• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylık evliliğim bitti boşanma davası açtım benden habersiz karşı tarafta dava açmış

Belkilerinbelkisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
74
30
28
34
Kızlar merhaba 3 aylık evliliğim bitti boşanma davası açtım benden habersiz karşı tarafta dava açmış benden sonra. Karşılıklı boşanmak istiyoruz ama 1 yıl olmadığı için anlaşmalı boşanamıyoruz. Bu kağıt geldi ben bir şey anlamadım yardımcı olur musunuz? Sanırım dosyalar birleştirilmiş ama ne yapmam lazım

Eklentiler

• IMG_20170225_114401.JPG
    IMG_20170225_114401.JPG
    102,2 KB · Görüntüleme: 601
Avukatın yokmu canım ? Bende anlamadım ama Birleşmiş bile olsa ikinizde istiyorsunuz madem fazla uzamaz sanırım.hakkında hayırlısı olsun

Siz 2017/99 E. sayılı dosyadaki davacı T. siz iseniz (dosya numaralarını kapatmasaydınız bari) : Siz dava dilekçenizi vermişsiniz bir dava açmışsınız, şimdi karşı taraf o dilekçeye cevap verecek, siz de karşı taraf cevap verdikten sonra, onun cevabına cevap vereceksiniz.

Lakin, sizden önce, eşiniz bir dava açmış, o dava da aynı mahkemeye düşmüş tesadüfen. Hakim de, iki dosyanın taraflarına ve konusuna bakmış, dosyalar birbiriyle irtibatlı olduğundan, Mahkeme dosyaları birleştirmiş. Birleştirmek demek şu demek, artık, sizin dosyanın adı "2017/94 E.(Birleşen 2017/99 E) ", bu isim altında iki dava da birlikte aynı dosya altında ilerleyecek. İlk önce 6 Şubatta, 2017/94 açıldığı için, dava ilk açılan dosya numarası altında birleşiyor. Birleşmesi demek, hakim ortaya karışık bir tabak yapıp sofraya getirecek demek değil. Birleşse de, her iki dosyadaki talepler incelenecek, talepler yönünden ayrı ayrı hüküm kurulacak.

Öbür dosya, yani ilk önce açılan 2017/94 E sayılı dosya ne aşamada bilmiyorum, aşama derken, süreleri ve dosyaya sunulan dilekçeleri kastediyorum. Her halûkarda, iki dosyada da yapmanız gereken, öncelikle, cevap-cevaba cevap gibi dilekçeleri sunmanız ve sunarken, süreleri kaçırmamanız. Bu dilekçelerin hepsi, belli bir süre içinde verilmesi gereken dilekçelerdir.

Dosyaların birleşmesine itirazınız varsa, o itirazı da 2 haftalık süre içersinde, Bölge Adliye Mahkemesine yapabilirsiniz diyor mahkeme.

Avukat değilim.

Hakkınızda hayırlısı olsun...

Siz 2017/99 E. sayılı dosyadaki davacı T. siz iseniz (dosya numaralarını kapatmasaydınız bari) : Siz dava dilekçenizi vermişsiniz bir dava açmışsınız, şimdi karşı taraf o dilekçeye cevap verecek, siz de karşı taraf cevap verdikten sonra, onun cevabına cevap vereceksiniz.

Lakin, sizden önce, eşiniz bir dava açmış, o dava da aynı mahkemeye düşmüş tesadüfen. Hakim de, iki dosyanın taraflarına ve konusuna bakmış, dosyalar birbiriyle irtibatlı olduğundan, Mahkeme dosyaları birleştirmiş. Birleştirmek demek şu demek, artık, sizin dosyanın adı "2017/94 E.(Birleşen 2017/99 E) ", bu isim altında iki dava da birlikte aynı dosya altında ilerleyecek. İlk önce 6 Şubatta, 2017/94 açıldığı için, dava ilk açılan dosya numarası altında birleşiyor.

Öbür dosya, yani ilk önce açılan 2017/94 E sayılı dosya ne aşamada bilmiyorum, aşama derken, süreleri ve dosyaya sunulan dilekçeleri kastediyorum. Her halûkarda, iki dosyada da yapmanız gereken, öncelikle, cevap-cevaba cevap gibi dilekçeleri sunmanız ve sunarken, süreleri kaçırmamanız. Bu dilekçelerin hepsi, belli bir süre içinde verilmesi gereken dilekçelerdir.

Dosyaların birleşmesine itirazınız varsa, o itirazı da 2 haftalık süre içersinde, Bölge Adliye Mahkemesine yapabilirsiniz diyor mahkeme.

Avukat değilim.

Hakkınızda hayırlısı olsun...

