• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. ayda mama takviyesi...

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
merhaba arkadaşlar.. son birkaç gündür çok moralim bozuk.. cumartesi 3. ay kontrolü için doktora gittik. doktor 3 haftada 500 gr aldığını ve sütümün muhtemelen azaldığını bu yüzden mama takviyesi yapmamız gerektiğini söyledi.. 3 ayda toplam 2300 gr almış. ama ben doktora da anlatmaya çalıştım benim bebeğim 3 aydır hep aç gibi davranıyor ama buna ramen genelde gece 6-7 saat uyuyor aralıksız. ayrıca 2 hafta önce zehirlendiğim için midem ve bağırsaklarım bozulmuştu bu yüzden pek beslenemedim ve takip eden 2-3 gün sütümde gerçekten azalma oldu ve şimdi eski haline döndü..

ilk önce mamayı emzirdikten sonra denedim almadı, sonra bir de 3 saat aç ken denedim 100 ml mamayı bir solukta bitirdi ve sonrasında aranmaya devam etti, 1.5 saat sonra tekrar emmek istedi. :53:

şuan mama vermiyorum ama bebeğim sanki hep aç gibi davranıyor ve vicdan azabından kurtulamıyorum acaba inat etmeyip şu mamayı versem daha mı iyi olacak.. :14: ne zor işmiş bir bebekten sorumlu olmak.

sonuç olarak sorum şu; sizin bebeğiniz 3. ayında toplam kaç kilo aldı ve mama takviyesi yaptınız mı?

cnm seni çooook iyi anlıyorum.biz de 4. ayımızın kontrolüne gittiğimizde 510 gr aldı ve doktorum ek gıdaya yavaş yavaş başla dedi.
çok üzüldüm.
geceleri sık sık uyanmaya başladı ve bugün doktorumuz gece maması ver dedi.
haydaaa
ek gıda fikrine alışamadan mama da nerden çıktı...
bu gece sağdığım sütlerden koca biberon yapıp karnını doyuracağım ve öyle uyutacağım.
bakalım gece kalkacak mı sık sık.
eğer kalkmazsa mecbur mama vereceğim geceleri :(

canım yaa okudum yazdıklarını ama yorum yapacak ne tecrübem var ne de cesaretim. bildiğim herşey alt üst oldu :( bi yanda da yetişkin olduğunda şimdi mama vermediğim için boyu kısa kalırsa ve ya bünyesi zayıf olursa diye bin bir türlü şey geliyor aklıma :( seninki 3. ayında toplam kaç kilo almıştı?
bu arada benim bildiğim meyve suyunu sulandırarak vermek gerekmiyor mu? ben okduklarımdan öyle bişey hatırlıyorum..

Birincisi yetişkinlerde de bebeklerde gece uykusu çok önemli.
çünkü melatonin hormonu karanlıkta salgılanıyor. Pekçok hastalığa bağışıklık kazanılmasını sağlıyor.
Bu nedenle gece uykusunun çok bölünmemesi gerekiyor.

ikincisi ise, büyüme hormonu yalnızca uyurken salgılanıyor...
yani kesintisiz sağlıklı bir uyku anne sütü kadar önemli.

Bence arkadaşım bu nedenle bebeğiniz açsa mama takviyesi yapın.
yalnızca gece çabuk acıkıyorsa..özel gece mamalarından verin mutlaka

Son düzenleme:
cnm bebeğim ilk ayında 1200 gr aldı, çok mutlu oldum ama 2. ayında 850 gr alınca anladımki yeni doğduğunda hastanede kalmıştı 1 gece sarılıktan, demekki verdikleri mama ya beslemişti onu ya da şişirmişti. 3.ayında 750 gr aldı. 4.ayında ise 510 gr.yolladığın link için teşekkür ederim , bu durumda ikimizde süte devam etmeliyiz...
anne olmak çok zor, ayrıca meme emince kaç cc emdiğini de anlamıyorum.
her seferinde diyorum ki biberona sağıp vereyim bundan sonra. ne kadar emdiğini bileyim...
sonra da biberona alışır diye vazgeçiyorum....

