- 2 Mart 2008
- 21
- 1
-
- Konu Sahibi misscoquette
Merhaba..26 yaşındayım..bende de aynı sorun vardı..2 bazen 3 ay adet olamıyordum..O zamanlar bekar olduğum için üstüne düşmedim stresdendir diye..Evlenince de bu durum devam edince doktora gittim..Hormon tahlili yapıldı..Hormonlarımdan birinde sorun çıktı.Prolaktin yüksekliği var bende..Polikistik over görüntüsü vardı ultrasonda ..yani yumurtlamada sorun oluyor..O yuzden adetim gecikiyormuş..Dr um bir ilaç verdi düzeldi,aynı zamanda doğum kontrol hapı kullandgm için o da düzene sokuyor..Ama adet düzensizliğinin pek çok nedeni olabiliyor..Ancak Jinekolaga gidersen nedenini öğrenebilirsin..
Çok teşekkür ederim cevabın için. Aynen 1 hafta sonra dönünce ilk işim jinekologa gitmek olucak. İnternette çok araştırma yapmak istemiyorum moralim bozulmasın diye. Tek korkum ilerde çocuk sahibi olmamı etkileyecek bir durum olması. Ama daha bi kerelik başıma gelen bişey için çok abartmak istemiyorum. Umarım stres kaynaklı bi durumdur. Tekrardan çok teşekkür ederim ilgin için!
canım benimde senin gibi düzensizdi ve hatta bir keresinde 4 ay olmamıştım ve bahsettiğin gibi acayip bir şişkinlik olmuştu.ama merak etme adet görünce geçiyor o şişkinlik ama insanda streste yapar adet olamamak.
enim olamamın sebebi yumurtalık kistiymiş.kist adet düzensizliği yaparmış adet düzensizliği de kist.tedavi olup kurtulmak lazım o kistlerden
merhaba arkadaşlar bende 26 yaşındayım bu ay adet olmadım 14 günüm geçiyor idrar tahlili yaptırdım yok çıktı bugün kan tahlili yaptırdım ondada negatif cıktı salı gunu doktora gidecem moralim cok bozuk cok uzgunum 5senelik evliyim bir kere düşük oldu karnımda öldü sonra olmadı ve ben cok yoruldum her ay beklemekten cok yoruldum hayırlısı olsun hepimiz için.
Canım bir doktora görünüp hormon tahlili yaptır istersen. Prolaktin, testesteron, vb.. gibi hormonların değerlerinin yükselmesi yumurtlamayı geciktirebiliyor. İhmal etme.