• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 aylık bebisler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

umut_sahili

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
277
281
303
Antalya
Kızlar bebeğim 3 aylik ve ilk zamanlardaki gibi 2-3saatte bir kaldırip emzirmiyorum artik daha uzun süre uyuyor nettede 5-6 saat beslenmeden uyuyabilir diyor ,kuzenim 3.5 aylık bebeğini halen 2 saatte kaldırip emziriyormus sizde durum nasıl hangisi doğru..

oğlumda 3 aylık ama artık uyandırmıyorum bende .doktor acıkınca kendi uyanır dedi.uykuda da büyüme hormonu salgılanıyor .ilk 1 ay 2 saatte bir evet ama artık değil.

benimde doktorumda birinci aydan sonra uyandırmayım dedi 2 aydır geceleri hiç uyandırmıyorum şimdiye kadar bir sorun olmadı dahada olmaz inşallah.hem zaten bebeği fazla uyanmaya alıştırmamak lazım bebklerede yazık sonra yeniden uyumak için uğraşıyolar.bence yemek kadar uykuda önemli.

bence daha çok küçük onun 2-3 saatte bir yemeğe ihtiyacı var evet uykuda onemlı ama yemesı lazım benım bebeğim 6 aylık ben 4.ayda senın yaptığın gıbı 6 saat uyuduğunda uyandırmıyodum ama bana sağlık ocağında kan şekeri düşer uyandırıp yedırın denildi, ben şu anda 3-4 saatte bir uyandırıp emziriyorum

bence daha çok küçük onun 2-3 saatte bir yemeğe ihtiyacı var evet uykuda onemlı ama yemesı lazım benım bebeğim 6 aylık ben 4.ayda senın yaptığın gıbı 6 saat uyuduğunda uyandırmıyodum ama bana sağlık ocağında kan şekeri düşer uyandırıp yedırın denildi, ben şu anda 3-4 saatte bir uyandırıp emziriyorum

vallahi bilemiyorum her doktor farklı bi şey söylüyor benim kızım zaten acıktığında kendisi uyanıyor.genelde 4 saatte bir kalkar bu ay beş saate kadar uzadı.bence artık acıktığını biliyordur.ama tabi herkezin kendi görüşü

benimde başlarda oyleydı acıktığında kendi uyanıyordu; ben bır gun sekiz saat uyuya kalmışım bebeğimde hıç ağlayıp yemeğe kaldırmamaış sabah panık içinde uyandım baktım hala uyuyo hatta bır saat daha uyudu; ama bır kaç gün kaldırmadım sonra kendım geceleri saat kurmaya başladım baktım acıkınca uyanmıyo ama kotu olan baş parmağını emmeye başlamış uyandığında meğer onu alıyo ağzına sonra onu emerek tekrar uykuya geçıyo hatta şuanda memeden de soğudu memeye aldığım gibi baş parmağını ağzına alıyo emıyo gece rahat emzzirebiliyoruım ama gündüzleri her memeye aldığımda parmağını ağzına alıyo bende her seferınde uykulu hale sokup yle emziritorum belkide gece alıştı belki parmağpa alışacağı vardı bilemiyorum artık

Îlk zamanlar çenesi çabuk yorulduğu icin az emiyor ve acıktiginin farkina varmadigi icin kan şekeri düşmesi normaldi ve 2 saatte emziriyorduk ama artik öyle kuvvetli emiyoki daha iyi besleniyor ve böylece 4 - 5 saat uyuyabiliyor diye düşünüyorum ayrica açıktıgininda bilincinde artik,,doktor bi düzene girer sen anlarsin zaten uyandirmana gerek yok demişti , gercektende hergun gece ve gündüz ayni saatlerde emiyo uyuyo uyaniyor ,, cumartesi kontrolümüz var hersey yolundysa boyle devam edicem bende..

