• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 aylık bebek!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

demirim

annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
5.383
6
156
39
Muğla
kızlar oğluşum 3 ay 1 haftalık oldu dr.a gittiğimizde kaç saat arayla emzirmem gerek diye sorduğumda 3-3.5 saatte bir dedi siz ne kdr arayla ve kaç dakika emziriyosunuz bu konuda bazı tereddütlerim var sanki hiç doymuyomuş gibi geliyo fakat çooooooooook şükür aylık kilo alımı iyi
cavaplarınızı büyük bi merakla bekliyorum:Saruboceq:

valla canım bence saate bakma boşver zaten anlarsın karnı acıktığı zaman ver
benim kızım 3 aylıkken 2 saatte bir emerdi bazen daha az ama benim süütüm azdı doyurmuyordu

bence bebekleri saate uydurmak çok zor banada hep diyorlardı ki 2 aylık olunca bebeğin 1 bçk 2 saat arayla emer düzene girer diye hiç öyle bşy olmadı bazzen sanki yeni doğmuş bebek gibi yarım saat olmadan emmek istiyor en fazla 1 saat 1 bçk saat oda derin uykudaysa uyanıksa en fazla 1 saat acıkınca basıyor zaten yaygarayı :))))

tşkler arkadaşlar
bnmki 2.5 saat geçince başlıyo mıkırdanmaya ama tek meme emiyo 3 saat bekliyorum zaten 3 saatin sonunda ağlamaya başlıyo her saat versem bu seferde süt yağlanmamış olurmuş o zmnda gaz yaparmış annemde artık düzene girdi belli bi zmndan sonra 4 saate flnda çıkar diyo bilmem annelik işte fzla kurcalıyorum sanırım :)

benim oğlum 6,5 ay sadece anne sütü ile beslendi.benimde sadece sağ göğsümü emdi.ama ben hiç saat hesabı yapmadım.mıkırdanmaya başlayınca emzirdim.sorun olmadı.sonuçta bebek ve en çok ihtiyaç duyduğu şey annesiyle temasta olup emmek:)

bence de boşver sen saati falan
strese girersin öyle
ağladıkça istedikçe ver
en iyi saati o kendisi ayarlar
3 saat civarı normal aslında ama her zaman saati saatini tutmuyor ki
bazen 4 saat dururdu kızım
bazen 2 saat sonra emmek isterdi
sen bebeğinin saatine bak bence

bende öyle yapıyorum artık ama genelde 2.5 3 saat arası başlıyo poposunu attırmayakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canım gayet normal
3 aydan sonra uyku süreleri uzamaya başlıyor
uyku da beslenme kadar önemli
büyüdükçe daha az acıkıyorlar

Canım saatle karın doyarmıymış hiç doktorlar hep aynı şeyi söylüyor acaba kendileri çocukları açken saati bekliyormuydu merak ediyorum...Ben saat başı emzirdiğimi bilirim...Hatta yarım saatte bir..7.ayın sonuna kadarda sadece anne sütü aldık ek gıdasız...ıstedikçe verdim oğlum tosun gibiydi.Şimdi 10.5 aylık hala emiyor emeklemeye başlayınca incelmeyede başladı...ıstedikçe ver canım...

Son düzenleme:
istedikçe veriyorumda emme süreleri az olunca tek memeyi emiyo diğerine geçince kendini arkaya atıyo ama 2-3 saatte bir emzirince 2sinide emiyo yani bnm oğluş tam acıkmadan 2sinide emmek istemiyo bide şimdilerde yeni huy edindik o emicekmiş ben dolaşıcakmışım 3 aylık ama herşeyin farkında sıpaaa :emir_bebek:

benmde doktorumla bööle bir konusma gecti.2 saatte bir emziriorum dedim.cok sık dedi.3 saatte hatta 4 saatte bir emzir dedi ki bunu dediğinde kızım dha 4 aylık falandı.e dedim ağlıo napim ağlasınmı yani.oyala dedi.peki dedim neden böle diosunuz.ek gıdaya gectiğinizde sürekli meme ister ek gıdayı kabul etmez faha sonra memeden kesildikten sonra yani ürekli bişeyler yemek ister dedi.obez olma riski var dedi.su an için kiloda sorun yasıyoruz düşük biraz.ama doktorun dediği cıktı sürekli emmek istio.tok olsa bile.cünkü buna alstı.ben doktorun öenrisini yapmadım.kendi bildiğimi okudum.ama şşimdi keske dinleseydim diyorum :(((

