Arkadaşlar,oğlum gelecek ay 3 yaşını bitirecek,1 senedir her yolu denedim okadar kafama takıyodumki hiç öğrenemeyecek gibi geliyodu tabi ençok çevremizin konuşması etkiliyodu beni saçma sapan laflar,aa benimki çoktan bıraktı hala bez mi kullanıyosunuz falan,en sonunda oğlumu rahat bıraktım bıraktım ama bu arada konuştum anlattım arada bir denedim ama ısrar etmedim geçenlerde üzerini giydiriken anne bez takma dedi nasıl şaşırdım ve bikaç haftadır tuvalete gidiyo hemde ne gitme,gece o uyuyunca takıyorum sabah çıkarıyorum bezini şimdi,genelde kuru kalkıyo bazen ıslak gündüzde bazen bişeylere dalınca falan kaçırıyo,ama bu bile benim için harika çok seviniyorum valla. Yani kısaca,anladımki herşey zamanı gelince oluyor çocuğuda,kendinide gereksiz strese sokmanın bi anlamı yok,erkek çocuklar genelde tuvalet alışkanlığınıda,konuşmayıda biraz geciktiriyo.
Sizde acele etmeyin bence yaş dönümleri çok önemli birden değişiyor çocuk,çocuğunuzu dinleyin ve ona zaman verin yeter bu arada oğlum konuşmayada yakında başladı.