vitamalt içeceği aldım şimdi onu deniyorum. he bir de bulgur pilavı hakikaten süt yapıyor. bebeğine gaz yapmazsa tavsiye ederim.
sağlıklı ve bol sütlü günler.

Ben her sabah rezene içiyordum akşama kadar da still tee den.. bi ara rezene içmeyi bıraktım sütüm azaldı.. bir hafta sonra tekrar içmeye başladım eskisi kadar olmasa da tekrar fazlalaştı.. rezenenin çok faydası var tabi still tee de günde en az iki kez.. yatmadan da biraz pekmezi su ile sulandırıp içerseniz hem kendinize enerji depolamış olursunuz hem de bebeğe faydası olur..

Back