• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.aydan sonra sütünü arttıran var mı?

seyhan_2433

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
113
194
53
Merhaba bebeğim 2 aylık oldu. Başta sütüm gelmedi bebeğim de göğsümü tutmayınca sağmaya başladım. Önce kaşıkla sonra şırıngayla derken baş edemedim ve biberon kullandım. 20 gün anne sütüyle beslendi ama sonra sütüm azalmaya başladı. Bebeğim şimdi 64 günlük ve maksimum 200 ml geliyor toplamda. Bebeğim zaten 120 ml yiyor 2-3 saatte bir haliyle mama kullanıyorum 40 gündür.

Mama kullanmayı kabullendim ama en azından işe başlayana kadar bebeğim biraz daha anne sütü alsaydı demeden edemiyorum. 2 aydan sonra sütünü arttıran var mı? Neler yaptınız paylaşır mısınız?

Merhaba bebeğim 2 aylık oldu. Başta sütüm gelmedi bebeğim de göğsümü tutmayınca sağmaya başladım. Önce kaşıkla sonra şırıngayla derken baş edemedim ve biberon kullandım. 20 gün anne sütüyle beslendi ama sonra sütüm azalmaya başladı. Bebeğim şimdi 64 günlük ve maksimum 200 ml geliyor toplamda. Bebeğim zaten 120 ml yiyor 2-3 saatte bir haliyle mama kullanıyorum 40 gündür.

Mama kullanmayı kabullendim ama en azından işe başlayana kadar bebeğim biraz daha anne sütü alsaydı demeden edemiyorum. 2 aydan sonra sütünü arttıran var mı? Neler yaptınız paylaşır mısınız?
İlk 3 ay ben günde 1 kere mama destekli gidiyordum, göğsümde süt bitse bile kızım hep memede durup boş emzik niyetine beni kullanıyordu. O sürekli emdiği için sanırım sütüm artmaya başladı ve mamaya gerek bile kalmadı. Şuan 6 aylık olduk ek gıdaya başlayacağız. Ama sizin bebek emmiyorsa bol bol sağmanız gerekiyor. Tabi bi de bol su içmek ve beslenmenize dikkat etmeniz gerekli.

Su benim sutumu en cok arttiran seydi bir de kuru incir kuru uzum kuru kayisi ile komposto yapmislardi o da baya etkiliydi. Yukaridaki arkadasin da dedigi gibi bebek emdikce ve sagdikca artiyor tabi dinlenmek de onemli bebekle ne kadar mumkunse 😀

Süt yapan en önemli şey uyku bence. Kızım 3 aylık ve hiç uyumayan bir bebek. Bazen nadir de olsa aralıksız 2-3 saat uyuduğu oluyor o anda ben de aralıksız 2-3 saat uyursam kalktığımda göğüsler dolu dolu sert oluyor. Ben ilk 15 gün sarılık sebebiyle mama verdim. Sonra bıraktım. 3. Ay sütümün en çoğaldığı dönem oldu. Gebeliğimden bu yana momvital isimli multivitamini kullanıyorum. Doktorum 6 aylık olana kadar devam et dedi. Ayrıca süt mısır ve hurma gerçekten sütü gözle görünür şekilde artırıyor. Jokerbaby mağazasında satılan Malt içeceğini içiyorum her gün bir tane. Bir de ne zaman şerbetli tatlı yesem yine göğüslerim taşıyor. Bir tavsiyem de gündüz süt sağmak yerine gece sağmayı deneyin. Gece daha fazla süt geliyor. Ayrıca emzirirken bir taraftan devamlı su için. Ben günde 2,5 tl su içiyorum. Çok faydası var.

Gün-de 3 -4 lt su için (abartmıyorum)
Bunu bana doktorum söyledi ve oldu da. Emzirirken inanilmaz efor sarf ediyorsunuz. Bebeğiniz emdikçe sıvı kaybediyorsunuz. Tuvalete gitme kısmını saymıyorum bile. Tükettiğiniz sıvıyı siz düşünün.
Ve bol bol emzirin tabi.

Back