• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 ayĺik bebek ek gıdA

klbk58

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2022
2
0
1
28
Merhaba arkadaşlar 3 aylık kızım var anne sütü yetersiz gelip formül mama yida istemiyor 5 çeşit biberon denedim 4 çeşit mama denedim kaşıkla veriyorum ozamnada çok zorlasam 2 ölçek alıyor
1 ayda 150 gram almş kaşık mama vermeyi düşünüyorum yardımcı olurmusnuz
Gündüz sürekli emiyo ve doğru düzgün uymyo gecede uyuyunca 5 saatte bir uyaniyo emiyo tabiki ben uyandırmaya calsyorm 2 saatte bir ama emmiyo

Merhaba arkadaşlar 3 aylık kızım var anne sütü yetersiz gelip formül mama yida istemiyor 5 çeşit biberon denedim 4 çeşit mama denedim kaşıkla veriyorum ozamnada çok zorlasam 2 ölçek alıyor
Gündüz sürekli emiyo ve doğru düzgün uymyo gecede uyuyunca 5 saatte bir uyaniyo emiyo tabiki ben uyandırmaya calsyorm 2 saatte bir ama emmiyo
Bence sutunuzu arttirma yoluna gitmelisiniz hepimiz bu yollardan gectik meme reddi en felaket yolduu cok sukur sizinki emmek istiyor..benim oglumda 6 aylik asla biberon emzik almiyor agzina kasik degdiremiyoruz bu sartlarda bide memeyi istemedi bildiginiz ac kaliyordu...3250g dogdu 1.ay 4500g 2.ay 6200g olduu ve sonra kotu gunler basladi 3.ay 6.400 4.ay 6.800 2 ayda 600 gr aldi yani cok sukur suan 8 kilo bu 2 aydada 1.200 almis oldu..iyiki mamayi reddetti memeyide reddediyordu evet cok savastim almasi icin yapmadigim sey kalmadii ama sizinki aliyorken bunlari anlatip caninizi sikmayayim kesinlikle sutunuzu arttirma yoluna gidin her gece uyumadan 3 bardak ust uste su icip gece 3 gibi kalkip tekrar 3 bardak ust uste su iciyordum gun boyu bu sekilde devam ediyordum sutu en cok su yapiyor...ayrica humana cayi eczanelerde satiliyor sut artirmak icin...bide galactago damla var kesinlikle cok cok etkili 1.gun anliyosunuz farki..sut artarsa bebeginiz gun boyu emmez acikinca emer doyar muhtemelen suan tam doymuyor surekli emmek istiyor..guzek emerse guzel uyur oda daha az stres olur...sut arttiktan sonrada kesinlikle kilo almasi icin sutun kalitesi onemli yani sutunuz yaglanmali onun icinde tahin pekmez helva protein yani her gun haslanmis yumurta et tavuk cok onemli..bide kendinizi uzmeyin caninizi sikmayin stres sizin sutunuzu etkiler inanin hepsi buyuyor her sey bi sekilde yoluna giriyor...🤗😍

Doktora danışınız mi en azından mama önerisinde bulunur.
Ek gıda yada kaşık maması için çok erken.
Emmesi iyi demekki ama sütünüz az olabilir.
Bence sütünü arttırma yöntemlerini denemk lazım önce.
Beslenmenize çok çok özen gösterin.
Protein ağırlıklı beslenmekte fayda var.

Bol su icin dereotu balik hurma gibi sut yapan ve sutun kalitesini arttiran seyler yiyin

Beslenmenize dikkat edin ne gelirse yemeyin ya da aman hemen toparlanayım diye yememezlik yapmayın daha küçücük o mama verseniz şuan olmaz doktora danışmadan asla buradan verilen öneriye uyulmaz

Tahin pekmez tükettiğimde sütüm artıyor. Dut kurusu, kuruyemiş gibi şeyler de süt arttırıyor. Üç ay ek gıda için çok erken veremezsiniz. İsterseniz doktora danışın. Bol bol su için, bebek uyuyunca uyuyun sütünüz artar. Yeşillik çorba muhakkak tüketin. Dengeli beslenmeye çalışın. Bebek ne kadar emerse o kadar süt artıyor. Özellikle gece emmeleri süt artırmak için önemli. Bir de memeyi doğru tutarsa süt artıyor, bütün koyu bölgeyi emmeli sadece ucu emerse sütü sağamaz ve sütün azalır.
İnşallah sütünüz çoğalır

Bence sutunuzu arttirma yoluna gitmelisiniz hepimiz bu yollardan gectik meme reddi en felaket yolduu cok sukur sizinki emmek istiyor..benim oglumda 6 aylik asla biberon emzik almiyor agzina kasik degdiremiyoruz bu sartlarda bide memeyi istemedi bildiginiz ac kaliyordu...3250g dogdu 1.ay 4500g 2.ay 6200g olduu ve sonra kotu gunler basladi 3.ay 6.400 4.ay 6.800 2 ayda 600 gr aldi yani cok sukur suan 8 kilo bu 2 aydada 1.200 almis oldu..iyiki mamayi reddetti memeyide reddediyordu evet cok savastim almasi icin yapmadigim sey kalmadii ama sizinki aliyorken bunlari anlatip caninizi sikmayayim kesinlikle sutunuzu arttirma yoluna gidin her gece uyumadan 3 bardak ust uste su icip gece 3 gibi kalkip tekrar 3 bardak ust uste su iciyordum gun boyu bu sekilde devam ediyordum sutu en cok su yapiyor...ayrica humana cayi eczanelerde satiliyor sut artirmak icin...bide galactago damla var kesinlikle cok cok etkili 1.gun anliyosunuz farki..sut artarsa bebeginiz gun boyu emmez acikinca emer doyar muhtemelen suan tam doymuyor surekli emmek istiyor..guzek emerse guzel uyur oda daha az stres olur...sut arttiktan sonrada kesinlikle kilo almasi icin sutun kalitesi onemli yani sutunuz yaglanmali onun icinde tahin pekmez helva protein yani her gun haslanmis yumurta et tavuk cok onemli..bide kendinizi uzmeyin caninizi sikmayin stres sizin sutunuzu etkiler inanin hepsi buyuyor her sey bi sekilde yoluna giriyor...🤗😍
Bebeğinizi nasıl büyüttünüz peki anne sütü yok mamayı zorla içirmeye çalışıyorum ek gıdaya başlayayım dedim onuda reddediyor. Ne yapacağını bilmiyorum psikolojim ćok bozuldu. Neden böyle oldu deyip duruyorum. Bebeğini besleyebilenlere imreniyorum. Ya birşey olursa kızıma diyorum ya birşey olursa. Bu arada bebeğim 4.5 aylık

Meme tutuyorsa emzirme destek sistemi kullanın onunla formül mamayı vermiş olursunuz 3 ay için ek gıda çok erken Bi dönem midesi kaldırmaz

Bebeğiniz nasıl oldu merak ettim aynı durumdayım 3 aylık bebeğim

Back