cnm bebeğim ilk ayında 1200 gr aldı, çok mutlu oldum ama 2. ayında 850 gr alınca anladımki yeni doğduğunda hastanede kalmıştı 1 gece sarılıktan, demekki verdikleri mama ya beslemişti onu ya da şişirmişti. 3.ayında 750 gr aldı. 4.ayında ise 510 gr.yolladığın link için teşekkür ederim , bu durumda ikimizde süte devam etmeliyiz...
anne olmak çok zor, ayrıca meme emince kaç cc emdiğini de anlamıyorum.
her seferinde diyorum ki biberona sağıp vereyim bundan sonra. ne kadar emdiğini bileyim...
sonra da biberona alışır diye vazgeçiyorum....
cnm bebeğim ilk ayında 1200 gr aldı, çok mutlu oldum ama 2. ayında 850 gr alınca anladımki yeni doğduğunda hastanede kalmıştı 1 gece sarılıktan, demekki verdikleri mama ya beslemişti onu ya da şişirmişti. 3.ayında 750 gr aldı. 4.ayında ise 510 gr.yolladığın link için teşekkür ederim , bu durumda ikimizde süte devam etmeliyiz...
anne olmak çok zor, ayrıca meme emince kaç cc emdiğini de anlamıyorum.
her seferinde diyorum ki biberona sağıp vereyim bundan sonra. ne kadar emdiğini bileyim...
sonra da biberona alışır diye vazgeçiyorum....
mama şişirir derler ya...şehir efsanesi. doğru değil.
mama dediğinde anne sütüne yakın bir formül. kesinlikle anne sütünün yerini tutamaz ama.
çok korkma..
fayda zarar ilişkisi kurmak gerekiyor hep..
örneğin bebeklere antibiyotik verilmez.
ama ağır vakalarda verilir. çünkü o anlık faydası zararından daha fazla.
mama içinde aynı şeyi düşünmek gerekiyor.
bebeklerde hep en alt seviyede kilo almak önemli değil. önemli olan geriletmemek..
gelişiminde gerileme varsa bu fayda zarar ilişkisini düşünün.
bu ayların telafisi yok..
seninki benimkinden hızlı düşmüş.. benim de 700 - 900 - 600 ilk ay benimki de sarılıktan yatmıştı bir gece.. bir geceden çocuk şişmez öyle düşünme. ben bir doktora daha göstermeyi düşünüyorum. sen de bence öyle yap. çok strese de girme çünkü ek besin versen de 1 yaşına kadar ana yemek hep anne sütü olacak..
cnm doktorum gece iyice doyur hatta sütün az sanırım gece maması ver yatır, gece kalkacak mı bir de öyle dene dedi.
dün gece 12de sağdığım sütleri ısıtıp 100cc yaptım verdim ve uyuttum, 5te memeye uyandı, emdi uyudu.
yani uykusuz ve huysuz olmasının nedeni gece aç kalmasıymış.
o yüzden bugün, gece tahılı yazan bir markanın mamasını aldım.
bu gece ondan vereceğim. (mecburen)
bakalım bu gece nasıl olacak.
bebegimle ilgili durumlarda kafam cok karisik oldugunda icimdeki sesi dinliyorum,neyin dogru oldugunu aslinda kendimiz biliyoruz
çok sevindim sütünüzün geldiğine...duygulandım...
emzirmek kadar kutsal bir şey yok..
benim sütüm çok az oldu ve başkaları yüzünden de kesildi. içimde uhtedir..
emziren bir anne gördüğümde içim cız ederdi. öyle böyle değil. Sanki o cız sesini gerçekten duyardım.
bebekle annenin o temasını gördüğümde..
yavruma yetmediğini düşündüğümde..
minicik yavrum beni emmeye çalıştığında ama boş olduğunu gördüğünde ağlardı.
sonra benimde ağladığımı gördüğünde anlıyordu sanki.
sen üzülme diyordu konuşmadan. susuyordu((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?