Bebek Beslenmesi 3.5 yaşındaki oğlum çok iştahsız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozefe123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
644
263
53
34
Merhaba hanımlar
3.5 yaşında oğlum çok iştahsız ne yaptıysam olmuyor yemekle kavgalı resmen. Çizgi filmle zorla yedirmeye çalışıyorum yanlış bir yöntem biliyorum ama çok çaresi kaldım, dışarıda özellikle asla yemiyor tüm gün aç gezer. Vitamin eksikliği demir vs eksikliğide yok kreşe başlayacak korkuyorum ordada aç yaşayacak diye. Benimle aynı durumda olan varmı önerilerinizi dinlemek isterim

Gun icinde neler yiyor?
Cizgi film acmak yerine birlikte sofraya oturup,birlikte yemeyi denediniz mi ?

Bende aynı durumdayım benim kizim da 2 yaşında bir anda yemeyi bıraktı o kadar zorlaniyorum.ki herşeyi yemiyor sürekli aynı şeyleri yapıyorum ama zorla yediriyorum 2 buçuk yaşında şimdi herkes zayıf dedikce de sinirlerim bozuluyor.

Gun icinde neler yiyor?
Cizgi film acmak yerine birlikte sofraya oturup,birlikte yemeyi denediniz mi ?
Ohhoo neler denedik son bir yıldır bu şekilde. Ben çok ilgiliyimdir herşeyiyle özel ilgilendim birlikte vakit geçiririz ailecek yemeklere gideriz piknik yaparıs ama yok. Ne yaparsak bir kaşığı veriyorum sonrası zorla her öğünü böyle. Öyle abur cuburada alıştırmadım yemiyor. Onu tıkayacak birşeyde yok sambucol kids önerdi doktorumuz yarım şişe içti hala faydasını göremedim

Bende aynı durumdayım benim kizim da 2 yaşında bir anda yemeyi bıraktı o kadar zorlaniyorum.ki herşeyi yemiyor sürekli aynı şeyleri yapıyorum ama zorla yediriyorum 2 buçuk yaşında şimdi herkes zayıf dedikce de sinirlerim bozuluyor.
Bizimkide tam o yaşlarda bıraktı işte bir sene oldu okadar zorlanıyorumki pedagoga dahi götürdüm bütün tahlilleri yaptırdım ama tamamen yemekle kavgalı doktor vs normal kilosu boyu diyor ama bana göre zayıf ki zayıflığınıda takmıyorum yese sorun etmeyeceğim hiçbirşeyi

Yeğenim 6 yaşına basıcak 14 kilo hiçbir şey yemiyor. Olmayınca olmuyor sanırım biz çözemedik sıkıntıyı. İlginç ki hiçbir kan değeride sıkıntılı çıkmıyor. Günde 1 salatalık ya da bir dondurma ile geçiyor en fazla. O yüzden yemeyen çocuğa şunu yedir denildiğinde bana itici geliyor 😀

Yeğenim 6 yaşına basıcak 14 kilo hiçbir şey yemiyor. Olmayınca olmuyor sanırım biz çözemedik sıkıntıyı. İlginç ki hiçbir kan değeride sıkıntılı çıkmıyor. Günde 1 salatalık ya da bir dondurma ile geçiyor en fazla. O yüzden yemeyen çocuğa şunu yedir denildiğinde bana itici geliyor 😀
Aynen öyle yemeyen çocuğu olan annenin halinden anca çocuğu yemeyen anne anlar bence 😀 bizimkide sevdiği pankek ama oda çeşitlendiremiyorsun içinde hiçbirşey olmayacak düz bir pankek kuru üzüm kakao vs bile koysam yemiyor sanırım bu durumu çözemeyeceğim doktorlarda normal deyip yolluyorlar

Doktorlar normal derler suan obezite sorunu yaygın olduğu icin ve hiçbir cocugun açlıktan olmeyecegini bildikleri icin. Oneri olarak en fazla vitamin falan yazarlar iştah açıcı surup adı altında şeyler vs. Benim cocugum da iştah problemi hiç olmamasına rağmen kilosu 1 tık az diye vitamin verdi tabiki kullanmadim. Bu işi kendisi büyüyünce çözecek üzülmeyin bence ben de büyüyünce çözdüm yiyorum ama zayıfım ha çevreme göre yemiyorum tabi🙊

Bu arada kreste ac kalmaz aksine yer diye düşünüyorum genelde yemek seçen veya yemeyen cocuklar da bu oluyor diğer cocuklari gördükçe. Çocukken bizde başkası yerse yemediğimiz şeyi bile yerdik🙊

Back