Valla bilmediğim için ne varsa kapattım :D t karşı tarafilk dava açan benim. Yani 94 olan benim açtığım dava. Şubat ortası gibi tensip tutanağı geldi benim davam için. Karşı tarafın 2 hafta cevap hakkı vardı. Ama bugün bu dilekçe geldi sanırım benim davama cevap vermemişler direk dava açmışlar :) bu sefer de benim cevap hakkım var sanırım 2 hafta boyunca.
Mahkeme tarihi yazmıyor bu dilekçe aşamalarından sonra mı gelecek tarih? Çok sağ ol yardımın için

Kızlar merhaba 3 aylık evliliğim bitti boşanma davası açtım benden habersiz karşı tarafta dava açmış benden sonra. Karşılıklı boşanmak istiyoruz ama 1 yıl olmadığı için anlaşmalı boşanamıyoruz. Bu kağıt geldi ben bir şey anlamadım yardımcı olur musunuz? Sanırım dosyalar birleştirilmiş ama ne yapmam lazım
evet davalarınız birleştirilmiş.
istinaf anlamı : ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kararların hem olay yönünden hem de hukuki yönden üst dereceli mahkeme tarafından denetlenmesidir.İstinaf, ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kararların hem olay yönünden hem de hukuki yönden üst dereceli mahkeme tarafından denetlenmesidir.
da benim anlamadıgım 3 ayda neyi paylaşamadınız ?

evet davalarınız birleştirilmiş.
istinaf anlamı : ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kararların hem olay yönünden hem de hukuki yönden üst dereceli mahkeme tarafından denetlenmesidir.İstinaf, ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kararların hem olay yönünden hem de hukuki yönden üst dereceli mahkeme tarafından denetlenmesidir.
da benim anlamadıgım 3 ayda neyi paylaşamadınız ?

Aslında baştan evlilik kararı yanlıştı diyim. Yani sorunlar biter diye evlenip daha da büyük sorunlar içine düştüm. Kendim ettim kendim buldum :) yani şuan benim yapmam gereken bir şey var mı?

Karşı tarafın cevap verip vermediğini bilemezsiniz henüz, belki cevap dosyasına sunuldu ama mahkeme size daha cevabı tebliğ etmedi.
Adliyeye gidip, Mahkeme kaleminde, dosyayı kontrol edebilirsiniz.

Evet, bu zaptı aldığınız gün, eğer zarfın içinde dava dilekçesi de var idiyse, sizin bu davaya cevap vermek için iki haftalık süreniz başladı.

Bunun dışında, eğer "vay dosyaları niye birleştirmişler ! " diye, BAM'a itirazen başvurmayacaksanız, şu anda süresi içinde, karşı tarafın dava dilekçesine cevap vermekten başka yapacak bir işiniz yok. Cevap dilekçenizin ekine delil listesi de ekleyin.

Bir kez daha : Avukat değilim.

Son düzenleme:
Karşı tarafın cevap verip vermediğini bilemezsiniz henüz, belki cevap dosyasına sunuldu ama mahkeme size daha cevabı tebliğ etmedi.
Evet, bu zaptı aldığınız gün, sizin bu davaya cevap vermek için iki haftalık süreniz başladı.
Adliyeye gidip, Mahkeme kaleminde, dosyayı kontrol edebilirsiniz.
Cevap verip vermediğini de orada öğrenebilirim o zaman. Çok teşekkür ederim

Her iki dosya da boşanmak isteği üzerine açıldığından dolayı dosyaların birleştirilmesine ve delillerin 2 hafta içerisinde sunulmasına gibi algıladım ama bu işler buradan böyle olmaz. Önemli bi şey bu. Avukat tutacak gücünüz olmasa bile baroya gidin ücretsiz gösterin ya da çok cüzi bir şey alırlar alırlarsa da ki sanmıyorum. Gerçekten çok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Her iki dosya da boşanmak isteği üzerine açıldığından dolayı dosyaların birleştirilmesine ve delillerin 2 hafta içerisinde sunulmasına gibi algıladım ama bu işler buradan böyle olmaz. Önemli bi şey bu. Avukat tutacak gücünüz olmasa bile baroya gidin ücretsiz gösterin ya da çok cüzi bir şey alırlar alırlarsa da ki sanmıyorum. Gerçekten çok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bi nafaka tazminat velayet vs durumlar olmadığı için avukat tutmak istemedim karşı tarafta boşanmak istiyor o yüzden dilekçeyle halledilebilir diye düşündüm öyle yaparım olmazsa

Bi nafaka tazminat velayet vs durumlar olmadığı için avukat tutmak istemedim karşı tarafta boşanmak istiyor o yüzden dilekçeyle halledilebilir diye düşündüm öyle yaparım olmazsa
Tutmasanız da danışın yine de siz. İnsanlar kötü nerde ne yapacakları belli olmaz. Takılardan girerler eşyalardan çıkarlar. Psikolojik sorunları var vs bir sürü şey uydururlar. En azından bu tarz durumlarla karşılaşırsanız ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

Aslında baştan evlilik kararı yanlıştı diyim. Yani sorunlar biter diye evlenip daha da büyük sorunlar içine düştüm. Kendim ettim kendim buldum :) yani şuan benim yapmam gereken bir şey var mı?
ne desem yanlış olur avukat degilim.

Sanırsam ikinizde dava açmışsınız ve dosyayı birleştrmişler canım boşanmanız için sebepleri delilleri ve nedeninin falan istemişler oyle anladım ama üzüldüm hakkınızda hayırlıaı olsun

Back
X