cnm bebeğim ilk ayında 1200 gr aldı, çok mutlu oldum ama 2. ayında 850 gr alınca anladımki yeni doğduğunda hastanede kalmıştı 1 gece sarılıktan, demekki verdikleri mama ya beslemişti onu ya da şişirmişti. 3.ayında 750 gr aldı. 4.ayında ise 510 gr.yolladığın link için teşekkür ederim , bu durumda ikimizde süte devam etmeliyiz...
her seferinde diyorum ki biberona sağıp vereyim bundan sonra. ne kadar emdiğini bileyim...

seninki benimkinden hızlı düşmüş.. benim de 700 - 900 - 600 ilk ay benimki de sarılıktan yatmıştı bir gece.. bir geceden çocuk şişmez öyle düşünme. ben bir doktora daha göstermeyi düşünüyorum. sen de bence öyle yap. çok strese de girme çünkü ek besin versen de 1 yaşına kadar ana yemek hep anne sütü olacak..

mama şişirir derler ya...şehir efsanesi. doğru değil.
mama dediğinde anne sütüne yakın bir formül. kesinlikle anne sütünün yerini tutamaz ama.
çok korkma..
fayda zarar ilişkisi kurmak gerekiyor hep..
örneğin bebeklere antibiyotik verilmez.
ama ağır vakalarda verilir. çünkü o anlık faydası zararından daha fazla.
mama içinde aynı şeyi düşünmek gerekiyor.
bebeklerde hep en alt seviyede kilo almak önemli değil. önemli olan geriletmemek..
gelişiminde gerileme varsa bu fayda zarar ilişkisini düşünün.
bu ayların telafisi yok..

mama şişirir derler ya...şehir efsanesi. doğru değil.
mama dediğinde anne sütüne yakın bir formül. kesinlikle anne sütünün yerini tutamaz ama.
çok korkma..
fayda zarar ilişkisi kurmak gerekiyor hep..
örneğin bebeklere antibiyotik verilmez.
ama ağır vakalarda verilir. çünkü o anlık faydası zararından daha fazla.
mama içinde aynı şeyi düşünmek gerekiyor.
bebeklerde hep en alt seviyede kilo almak önemli değil. önemli olan geriletmemek..
gelişiminde gerileme varsa bu fayda zarar ilişkisini düşünün.
bu ayların telafisi yok..

doğru söylüyorsun ama benim oğlum emdikten sonra biberon almıyor.. iyice acıkması lazım almak için e bu sefer ben emzirmemiş oluyorum sütler bekliyor.. bu sefer benim sütüm daha da azalacak belki de gereksiz yere mama vermiş olacağım ben hala doktorun yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum..

seninki benimkinden hızlı düşmüş.. benim de 700 - 900 - 600 ilk ay benimki de sarılıktan yatmıştı bir gece.. bir geceden çocuk şişmez öyle düşünme. ben bir doktora daha göstermeyi düşünüyorum. sen de bence öyle yap. çok strese de girme çünkü ek besin versen de 1 yaşına kadar ana yemek hep anne sütü olacak..

cnm doktorum gece iyice doyur hatta sütün az sanırım gece maması ver yatır, gece kalkacak mı bir de öyle dene dedi.
dün gece 12de sağdığım sütleri ısıtıp 100cc yaptım verdim ve uyuttum, 5te memeye uyandı, emdi uyudu.
yani uykusuz ve huysuz olmasının nedeni gece aç kalmasıymış.
o yüzden bugün, gece tahılı yazan bir markanın mamasını aldım.
bu gece ondan vereceğim. (mecburen)
bakalım bu gece nasıl olacak.

cnm doktorum gece iyice doyur hatta sütün az sanırım gece maması ver yatır, gece kalkacak mı bir de öyle dene dedi.
dün gece 12de sağdığım sütleri ısıtıp 100cc yaptım verdim ve uyuttum, 5te memeye uyandı, emdi uyudu.
yani uykusuz ve huysuz olmasının nedeni gece aç kalmasıymış.
o yüzden bugün, gece tahılı yazan bir markanın mamasını aldım.
bu gece ondan vereceğim. (mecburen)
bakalım bu gece nasıl olacak.

canım hayırlısı olsun. benimki de saat 6dan sonra huysuzlaşmaya başlıyor sanırım sebep aynı :( mamayı da kabul etmiyor.. ne yapacağım bilmem..