bende senın gıbı yapıyodum ne bıleyım bana beşinci ayda kan şekerı düşer dedıler bende kaldırmaya başladım benım cadıyı bu aralar kaldırmasam oyle uyuyo

benimde başlarda oyleydı acıktığında kendi uyanıyordu; ben bır gun sekiz saat uyuya kalmışım bebeğimde hıç ağlayıp yemeğe kaldırmamaış sabah panık içinde uyandım baktım hala uyuyo hatta bır saat daha uyudu; ama bır kaç gün kaldırmadım sonra kendım geceleri saat kurmaya başladım baktım acıkınca uyanmıyo ama kotu olan baş parmağını emmeye başlamış uyandığında meğer onu alıyo ağzına sonra onu emerek tekrar uykuya geçıyo hatta şuanda memeden de soğudu memeye aldığım gibi baş parmağını ağzına alıyo emıyo gece rahat emzzirebiliyoruım ama gündüzleri her memeye aldığımda parmağını ağzına alıyo bende her seferınde uykulu hale sokup yle emziritorum belkide gece alıştı belki parmağpa alışacağı vardı bilemiyorum artık

benim kızımda aynı parmağını emmeyi çok seviyo ama zaten acıkmasa bile bebeklerin emme ihtiyaçları var yalancı emzik gibi düşün bi yerde bebeklerin gündüz daha çok emip geceye depolama yaptıklarıı okumuştum.benim kızım gündüz bir buçuk saatte bir emiyo gecede şimdiye kadar dört saatte bir uyanırdı.bir haftadır beş saate uzattı.yinede hiç birimiz doktor değiliz yanlış bi şeyler söylemek istemem ama ben bu konuyu baya bi araştırdırdım nerdeyse her sitede bebeklerin üç aydan sonra 6 7 saat kesintisiz uyuyabileceği yazıyordu.

benim kızımda aynı parmağını emmeyi çok seviyo ama zaten acıkmasa bile bebeklerin emme ihtiyaçları var yalancı emzik gibi düşün bi yerde bebeklerin gündüz daha çok emip geceye depolama yaptıklarıı okumuştum.benim kızım gündüz bir buçuk saatte bir emiyo gecede şimdiye kadar dört saatte bir uyanırdı.bir haftadır beş saate uzattı.yinede hiç birimiz doktor değiliz yanlış bi şeyler söylemek istemem ama ben bu konuyu baya bi araştırdırdım nerdeyse her sitede bebeklerin üç aydan sonra 6 7 saat kesintisiz uyuyabileceği yazıyordu.

bebeğin kaç aylık, bende o zaman artık çocuğun uykusunu bolmıyım barı, peki senın bebeğin parmak emse dahı memeyıde emıyor değilmi benım kı parmağa alıştığından berıdır her emzirme pozisyonuna aldığımda memeyı gördüğü anda parmağı ağzına alıyo parmağı çıkardığımda memeyı verdığımde almıyo ancak uyku moduna sokup oyle parmağını çıkarıp emziriyorum benimki genelde acıktığında ve uykusu geldığınde parmağını emmeye başlıyo inaşllah bırakır inşallah memeyi yıne ister memeyı bırakacak dıye çok korkuyorum.

benim bebeğim 19 martta dördüncü ayını bitirecek yinede yanlış bilgi vermek istemem sonuçta doktor felan değilim ama dediğim gibi ben birinci aydan sonra hiç uyandırmadım doktorumda bırak uyusun o acıktığını doyduğu bilir artık birinci ayda uyandırmak gerekirki sarılık olmasın demişti.benimkide parmağını ağzına götürüyor ama ben çekip memeyi veriyorum o zaman alıyor zaten emzikte aldığı için ben parmağı yerine hemen emzik veriyorum çünkü nerdeyse morartıyor elleini emerken senin bebeğin biraz daha büyük sanırım diş çıkarıyor olabilir.o zaman iştahlarıda azalıyormuş.

