Merhabalar.Bebeğim 3 aylık mamayla besleniyor.Bidiğim kadarıyla büyüdükçe ay ay mama miktarının artıp beslenme süresininde uzaması gerekiyor.Benim bebişim gündüz 3 ölçü arada 4 içiyor ve 2 saat sonra yine istiyor gündüz arada 3 saate uzadığıda da oluyor.Gece ise 3 veya 4 ölçü mamayla 4-5 saat duruyor.Sürenin uzaması için miktarın artması gerekiyor ama daha fazlasınıda istemiyor.Acıktığında da bekletmek mümkün değil kıyamet kopuyor.Kilo alımı herşey çok şükür normal ama bu beslenme şekli normal mi? Bu ayki kontrolümüzde dr'a danışıcam ama çok merak ediyorum.Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
benim kizim 2 bucuk aylik..ayni anlattiginiz gibi..bir sorun yok,nadirde olsa 4 ölcekte iciyor..3 saatte bir mama veriyorum..yoksa o 2 saatte istiyor..2 saattede veririsem gece saat basi istiyor. o yuzden 3 saatte bire alistirdim rahatladik..arada dayanamiyor bende 2 saatte veriyorum..ama geceleri oturttuk..rahatladik..sizin besleme seklinizde sorun yok. iciniz rahat olsun..benim doktorum normal dedi.,
bebeğini kilosuna göre beslemen gerekiyor, bebeğin 3 aylık diyelimki 6 kilo, kilo başına 150cc 24 saatte vermelisin, yani 6 kiloysa 6x150=900cc vermen gerekir, bunu 24 saate bölersin 3 saatte bir bebeğini beslemen lazım 3 saatte bir yaklaşık 110cc vermen gerekir. yani bebeğinin kilosunu 150 ile çarpıp günlük toplam ne kadar alması gerektiğini bulursan onuda 24 saate böler verirsin, 2 saatte bir besliyorsan ona göre hesaplarsın.bilmem anlatabildimmi
canım ben bebeğimi emziremedim gögüs yaralarım yüzündenhergün 3 saatte bir sağıp biberonla veriyordum 35günlükken mamaya başladım.3 saat aralıklarla 90 cc mama ve 90/120/150cc anne sütü içiyordu.bende çok yediğini düşünüp telaşlanıyordum ama sonra anladımki bu gayet normal bişey.çünkü doyuncaya kadar yer bebişler,acıkıncada ağlar:)aralarda uzun süre yemediğide oluyodu mesela 5-6 saat gibi.çünkü mama özellikle geceleri tok tutuyordu.dediğin gibi acıkınca mamayı verene kadar kıyameti kopartıyodu.kilosu boyu gelişimi çok şükür normaldi.şimdi 7 buçuk aylık hala günde iki defa devam sütü içiyo.telaşlanmana gerek yok.herşey gayet normal bnce merak etme...
2 saatte acıkması normal zamanla süre uzamaya başlar, 3 4 ölçek mama da normal zaten daha fazlasını hem midesi almaz hemde emerken yorulur.
Bende öyle benim bebeğim 35 haftalık doğdu hastane,küvez derken maalesef beni emmedi ve ben 1 hafta öncesine kadar azda olsa sağarak verdim.Evet çok şükür acıkıp yiyor ya ben ona bakıyım :) içimi rahatlattınız teşekkür ederim.Zamanla miktarda artar herhalde.Siz bebişinizi büyütmüşsünüz ne güzel maşallah o zamanları heyecanla bekliyorum çok merak ediyorum :) Allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla,güle güle büyütmeyi nasip etsin.
merhaba;benim kızımdan 20 günlükkenden itibaren mama desteği almaya başladı...
bugun 70. günümüz ..
ilk zamanlar günde 1 kere 60 cc mama verirken şimdi günde 2 defa 90 cc mama vermek zorunda kalıyorum...
artı buna ek olarak anne sütünü göğüsümden emmiyor.. makineyle sağıp veriyorum...
aslınca çok üzülüyorum ama en azından herşeyi denediğim için içimde rahat....
AZ ve kalitesiz bir sütüm var!!!
ben sma mama kullanıyorum! ama etrafımdan duyduğum hep aynı mamayı kullanmamak gerekiyormuş...
aptamil kabız yaptığı için bırakmıştım...
şimdi golden goat aldım.. onu denicem ...
ama 2 çeşit mamayı dönüşümü verin diyorlar... siz nasıl yapıyorsunuz???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?