muhtemelen diş yapısı zayıf kızınızın..(zayıftan kastım, çürümeye meğilli) benm diş yapım da öyle mesela.. kendimi bildim bileli dolgu yaptırıyoruz.. 18 tane dolgum var..ilk dolgumda kaç yaşımdaydım hatırlamıyorum bile.. ama 18 dolguya ragmen doktorlar dişlerin kökleri çok sağlam ama dış yüzey çürümeye meğilli derler.. üstelik aşırı derecede dikkat ederim küçüklüğümden beri dişlerimi fırçalamaya.. bir de ilk dişim 5-5,5 aylıkken çıkmış, 20lk dişlerim de 16 yaşımda çıktı.. erken çıktığı için erken çürüyormuş.. o yüzden yapısal birşey olduğunu düşünüyorum kızınızın da.. kocaman çürükler olmasındansa minik minik dolguları olsun, daha iyidir.. ama tabi ki bir doktora daha götürün yine de.. bazı doktorlar hemen işlem uygulamaya çok meraklı oluyorlar..
Tşk ederim envyme , ne bileyim ben bile koca kadın doldudan ödüm kopuyor o yüksek ses çıkaran aletlerdenkızımı düşünemiyorum
benim de dişlerim çürümeye meyilli,ilk dolgum 2 yaşımda yaptırılmış
şimdi ağzımda kaç dolgu olduğunu bile bilmiyorum
hep korkmuşumdur dişçiden mümkün olduğunca gimemeye çalışırım sanırım sebebi çok erken yaşlarda dolguyla tanışmak
ama gerekiyorsa yaptırmanız lazım sonra daha büyük sorunlara sebep olmasın ama 3.5 yaşındaki bir çocuğun psikolojisini anlayabilecek deneyimli bir dokor seçin:)
geçmiş olsun..
önceki cevabı düşünmeden yazdım şimdi interntten baktımda bazı dişler bayağı geç düşüyormuş.
Bu durumda dolgu şart
Çocuklarda süt dişlerinin sürme ve dökülme zamanları
Üst dişler :
Süt 1. keser dişleri 8-12 aylık arası çıkar, 6-7 yaşlarında düşer.
Süt 2. yan keser dişer 9-13 aylık arası çıkar, 7 -8 yaşlarında düşer.
Süt kanin - köpek dişleri 16-22 aylık arası çıkar, 10-12 yaşlarında düşer.
Süt 1. azı dişleri 13-19 aylık arası çıkar, 9-11 yaşlarında düşer.
Süt 2. azı dişleri 25-33 aylıkları çıkar, 10-12 yaşlarında düşer.
Alt dişler :
Süt 1. keser dişleri 6-10 aylık arası çıkar, 6-7 yaşlarında düşer.
Süt 2. yan keser dişer 10-16 aylık arası çıkar, 7 -8 yaşlarında düşer.
Süt kanin - köpek dişleri 17-23 aylık arası çıkar, 9-12 yaşlarında düşer.
Süt 1. azı dişleri 14-18 aylık arası çıkar, 9-11 yaşlarında düşer.
Süt 2. azı dişleri 23-31 aylıkları çıkar, 10-12 yaşlarında düşer.
hazır gıdalar ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme ve tabiki modern yaşamın tüm pislikleri geliyor böyle mini mini kuzularımızın yakasına yapışıyor. umarım kolay çözülür bu iş ama naçizane benim size bundan sonraki tavsiyem hazır ve katkılı gıdalardan uzak tutun çocuğunuzu.çok erken tanışmış dişçiyle inşallah bundan sonrası hayırlı olur. birde kanal tedavisine kadar çağırmış dişçi başka hekimlere de gösterin derim ben. nasıl olsa yakında süt dişleri dökülecek. çok geçmiş olsun.
Sevgili TIFF , bende sizinle aynı fikirde bir anne olduğum için bu yaşına kadar elimden geldği kadar bu tür gıdalardan uzak tuttum kızımı.Elbette hazıır gıdanın girmediği yer kalmadı ama en azından karar verici ben olduuğm sürecede uzak tutmaya çalışacağım.Kızım çikolata dahil çoğu gıdayı bu yaşına kadar sayı adetiyle tüketti.Oda arada ödül olarak , hazır bisküvi ,kek , meyve suları gibi vb ürünleri asla vermedim hepsini ben yaptım.Hatta etrafımda "çok abartıyorsun nereye kadar koruyabilirsin ki "denmesine rağmen.Zaten canımı sıkan noktada bu.Bu kadar özen bu kadar dikkat ve sonuçta dişte deformasyonpekmez bal gibi gıdaları çok tüketiyor kızım.Dişcide buna bağladı sorunu.Geç saate tüketiyse belki o sebeptendir diye.1 kaşık yer yatar mesela.Diş fırçalama olayımızda son 6 aydır düzenliçÖncesinde ya kendi çabaladı yada elimi sürdürmedi ağzına...Ne bileyim yinede bunlar kendimi kötü hissetmeme engel değil.Tşk ederim sizede düşünceleriniz için...
canim oncelikle gecmis olsun o kadar uzerine titremeye ragmen niye oluyor boyle diye insan cok uzuluyor
benimde kizim 3,5 yasinda kres ogretmenin uzun suredir dislerindeki lekelere dikkat cekiyordu disciye goturun sanirim curuk
diye ikaz etti bende firsat bulamadim hemde yasi kucuk oldugu icin biraz erteledim bizde kucuk yasta fircalamaya basladik
ama bazen gece yatarken is guc unutuyorum arada kayniyor.
neyse en sonunda disciye gittik cok sukurki curuk demedi ama bunlar bakteriye sebep olur temizlenmesi lazim dedi
masallah benim kizim kilini kipirdatmadan bir guzel oturdu sandelyeye ilk muayenesi olmasina ragmen
hic uzmedi bizi kuafor gibi birsey sandi sanirim neyse temizlettik dislerini ve dr bize cocuk macunlarinin cok sekerli
oldugunu ve kullanmamamizi soyledi
biz suanda onun disleri icinde kendi kullandigimiz macundan suruyoruz ama minnacik onuda fircaya yayiyorum bu sekilde gosterdi
aklinda bulunsun
bu arada bence dolgulari yaptr derim cururse zamanindan once cekilmek zorunda kalir cekilirsede damak yapisi bozulabilir diger dis
gelene kadar. dolgudan sonra su kaplamayida yaptirabilirsin cok hassassa disleri koruyorus diye duydum ama
cevremde yaptiran olmadi cok bilgim yok gecmis olsun tekrar
okula baslamadan once hallet bence cok mu korkar diye dusunuyorsun. bazi cocuklar korkuyor
bizimki canim yanmadigi icin kormadi ama ufacik birsey olsa oda durmazdi eminim.
okula baslarken stres oluyor cocuklar daha cok zorlanirsin gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?