bende senın gibi okumuştum nette o nedenle tam senın aylarında iken benımkıde 6-7 saat uyuyodu ben kaldırmıyodum sağlık ocağı benı endişelendirdi hatta bende dedım ama artık buyuk yıne de kan şekeri düşer dedıler ne bıleyım bu doktorlarda bi garıp hıç birinin lafı bırını tutmuyo benımkı kuçukken parmakta emzıkte emmıyodu ta ki 5. ayda memeyı reddedınce parmağa alıştı memeyı zorla ama ınatla verıyorum. benımde 3,5 aylıkken 2 saatte bır emzırıyodum o zamanda bana artık buyudu 2 saatı gecırebılırsın dedıler bende sureyı bıraz daha uzatıyodum belkıde emmek için değil memede oylanmak istiyodur dıye düşünüyodum ama belkıde çocuk bu nedenle memeyı bulamayınca parmağına alıştı o nedenle de canım çok sıkılıyor keşke ben her istediğinde verseydım etraftakılerı çok dinlemeseydım. çunku elini her bebek ağzına götürüyor zaten sürekli ne bulsalar emerler ama parmağa meme istemeyınce alıştı.

bende senın gibi okumuştum nette o nedenle tam senın aylarında iken benımkıde 6-7 saat uyuyodu ben kaldırmıyodum sağlık ocağı benı endişelendirdi hatta bende dedım ama artık buyuk yıne de kan şekeri düşer dedıler ne bıleyım bu doktorlarda bi garıp hıç birinin lafı bırını tutmuyo benımkı kuçukken parmakta emzıkte emmıyodu ta ki 5. ayda memeyı reddedınce parmağa alıştı memeyı zorla ama ınatla verıyorum. benımde 3,5 aylıkken 2 saatte bır emzırıyodum o zamanda bana artık buyudu 2 saatı gecırebılırsın dedıler bende sureyı bıraz daha uzatıyodum belkıde emmek için değil memede oylanmak istiyodur dıye düşünüyodum ama belkıde çocuk bu nedenle memeyı bulamayınca parmağına alıştı o nedenle de canım çok sıkılıyor keşke ben her istediğinde verseydım etraftakılerı çok dinlemeseydım. çunku elini her bebek ağzına götürüyor zaten sürekli ne bulsalar emerler ama parmağa meme istemeyınce alıştı.

bu konuyu doktorunuza sordunuzmu bende merak ettim şimdi benim kızımda parmağını çok emiyor.ama karnı tokken de emiyor.mama alıyormu eğer almıyorsa iştahsızlığının başka bi nedebi vardır bence tamam parmağı emiyor ama sonuçta karnı aç kalıyor aç olsa ağlar bence ben memeyi kızım istesikçe veriyorum saatle değil üç saatte olabiliyo yarım saatte ama dediğim gibi dişleride kaşınıyor olabilir.hiç rahat bırakmayı denedinizmi mesela sz meme vermeseniz hiç istemiyormu yada kaç saatte bir istiyor?

Benim kızım 3aylık...doktor uyandırma dedi sağlık ocağındaki hemşire uyandır dedi ama ben doktora güvendim ve uyandırmıyorum..5saat uyuyor kimi zmn 8 saat kimi zaman 4 saat ne zaman uyanırsa o zmn emiyor..bence sağlık ocakları anlaşmalı uyandırın diyor..uyandırılmaması taraftarıyım hiç de bir sorun yok..gece10-12 sbh 4-6 arası uykuda buyume hormonu salgılarmış bu saatlerde uyuması daha iyidir..

bu konuyu doktorunuza sordunuzmu bende merak ettim şimdi benim kızımda parmağını çok emiyor.ama karnı tokken de emiyor.mama alıyormu eğer almıyorsa iştahsızlığının başka bi nedebi vardır bence tamam parmağı emiyor ama sonuçta karnı aç kalıyor aç olsa ağlar bence ben memeyi kızım istesikçe veriyorum saatle değil üç saatte olabiliyo yarım saatte ama dediğim gibi dişleride kaşınıyor olabilir.hiç rahat bırakmayı denedinizmi mesela sz meme vermeseniz hiç istemiyormu yada kaç saatte bir istiyor?

