• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylık bebeğim elini emiyorrr:((

eylulum81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
142
1
46
İstanbul
selam canlar...kızım 3 aylık ve emzik almıyor.çok uğraştım beceremedim maalesef,almıyor...bir haftadır da cukcukcukk elini emiyor.açken yapıyor elbet ama karnı doyuncada cukcukcuk.ne yapacağımı bilemiyorum.çaresizim.emziği saklar yokedebilirim ilerde ama parmağı asla.nasıl bir yol izlemeliyıim.emzik vermeliyim nasıl alıştırmalıyım?.salyaları da akıyor.diş çıkarmaz heralde cok erken ama bu emme ve bol salya kafamı karıştırdı:((( lütfen yardımmm....

benim kızımda 3 aylık ve parmağını elini bazen yumruğunu sokuyor ağzına. salyasıda akıyor. salya çenesi g3liştiği için akıyormuş diş için çok erken. elini emmesi de bu dönemde bütün bebeklerin yaptığı biirşey sanırım. bırak emsin bir müddet sonra bırakırlar inşallah

tam zamanı canım ve ormal benim oğullarım da emmişti bitanesi abartıyordu hatta cook cook acayip ses çıkıyordu.salya gibi tükürük gibi akıtıyorlardı ağızlarından be önlük takıyordum kafana takma unutuyorlar sonra diş çıkmaz sanmıyorum dönemsel birşey

benim kuzumda 3 aylık yaklaşık 1 aydırda emiyor elini coks coks diye ve de bu ses çok hoşuna gidiyor.. normal birşey bence bu dönemde hem emme ihtiyaçlarını gideriyorlar hemde kendilerince oyun oynuyorlar.. bizimkininde salyaları akıyor hatta baloncuk yapıyor çoğu zaman:) endişelenecek birşey olduğunu sanmıyorum geçici bir dönemdir bence..

canım biraz arastırırsan bunun 3. ayda yapması gereken seylerden biri oldugunu göreceksin.bircok kaynakta bu ayda elini emmesi gerektiği ve salya akıtması gerektiği yazıyor. benim kızımda su anda yumrugunu azına sokuyor. büyük bir zevkle emiyor. üzme kendini bu sürec normalmiş...

Ben doktora sormuştum "daha ayakları var sırada" demişti ve de "sakın çekme elini ağzından". Haz dönemiymiş, ayrıca diş etleri parmaklarından daha duyarlıymış ondan hep ağzına götürüyormuş. Ellerini temiz tutun yeter.

çok teşekkür ederim anneler.elini yumruklarını sokmaya çalışıyor .bakalım ayaklarına ne zaman sıra gelecek:))mutlu sağlıklı güzel günler inşallaahh:))

benım bebeğim erkenmı başladı 2 aya gırdı oda emıyor.ılerıde parmağını emer dıye cok korkmustum ama sızın yazdıklerını okuyunca cok rahatladım..

benimki de 3 aylık elini emdi. annem çok kızıyordu parmağını emecek diye. elini ağzından çekiyordu. ben normal olduğunu söyledim. tüm bebekler yapıyor.
benimki şimdi ayaklarını alıyor ağzına :)

Mrb anneler ben anne diyilim ama sizin merakınızıda gideriyim ben çocuk gelişim okuyorum bebişlerinizde emme olayı gayet normal bişey konuyu daha açmam gerekiyorsa oral dönem denen bu dönem içinde bebeginiz bu dönem bebek ellerini emer parmaklarını vede eline verdiginiz herseyı agzına goturur ılk olarak ellerini emmesinin sebebı emme ıhtıyacını boyle karsılıyo ve bebek ılerde emme ıhtıyacını karsılayamadıgından sıgara ıcen bıreyler olabılıyor bu tabıkıde genel herkes boyle olcak dıye bısey yok dıgerı ıse esyaları agzına goturuyor cunku onların sert mı yumusak mı oldugunu bu sekılde anlıyor bu donem sıfır yastan 1 yasa kadar sürer bu durum zaten oral dönem dıye nete yazarsanız ordada gereken bılgıyı edenebılırsınız sıze yardımcı olduysam ne mutlu bana iyi günler annecikler :71::71:

geçici dönem bırak emsin böle böyle heryerini keşvedecek emeceği varsa ne yaparsan yap emer yoksa benimki gibi 1 2 ay emer bırakırr

canım bencede sorun edilecek bir durum değil bak hepimizin bebişleri böyleydi benimki belki 1,5-2 aylık elini keşfetti acayip emiyordu ve deli gibi salyasını akıtıyordu doktorumuza sordum bende biraz erken keşfetmiş dedi elleriyle oynamayı ama bende diş için erken belki damakları sertleşmeye başlıyodur diş hazırlığı olarak benim oğlumun 7 aylıkken 2 tane birden çıkmıştı 14 aylık 16 tane dişi var hala ne bulda önce ağzına götürür

sağolun canlarım moral oldu vallaa.emme güdüsünü biliyorum ama emzik almamyıp sadece eline yönlenmesi sıktı biraz,ilerde bırakamaz die panik yapıyorum kendimce.inşallah bırakır ilerde:((

Back