Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 3,5 yaşındaki oğlumun ve benim zorlu anaokulu gunleri

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

24papatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
518
0
66
39
Kastamonu
aramızda ögretmenler yada deneyımlı anneler çok.kafayı yemek üzereyim.stresten erken doğum yapacam.3 bucuk yaşındaki oğlum 4 gundur anaokuluna gidiyor ama beni bitiriyor.umudumu kesmek üzereyim.bir türlü beni bırakamıyor.sınıfta oturursam gayet normal uyum saglıyo ama dışarı çıktığım anda basıyo yaygarayı.diğer çocuklar 3 gunde alıştı benden başka sınıfta anne yok.ögretmenide pek takmıyo artık.dun eksıklerı aldık hepsı tam değil hocam dedim siz zaten acele etmeyın dedi bugun moralim bozuldu.evde binbir söz veriyo orada hepsını unutuyo.neyapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim akıl verin lütfen...
:26::26:

Benimde 3.5 yasinda kizim var ve bu 3.haftasi ilk iki hafta çok iyiydi ama bu hafta problem cikardi bende cik zorlandim ama bizim ogretmenimiz ve kreş müdürüyle sürekli iletişim halindeyiz kizim tamamen bana tiyatro yapiyor kapidan iceri girmiyor sabahlari agliyor beni de istiyor yaninda bende mecbur giriyorum biraz oturuyorum tam kalkmama yakin yaygarayi kopariyor.dun mesela bütün gün okulda durdum hatta pedagog da okuldaydi o da gözlemledi bizi bi deneme yaptik gittim kizimin yanina elini tutup kararli bi ses tonuyla kizim ben gidiyorum ve bi saat sonra gelicem dedim ve aglamasina kual asmadan gittim arkamdan sadece beş dk. Aglamis ve susmus döndüğümde cok mutlu bi şekilde oynuyordu bugün daha kararli bi şekilde götürdum ve saat 4 te alicam seni deykp hemen ciktim biraz aglamis yine susmus bence kesin kararlu ve taviz vermesek bu sorunu asabiliriz cocuklarimiz sadece anneye yapiyorlar bunu gözyaşlarını kullanarak bizi yildirmaya calisiyorlar ben bunu çok iyi anladim..

haklısınız.bende bugun bıraktım sınıfa geldim.evime yakın zaten okul.dediğiniz gıbı bıraz aglamış sonra susmuş.alışacaklar artık çok şukur.cevabınız için teşekkurler.

ya inanın cocuklarınıza cok üzüldüm nasıl olsa alışır fikrinin dogru oldugunu düşünmüyorum..cocukta terkedilmiş duygusu olmazmı peki? bunu düşünmenizi isterim.bence ilk etapta bi iki saat sonrasında bunu uzatarak bırakabilirsiniz.siz ne kadar alıştıgını düşünsenizde ona verdiğiniz terkedilmiş duysusu cocugun duygularında sarsıntıya sebep olabilir.
eger calışmıyorsanız bence kreşe vermeyın..zorunlulugunuz yoksa evinizde kalsa daha iyi.diğer yıl verırsiniz.

ilk düşüncene katılıyorum çocuğa terkedilmişlik duygusu yaşatmamalıyız ama çalışmıyorsanız evde kendiniz bakın konusunu ben doğru bulmuyorum.Onların orda verdiği eğitimi orda öğrettiklerini her anne öğretemez veremez.Mesela ben yapamam.1 yaşında ilgi bekleyen bir çocuğum daha var.Ben oğlumla boya yaparken kızım başka yerde kırıp döküyor.hadi bunları geçtim kardeşiyle herşeyini paylaşıyor ama başkalarıyla asla...Bunu öğrenmesi lazım diye düşüyorum kendi çocuğum için.Zaten mart ayında kreşten almayı düşünüyorum.Ona bisiklet alıcam birazda sokaklarda gezsin.Onuda tatsın bakalım

bende katılmıyorum size.tmm dışarıdan oyle görunebılır ama dışarı yani parka yada başka bıryere zorla göturuyorum ya tv yada pc.oyuncaklarla oynuyo yarım saatte sıkılıyo.ama orda kısa surede kendı kendıne yemek yemegı ögrendı bana yedırmezsen yemem derdi.şimdi söylemeden kendı yıyor.bugunde el sallıyarak gırmiş sınıfına.almaya gittigimde çok mutlu oluyorum neden geldın anne dıyor artık bana.boyama yapıyolar bende odasına asıyorum çok mutlu oluyo.yorucu 1 haftanın ardından iyiki göndermişim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…