• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylık bebeğim meme reddine girdi, aynı zamanda ilaç kullanmam lazım. Mastit olmadan nasıl sütten kesebilirim.

iwannabehappy

Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
115
88
18
43
Merhaba bebeğim üç aylık. Zaten sütüm azdı doktor mama başlatmıştı. Biberon etkisiyle sanırım birkaç gündür memeye gelince kendini geriye atıp katılarak ağlıyordu zor sakinleştiriyordum. Bugün hiç almak istemedi. Benim de aynı zamanda bi sağlık sorunum var nasıl tedavi olacağımı düşünüyordum. Doktor sütten kes ilaçlara başla diyordu, belki de stresimi hissetti kuzum. Sağlık durumum geri memeye döndürecek güce müsait değil, üstelik sütümle yarı aç kalıyordu maalesef. Mastit olmaktan çekiniyorum. Emzirmeyi bırakırsam sütüm kesilir mi? Nasıl bi yol izlemeliyim.

Belli aralıklarla sağ ama tam olarak sağma olmasın her ağırdığında az sağ bırak kısa sürede kesilir. Çok geçmiş olsun 🤲🌹

Meme reddı gecıcı bir durum kesmeyin diyecektim ki saglık problemınız varmıs tabiki anne olarak siz daha iyi bilirsiniz. Kesmek içinde sağarsanız beyninize yine süt üret sinyali gider ve yerine yenisi gelir böylelıkle asla kesilmez.sagım yapmamalısınız,ilacı var dr la görüşerek alabilirsiniz artı olarak yeşil taze nane koyun sutyenınızın içine tutam halinde.

Ben günde 2 defa hafif sertlikleri (içindeki kitleler) gidecek kadar sağdım (bir göğüsten 20 cc gibi) bir de adaçayı demleyip içtim. 2 gün dolgun ve ağrılıydılar 3. Gün kesilmişti

Sütüm az demişsiniz zaten.muhtemelen memeden kesince bi sıkıntı olmaz yavaş yavaş süt geri çekilir ama sağarsanız süt kesilmez.oldu da memede sertlik oldu hafif hafif ezerek masaj yapın

Sütün az ise zaten mastit olmazsın. Emzirme aralıkları aç. Mesela 3 saatte değilde 4 saatte 5 saatte bir zaten 2 günde ciddi geriler.

Bu arada 3 aylık dönemde çoğu cocukta meme reddi olur.

Gunde bir iki defa rahatlatacak kadar sagin, cok az ama. Elinizle masaj yapin sicak dus altinda. Birkac gune agrisi gecer, sonra bir sure sut gelir sıkınca ama rahatsiz etmedigi surece ellemeyin, kesilir zamanla.

Back