Bebek Beslenmesi 3 aylık bebeğime su vermeli miyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
Sadece anne sütü verdim su ihtiyacı yoktur diye havalar çok sıcak malum. İki gündür bir iki çay kasigi su verdim ancak idrarinde turuncu lekeler görüyorum bugün. Netten araştırdım susuz kalmış . Peki şu ne kadar vereceğim hazır su olur mu

Bebek bezinin markasını değiştirebilirsiniz. Benim oğlumda yeni doğduğu zaman öyle leke olmuştu bizde tecrübesiz olduğumuz için korkmuştuk hatta çocuk daha birkaç günlük olduğu için eşim bebek bezini alıp hastaneye götürecekti. Sonra bi eczacı tanıdığı arayıp sorduk o da çok az az su ver demişti. Bide başka marka bebek bezi deneyin demişti primalarda çok oluyor sanırım.

Su verdiniz mi ne kadar verdiniz

Su verdiniz mi ne kadar verdiniz
Çok aşırı küçük biberonlar varya tuzluğa benziyorlar ona koyup veriyordum ama tabi hepsini değil bide ben şubat ayında doğum yaptım yani sıcak değildi ama yinede bir iki çay kaşığı kadar içiyordu. Şimdi hava çok sıcak siz biraz daha fazla verebilirsiniz. Ayrıca kendinizde çok su için sütten de geçer o şekilde.

Bence verin ben hep verdim en küçük biberon ile havalar cok sıcak Tabiki anne sutu derler ilk 6 ay ama ben yine de riske atmak istemedim.

Kristallenme az beslenmeden olur.
Su vermek yerine daha fazla emzirin.
Suyun bir zararı yok bebeğe, inanışın aksine.
Sadece mide kapasiteleri belli iken, bunu suyla doldurmak, anne sütüne daha az yer bırakır diye su verilmiyor, o kadar.
Kendi tercihinizle emzirme sonraları birer çay kaşığı su verebilirsiniz, sıkıntı olmaz.

Krisrallenme o turuncu lekeler bezdeki benim kızımda da olmustu foto cekip doktorumuza sormustum çok korkmuştum. Dr bana susuz kaldığı için bu sekilde e oldugunu söyledi... Sebebi susuzluk.

Günde 1-2 çay kaşığı su verin havalar çok sıcak. Eskiden drlar tafsiye etmezdi suan ediyorlar .. Ben çocuğuma vermemiştim suan çok pişmanim..çoğu bilgiler zamanla değişiyor yanildiğimizla kalıyoruz.

Aynen o lekeler susuzluktan ve böbreğe çok zarar havalar çok sıcak ben normal içme suyunu veriyorum ya da kaynamış beklemiş su küçük biberonlara 20/30 ml kadar

Doktora sor yda saglk ocağına mamayi kac cc iciyorsa syle onlar ver yda verme diye yönlendirir

Sıcak havalarda verilebilir denmişti bana. Suyu ilk 6 ay önermeme sebepleri bebeklerin süt alımını azaltması ama sıcaklarda ter ile sıvı kaybedecekleri için azar azar su vermiştik biz pediatristimizin önerisi ile (yaz bebişi benimkisi).

Sadece anne sütü alan bebeklerin suya ihtiyaçları yoktur. Pembeliği doktorunuza bildirin.
Daha çok emzirin.. zaten anne sütünün içinde su mevcut.
Su verirseniz midesinde gereksiz yer kaplatırsınız onun midesi daha minicik.

Her emzirmeden sonra verdim ben 1 cay kasigi kadar. Boylece agzinda hic pamukcuk olmadi. Zaten 1 cay kasigi veriyorsun yarısını tukuruyor. Zarari yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…