Çocuk Hastalıkları 3 aylik bebekte gözlerin takipsizlik sorunu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ucmayanucurtma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
82
0
36
İstanbul
3 aylık bebeğim yüzüme odaklanmiyor cisimleri takip etmiyor.goz doktoru gözde hicbir problem olmadigini soyledi.vep ve erg testleri yapildi.doktorumuz bazi bebeklerin gormelerinin geç gelistigini söyledi. Ama eger problem nörolojik ise tedavisi olmadigini söyledi. 6 ay gelismesini beklememizi söyledi. Eger gelismezse beyin mr ve tomografisi yaptırirsin simdilik bekleyin dedi.basina böyle birsey gelen varsa lutfen yazabilir mi? Çok tedirginim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba, ben de benzer bir sorun yaşadım. Tesadüfen gittiğim bir cocuk doktoru goz kontagını zayıf bulup norologa yönlendirdi. Bu vesileyle bebeğimizin kas tonusunun yuksek oldugunu öğrendik o zamandan beri ftr ye devam ediyoruz. Nedeni ise halen araştırılıyor. Metabolik tarama testlerimiz yenilendi onlar normal çıkarsa mr a girecegiz. Benim Size tavsiyem bir çocuk norologuna gidin emin olun. Biz de ilk basta sapasağlam cocuk abartıyorlar dedik, allahtan benim annem biraz pimpiriktir de peşini bıraktırmadı. Gidin norologa birşey. kaybetmezsiniz. Benim oglum 4 aylık, 6 ayı beklemeye gerek yok. Sıkıntı varsa da ne kadar erken teşhis olursa okadar iyi.

Gecen hafta dayanamayip cocuk nörologu prof.dr serap uysal a gittik. Bebegin gelisimiyle ilgili simdilik bir problem olmadigini söyledi.6.aya kadar beklememizi tavsiye etti.sizin rahatsizliginiz nasil farkedildi fiziksel gelsiimiyle ilgili bir problem mi kas tonusu derken? Cok gecmis olsun allah korusun bebislerimizi insallah

Bebeğinizde birşey olmamasına çok sevindim allah sağlık sıhhat versin. Benimki çok tesadüfi oldu. Çocugumun rutin rakiplerini bir profesör yapıyordu hicbirsey anlamadı. Rotavirüs aşısı için ablamın yanına ziyarete gittigimde acıbadem beylikduzune gittim oradaki doktor odaklanmasını zayıf buldu. Kas tonusu artışını o da farketmedi. Bir ara bi de norologa gidin dedi oyle gittik norologa. Kas tonusu yuksekliğinde bebek kasılmış oluyor birçok hareketi yapamıyor. Bir diğer adı spastisite. Beyin oksijensiz kaldıgında ortaya çıkan cerebral palsy hastalığının belirtileri nden biri. Biz bebişin okadar sert sert durmasını makat gelişi oldugu için anne karnında rahat olmamasına baglıyorduk oysaki. Şu anda testlerimiz yapılıyor nedenini ve nekadar bebişi etkilediğini anlamaya çalışıyoruz. Allahtan çok şanslıyız ftr nin çok faydası oldu ve biz çok az etkilenmiştir, bilmeyen anlamıyor zaten. Allah herkese şifa versin. Size de geçmiş olsun

erken tedaviye baslamaniz çok iyi olmuş inşallah en kisa zamanda sagligina kavusur. Bizim bebekte henuz birsey yok diyemiyoruz yeni yeni cisimlere odaklanmaya basladi fakat israrla yuzumuze odaklanmiyor yakalstigmizda kafasini kaciriyor.baska problemler cikmasindan cok korkuyorum.allah yardimcimiz olsun cok zormus anne olmak

Merhaba, sizde bir gelişme var mı? Biz 6 ayı bitirmek uzereyiz norologu gittik sonucları bekliyoruz .

merhaba , çok geçmiş olsun bir gelişme var mı? bende aynı sorunu yaşıyorum konuşmak isterim

Merhaba ,6 aylık bebeğimizin gözünde titreme ve takipsizlik tespit edildi.Göz dr. u Vep erg çektirdi.ancak anlaşılamadı 6 ay sonra tekrar çekecek.Nöroloji ise 3 ay sonra mr istedi.Ankara ya Nörooftalmoloji ye yönlendirdi.(Dr.Pınar Aydın'a)
Konu ile ilgili aynı sorunu yaşayan varmı?

Bebeğiniz de hipotoni de var mı yani başını tutabilir mu

Merhaba benim oğlumda da takipsizlik ve titreme var dr mr istedi görme merkezi henüz olgunlaşmadıgını söyledi bebeğiniz şuan nasıl

Merhaba,
Bizim bebeğimizde 3 aylık takip sorunu olduğunu doktorumuza belirttik. Oda fark etti ve bir göz doktoruna yönlendirdi. Göz doktoruda damlayla göz bebekleni büyültüp göz dibine baktığında oküler albinizm olduğunuz söyledi. Yani bu dışarıda gördüğümüz saçı, kaşı, kirpiği bembeyaz insanların yani albinizmli insanları sadece göz olanıymış. 2 doktora daha gittik kimsenin net bilgisi olmadığından hepsi net konuşamıyor hiç görmez değil ama ne kadar göreceği ile ilgilide şimdi bişey söylemek yanlış dediler.
Ama biz 10 gündür araştırmaktan şu kanıya vardık, bu konuyla ilgili Türkiye'de bilgili bir elin parmağını geçmeyecek kadar doktor mevcut.

Bebeğiniz de hipotoni de var mı yani başını tutabilir mu

Yillar gecmis bu konunun uzerinden fakat hem hipotoni hem VEP testi ile tecrubeniz var ise gorusmek istiyorum sizinle. Ozel mesaj gonderemedim size o yuzden buraya yazdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…