doktorlar klasık cevap prmak emmede bişey yok her bebekte emme gudusu vardır dedı etrafa ilgisi artmıştır o nedenle parmak emıyordur memede sıkılıyordır dedı doktor benı hıç tatmın etmedı. tamam dıkkatı çok dağınık emzırırken bırı konuşsa donup arkaya etrafa bakıyo seste hemen memeden ayrılıyo ona bışey demıyorum ama sorun sonra gerı donmuyo memeye.benımkı karnı tokken elını ağzına alıyo dişleri kaşındığı için ama ne zaman acıksa baş parmağını emmeye başlıyo bı de dıkkat ettım annmelerın veya başkasının kucağında sadece acıkınca parmağını emıyor bır tek zaten sağ baş parmak. ama benım kucağıma gelınce ve emzirme pozisyonuna her aldığımda parmağını emmeye başlıyo bazen kazağımdan memeye donup bakıyo ve hemen parmağını ağzına alıyo bana acıktığının sinyalını verıyo ama benımle savaşıyoda ben parmağı çıkarıp memeyı verınce o da inatla parmğı ağzına alıyo ama çok acıktığında zaten bır kere savaşıp hemenmemeyı yıyo iştahı var sorunu meme emmemek ama acıkınca mecbur kalınca emıyo, tabı once parmak mucadelemız var .ben ek gıda da pek vermedım yenı yenı meyve suyu ve yoğurt başladım onları yıyo. zaten kaşığı çok sevıyo ona da belkı kan ilçalrını kaşıkla hep verıyodum ondan mı alıştı bılemıyorum artık. yanı bızımkı acıktığında genelde baş parmağını emıyo, 3 saatte bır verıyorum bazen 4-5 saat aç bırakıyorum kı kendı yesın oyle olunca memede cok savaşmıyoruz ama memeden kafasını her çektığınde parmağı alıyo ağzına bulamayınca parmağı ağlıyo bır süre oyle beklıyom sonra yavaşça çekıyorum. bazen 2 saat gecınce parmeğını emınce memeye tutuyom o zamanda da o galıp gelıyo ınatla parmağı emıyo memeyi istesemde veremıyorum. gece uykuda rahat emzırıyorum ama gecede soyle bışey var acıktığında uyanıyo ama parmağı emıyor onla doymaya çalışıyo uyku anında bıle alsam emzırme pozisyonuna aldığım gıbı uyku anında bıle once parmakla ağzını kapatıyo sonra ben çekıp memeyı verıyom ama uykuda savaşmıyo. bu parmak emmesı benı mahvettı hep karanlık ortama gırıyorum ses olmasın uyku pozısyonuna sokuyom oyle emzırıyom eskıden ışık gürültü bana mısın demez emerdı o zamanlar parmak olayı yoktu. şimdi senınkıde buyuyunce dıkkat dağınıklığı başlayacak ama onemlı olan dıkkatı dağılsa bıle memeyı gerı yemesı benımkı bır sesle donuyo bı daha yemıyo pozısyonumu bıle bozmamaya çalışıyorum memeyı tutunca.

Kızlar cumartesi kontrolümüz vardı ve doktorumuzda artık daha güçlendiğini ve uzun süre uyuyabileceğini söyledi hatta gece uyanmıyorsa uyandırmayın dedi ve uyanınca biran önce ihtiyaçlarını giderip tekrar uykuya dalması sağlanmalıymış,,boşuna uyusun da büyüsün denmiyor uyku da çok önemlii..:)

benim de oglum iki aylik ve ben netten okuduklarim kadariyla(doktor sitelerinde) bebegin maksimum 4 saatte bir emzirilmesi gerektigi yaziyordu. benim oglum da gece 23:00 gibi uyuyup sabah 05:30 a kadar kesintisiz uyuyordu. saat kurup kalkip emzirmeye basladim. uyku onemli ama besin de almasi gerek hem memede süt birikip dügümlenmez. hem ben şunu da düşünüyorum; sürekli emzirmek sütü arttiriyorsa, gece uzun süre emzirmemek sütü azaltmaz mi? emzirilmese de sagilmasi gerek sütün fakat ben emzirmeyi sectim. cevremde ki deneyimli anneler uyandirma diyor. doktorlari da "uyuyan bir bebegi asla uyandirma" demis ama benim icim rahat etmez. muhakkak emzirmeliyim :\

Back