Bebek Beslenmesi 3. Ayına girecek bebeğim ve erken ek gıda konusu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dunyanin en iyi annesi

Eski ama yeni...
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2021
223
634
18
Hanımlar, ilk oğlumda ek gıdaya gec başlamış ve üstüne bir de blendiri ve kaşık mamaları işin içine sokmuştum. İnanın, çocuğum lop lop yutmaktan, çiğneme nedir ogrenememisti. Her şeyi yutuyordu ve bu da sanki işime geliyordu. Çabucak bitiyordu yemekler.

Cignemeyi öğretmene kadar öldum bittim ama sonunda öğrettim Allah'tan. Şimdiki bebeğime gelince, o hallerimi gören herkes bunda dördüncü ay başla diyor ufaktan. Süt içiyor bebeğim. Dördüncü ayda neler tattirabilirim? Çok ama çok korkuyorum yapamamaktan, geç kalmaktan ve aynı kabusu yaşamaktan. Nasıl bir yol izlemeliyim sevgili hanimlar

Mide ve bağırsak sistemi 180 gün dolmadan olgunlaşmıyor. Konuyla ilgili bir çok bilimsel çalışma var. Oğlum alerjik bir bebek olmasına rağmen alerji doktoru 181. gün ek gıdaya geçirdi ve çok şükür atlattık süreci.

Naçizane tavsiyem sakın erken ek gıdaya geçmeyin. Kaldı ki, ek gıda için belli başlı kriterler var.

Süt içiyor derken, anne sütünü kastediyorsunuz değil mi?

sadece mama alan bebeklerde 4.ayda ek gıda başlabiliyor. mama anne sütü beraberse 4/6 ay arası sadece anne sütü ise 6 ayda başlanıyor. ben 4 .ayda başladım ilk bir ay patates püresi yoğurt gibi şeyler verdim daha sonra yemeklerine ekmek doğradım eline verdim şuan 11 aylıklar tüm yuvarlak elma versem kemirip yer mısır versem kemirip yer sakız bile çiğner aklım kalmaz ilk basta öğürmeler yutamamalar oldu tabiki hep yanındaydım destek verdim boğazına kaçacak gibi oldu morardı sırtına vurdum çıkardık korkutmadım denemesine musade ettim

Erken başlasanız bile en erken 5.ayda başlayabilirsiniz. 4.ay çok erken. Erken başlamanız erken alışacağı anlamına da gelmiyor ayrıca. Bu süreç çocuktan çocuga değişiyor. Kızım 8.aya kadar ek gıdayı reddetti mesela. Yeğenim 6.ay da hemen alıştı. 4.ay da en fazla bikaç ürünü tadım yaptırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…