• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 aylık bebeğim az kilo almaya başladı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ziyoG

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
12
1
1
31
Arkadaşlar 3 aylık oğlum var. doğum kilosu 2900 gr. ilk ay 1500 gr ikinci ay 800 gr ve üçüncü ayında 600 gr aldı. sadece emziriyordum ama artık sütümün yetmediğini düşünerek mama takviyesine başladım şuanda 5900 kiloda. Sizce normalmi sizin bebişleriniz hangi ayda kaç kiloydu? Birde hangi mamayı kullanıyorsunuz?

Anne olmak boyle bisey iste ben mama hepsini denedim aptamil cok gaz ve kabiz yapiyodu hero baby migdesine dokuniyodu bebelac kullandik memnunda kaldim.
Bebis normalde agliyomu yani sutunun yetmedigini ne icin dusunuyosun sadece kiloysa normal bebeginin kilosu bide ay gectikce daha az almaya basliyorlar..:KK67:

3. Aydan sonra kilo alimo yavaslar bunu aile hekiminizde kontrolde soyler

Kilo alımı gayet iyi hatta çok iyi kesinlikle mamaya başlamamalısınız çünkü her ay kilo alımı yavaşlayacaktır bu çok normal.
Doktorunuza danıştığınızda da kesinlikle mama kullanmayın diyecektir.
Boşu boşuna mama kullanırsanız bebeğin karnı mamayla doyduğu için sizi emmez ve sütünüz giderek azalır.

Anne olmak boyle bisey iste ben mama hepsini denedim aptamil cok gaz ve kabiz yapiyodu hero baby migdesine dokuniyodu bebelac kullandik memnunda kaldim.
Bebis normalde agliyomu yani sutunun yetmedigini ne icin dusunuyosun sadece kiloysa normal bebeginin kilosu bide ay gectikce daha az almaya basliyorlar..:KK67:

göğüslerim eskisi gibi dolmuyor ve bebeğim 3-4 çekip bir yutkunuyor. yarım saat geçmeden yine istiyor süt birikmesine zaman kalmıyor. dolayısıyla sütüm yetmiyor. doktorumuza söyledik bişey demedi. ben doktoru değilde içgüdüsüyle hareket edenlerdenim bunun için doymadığını biliyorum. gün içinde 4 kere filan 60 cc veriyorum.. kilo alımıda birden hemen düştü zaten. bu ay veriyorum mama bakalım nasıl olcak:)

göğüslerim eskisi gibi dolmuyor ve bebeğim 3-4 çekip bir yutkunuyor. yarım saat geçmeden yine istiyor süt birikmesine zaman kalmıyor. dolayısıyla sütüm yetmiyor. doktorumuza söyledik bişey demedi. ben doktoru değilde içgüdüsüyle hareket edenlerdenim bunun için doymadığını biliyorum. gün içinde 4 kere filan 60 cc veriyorum.. kilo alımıda birden hemen düştü zaten. bu ay veriyorum mama bakalım nasıl olcak:)
Benim bebeğimde ilk ay 1200 ikinci ay 900 3. Ay 690 gr aldı..doktor birdaha ki ay 600 gr dan az alırsa takviyeye başlarız dedi umarım gerek kalmaz

benim ki 3 aylıkken 7 kg .61 cm di. şu an 3.5 aylık ne kadar oldu bilmiyorum. sadece anne sütü veriyorum.

Back
X