benmde doktorumla bööle bir konusma gecti.2 saatte bir emziriorum dedim.cok sık dedi.3 saatte hatta 4 saatte bir emzir dedi ki bunu dediğinde kızım dha 4 aylık falandı.e dedim ağlıo napim ağlasınmı yani.oyala dedi.peki dedim neden böle diosunuz.ek gıdaya gectiğinizde sürekli meme ister ek gıdayı kabul etmez faha sonra memeden kesildikten sonra yani ürekli bişeyler yemek ister dedi.obez olma riski var dedi.su an için kiloda sorun yasıyoruz düşük biraz.ama doktorun dediği cıktı sürekli emmek istio.tok olsa bile.cünkü buna alstı.ben doktorun öenrisini yapmadım.kendi bildiğimi okudum.ama şşimdi keske dinleseydim diyorum :(((

kafamçokkarıştı benneyaptımki amaannn nediyosun arkadaşım gerçektenmiiiii eee ben napıcam şimdiiiii annemde aynısını söylüyo yok yok ben annemin söylediğğinden vzgeçmem o ne derse çıkıo delikafadulden
ama dr.un dediğide çıkmamış yani sizde tam tersi olmuş en iyisini anneler bilir nede olsa bizi onlar büyüttü torunlarının zarar görmelerini isterlermi:olmaz:

Canım hiç korkma ben ek gıdaya geçtim hiç bir sorun yaşamadığım gibi birde üstelik oğlumun bütün fazla kilosu gitti...Ek gıdayıda hiç reddetmedi 7 ay ememsine rağmen sadece...Her bebek farklı olabilir saat baş emen çocuk şişman olmaz ek gıda şişmanlatır ekmek tatlı ıvır zıvır vermezsen fazla kilolu olmaz...

kafamçokkarıştı benneyaptımki amaannn nediyosun arkadaşım gerçektenmiiiii eee ben napıcam şimdiiiii annemde aynısını söylüyo yok yok ben annemin söylediğğinden vzgeçmem o ne derse çıkıo delikafadulden
ama dr.un dediğide çıkmamış yani sizde tam tersi olmuş en iyisini anneler bilir nede olsa bizi onlar büyüttü torunlarının zarar görmelerini isterlermi:olmaz:
yok doktorumun dediği cıktı.emme süresini uzun tut ek gıdaya gectiğinde de cok sık yemek ister obez olur demişti.şimdilik obezlik bir durum yok.ama kızım ağzı hiç boş kalsın istemio..
Canım hiç korkma ben ek gıdaya geçtim hiç bir sorun yaşamadığım gibi birde üstelik oğlumun bütün fazla kilosu gitti...Ek gıdayıda hiç reddetmedi 7 ay ememsine rağmen sadece...Her bebek farklı olabilir saat baş emen çocuk şişman olmaz ek gıda şişmanlatır ekmek tatlı ıvır zıvır vermezsen fazla kilolu olmaz...

evet dooru her bebek farklı..burdan fikir alman gzl ama sen yinede aklına yatanı yap.ve bence doktorunu dinle.saat bası emen cocuk şişman olmaz o da dooru.cunku anne sutu obeziteliğe sebep olmaz.doktorumda bana bunu dedi.onun uyardığı nokta ek gıdaya gectiğinde doymak bilmez doysada saat bası ağğzında bişe olsun ister...

bende saatte bir,2 saatte bir veriyordum ve oğlumun artık ağlamaya başladığını,içmek istemediğini farkettim
dr.umuzda artık beslenme saatlerinin arasını uzun tutmalısın dedi.
3 saat arayla ver demişti.
denemiştim 3-4 saat bekledikten sonra daha fazla içiyor.
ama bana açıkıcakmış gibi geldiği için 2 saatte bir vermeye çalışıyorum hala,oğlumda ağlıyor.
bu sabahtan beri 3 saat arayla vermeye başladım şimdilik sorun yok.

bnmkide düzene girmeye başladı gibi bakalım inş. sorun olmaz 3 saatte bir veriorum artık

bir arkadaş 3 aylık bebeğe saatli veriyordu ve sağıp getiriyordu biberondaki süt bitti mesela ve hala istiyo cocuk , emziği tıkıyordu ve arsız o doydu da gene de istiyo gibi bi muamelede bulunuyordu.
tuhaf geliyordu bana ama dr tavsiyesi demek ki.
tamam saatli olsun da esneklik payı da olsun :D

Back