melatonin hormonu bebek 4 aylıktan itibaren salınır.büyüme hormonuda karanlıkta ve bebek uyurken salınır.her ay boy ve kilo ölçümü yapılırsa sütünüzün yetip yetmediğini daha net anlayabilirsiniz bence hemen mamaya başlamayın.mamaya başladıktan sonra anne sütünü almak istemeyebilir.

bebegimle ilgili durumlarda kafam cok karisik oldugunda icimdeki sesi dinliyorum,neyin dogru oldugunu aslinda kendimiz biliyoruz

bebegimle ilgili durumlarda kafam cok karisik oldugunda icimdeki sesi dinliyorum,neyin dogru oldugunu aslinda kendimiz biliyoruz

çok haklısın ama doktor seçimi de çok önemli resmen doktorun söyledikleri yüzünden her gün sütüm daha da azalmaya başlamıştı.. saat 18den sonra artık bebeğim emerken hiç yutkunmuyordu sadece emiyordu mamayı da istemiyor.. kaç gün kahroldum.. sonra cumartesi başka bir doktora gittik 1 haftada tam 90 gr almış. (4. ayın ilk haftası) bence çok kötü ama doktor yine de mamayı tercih etmememi şuan kritik bir dönemde olduğumu ve eğer mama verirsem beni tamamen bırakabileceğini söyledi. ve bana çok moral verdi. bol bol uyumamı ve sıvı alımını ihmal etmememi söyledi.
ayrıca bebeğim haliyle gündüz doymadığı için gece sık uyanmaya başladı.. normalde 6-7 saat aralıksız uyuyan bebeğim; 1.5-2 saatte bir uyanmaya başladı ve şuan sütüm çok daha iyi.. akşam 9 öğünü bile oldukça iyi maşşallah :nazar: :nazar: :nazar: onun karnı doysun da ben bütün gece uyanık kalabilirim :69: allah hepimize 6 ay sadece anne sütü verebilecek kadar bol ve besleyici süt versin :66:

gece sik sik emzirmeye kalkman sutunu arttirmis,bebekler 3.aylarinda buyume krizine girip birden aldiklari sut miktarini arttirirlar.Sut basta yetmez gibi gorunse de kisa surede emerek arttirirlar.Bol sutlu gunler dilerim.

çok sevindim sütünüzün geldiğine...duygulandım...
emzirmek kadar kutsal bir şey yok..
benim sütüm çok az oldu ve başkaları yüzünden de kesildi. içimde uhtedir..
emziren bir anne gördüğümde içim cız ederdi. öyle böyle değil. Sanki o cız sesini gerçekten duyardım.
bebekle annenin o temasını gördüğümde..
yavruma yetmediğini düşündüğümde..
minicik yavrum beni emmeye çalıştığında ama boş olduğunu gördüğünde ağlardı.
sonra benimde ağladığımı gördüğünde anlıyordu sanki.
sen üzülme diyordu konuşmadan. susuyordu :(((

çok sevindim sütünüzün geldiğine...duygulandım...
emzirmek kadar kutsal bir şey yok..
benim sütüm çok az oldu ve başkaları yüzünden de kesildi. içimde uhtedir..
emziren bir anne gördüğümde içim cız ederdi. öyle böyle değil. Sanki o cız sesini gerçekten duyardım.
bebekle annenin o temasını gördüğümde..
yavruma yetmediğini düşündüğümde..
minicik yavrum beni emmeye çalıştığında ama boş olduğunu gördüğünde ağlardı.
sonra benimde ağladığımı gördüğünde anlıyordu sanki.
sen üzülme diyordu konuşmadan. susuyordu :(((

anlıyorum ne demek istediğini benimde hiç sütümün gelmediği o 4-5 saat boyunca hiç uyumazdı bebeğim devamlı huysuzlanırdı.. o emerken de ben ağlardım o ağlamasa bile.. tekrar çocuğun olursa umarım onu doya doya emzirirsin :) ümidini kaybetme :)

mamaya başlamak için çok erken mama anne sütünün yerini tutmaz hiç bir zaman bebeğin emmiyorsa muhakkak sağım yap.sağım yapmak ta anne sütünü arttırıyor.Milkway elektirikli pompalar var fiyatıda gayet uygun sana bu süreci rahatça atlatabilir.bir süre sonra yine emzirmeye devam edebilirsin.

Back