3 Aylık bebeğim gaz çıkarmıyor

Sla__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2023
71
18
20
Merhaba anneler bebeğim kolik ve resmen gaz bombası alttan gazını asla kendisi çıkaramıyor sıkıyor kendisini sürekli, ben yardımcı oluyorum çıkarması için ama bu süreç çok zor kendi kendine yapmayı ne zaman öğrenir yada öğrenmesi için ne yapabilirim çoğu kez uykudan çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor onun haline çok üzülüyorum kendi yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum

Bagirsak florasina ve bu durumlara cok iyi gelen hatta ayni zamanda bagisikliga da iyi gelen probiyotik icerikli damlalar var. 32 haftalik dogan yenidogana bile direk basladi bir arkadasim hatta doktorunun tavsiyesi ile rahatladilar gerci onun bebegi ayni zamanda alerjikti. Doktorunuza danisabilirsiniz isterseniz adini verebilirim damlanin doktorunuza sorar onaylarsa kullanirsiniz. Tabi bazi gidalarda gaz yapar. Sut urunleri, bulgur, gluteni yuksek seyler... dikkat etmek lazim biraz yani. I love you masaji var bu cok ise yaramisti bizde. Benim bebegimde 2 yasina gelecek hala ayni gaz bombasi her karin ultrasonunda boncuk boncuk gorunur.

İsmini verirseniz iyi olur günlük en az 5 kere gaz masajı yapıyorum ama tek sorun kendi gazını çıkarmayı bilmemesi sürekli kendini sıkıyor ıkınmaya çalışıyor ama ucunda sadece bacaklarıyla oynadığım an çıkarıyorum bazen ağlarken kaçırıyor biogia kullandım ama faydasını göremememiştim

Biogia, nurse harvey gibi bilinen damlalar benim bebegimi daha beter etmisti hatta haftada 1 kez kaka yapamaz hale getirmisti resmen bagirsaklari torba oldu cocugun onlar yuzunden. Ben alfenix kullandim Allah im icadinda emegi gecen herkesten razi olsun, arkadasim yenidogana Maflor kullaniyor sari kutudakide mavi kutudakide cok etkili. Bebeginde reflu ve kolik var, asiri gazli bebegi onun, bizimki alerji kaynakli kabizlik, mukus, kan ve asiri gaz sorunlariydi. Ancak bunlar florayi etkileyene kadar ornegin 2 hafta duzenli kullanim gibi surelerden sonra kalici ve uzun vadeli iyi geliyor. Ilk gunler belirgin bir fark gormeyince iyi gelmedi demeyin. Duzenli kullanimda cok fark oluyor. Ben alfenix ten cok memnun kaldim arkadasimda myflordan cok memnun ve bebegi erken dogan ve yenidogan oldugu icin daha guvenli geliyor kulaga. Siz yine danisirsiniz doktorunuza zaten.

Peki bunlardan sonra kendisi gaz çıkarabilecek mi benim bebeğim arada mukuslu kaka yapıyor

Peki bunlardan sonra kendisi gaz çıkarabilecek mi benim bebeğim arada mukuslu kaka yapıyor
bilemiyorum. Bu arada alerji ihtimalinide goz onune almalisiniz. Asiri gaz ve kakada mukusun altindan bu cikiyor genelde cunku. Bize zamaninda karin ultrasonunu ceken uzman cok gazli yapamamasi normal gibi bir sey demisti. Isterseniz bunu bir irdeleyin bu ihtimal uzerinden. Bebeklerin mikrobiyomu gelismemistir ondan yasarlar cogu sorunu sonra zamanla bagisiklikta guclenir bagirsaklarda rahatlar mikrobiyomda bakteri cesitliligi sayesinde olur. Mutualist dengede oldugumuz bakterilerden bahsediyorum tabiki probiyotik takviyeleri sadece bir kac cesit saglar. Cok daha fazlasi gereklidir hepimize hayat icinde normalde. Yetiskinlerdede yetersiz mikrobiyom cok sorunun dolayli sebebidir. Bu arada cocugu Cok fazla sicak tutmakta zorlar dikkat edin derdim size ancak mukusu soyleyince isterseniz bir alerji doktoruna goturun demek en dogrusu geliyor.. Isterseniz bu konuyu arastirin iyi sonuc alacaginizdan eminim neredeyse.

Evet aklıma alerji geliyor benimde arada mukuslu kaka yapıyor ama normalde kakası tek renk mukussuz oluyor ve poposunda geçmeyen pişik var bütün pişik kremlerini ve doktorun yazdığını kullandım sanırım haftaiçi götüreceğim anne sütü alıyor sadece emzirmeyi bırakmak istemiyorum nasıl bi yol izlerler acaba . Bu arada bilgileriniz beni şaşırttı bu kadar bilgili olmanız çok güzel

Deneyerek size diyet yaptirirlar muhtemelen. Sudokrem pisigi hemen gecirir bir daha da pisik olmasina engel olur tavsiye ederim biz yanik durumlarinda bile onu sureriz kendimize bile en iyi pisik kremi. Alerji ise hafiftir varsada boyle diyorsaniz.. basit diyetlerle cozulur muhtemelen emzirmeyi birakmaniz gerekmez bence. Gercekten iyi oldugu bilinen doktoari secin giderken oyle bi doktoru buluncada cikarin hemen soru kagidini size tavsiyem. Ayrica tekrar soyluyorum pisik icin sudocrem ve gaz icin probiyotik icerikli o damlalardan myflor mesela kucuklere uygun, biraz daha ileride bir kac ay sonra alfenix de olur. Mutlaka kullanin. Bunlar ilac degil. Param olsa ben sulaleme alirim bu probiyotik takviyelerini.

Ankara’da devlet doktorları pek yüzümüze bakmıyor maalesef iyiler vardır elbette ben şuana kadar gittiğim doktorlarda maalesef ilgisizlik gördüm özele gitmek şart oldu sanırım en azından daha güzel takip için

Bebeginize tamamlayici saglik sigortasi yaptirmanizi tavsiye ederim. Ebeveynlerden biriyle birlikte sigortalaniyor. Biz mesela dogdugu gunden beri yaptiriyoruz. 2 kere hasta olsa zaten ozel sigortaya harcanan tutar kadar para odemekten kurtulmus oluyoruz hem kendim faydalaniyorum hem bebegim. Cok buyuk rahatlik guvenip sevdigimiz doktorumuza gidiyoruz surekli. En son oglum ve ben 15 bin e pesin fiyatina 9 taksitle yaptirdik. Yani aylik cuzi bir taksitle yaptirilabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…