3.5 yaşda okb olur mu çok korkuyorum

zehra yilmazz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
5
0
31
Merhabalar. Kızım 3.5 yaşında ve sağlıklı bi birey çok şükür ama bu ara özellikle son bi aydır bi kaygı hakim öyle çok aşırı da değil ama şöyle ki mesela çorabımın altı toz olmuş mu diyo mesela gün içinde ya da külodum beni rahatsız ediyo diyo burnunu koluna sürüyo mesela ve her seferinde yapayım mı anne diyo soruyo en önemlisi de doğduğundan beri emzirme pozisyonunda uyutuyorum sürekli senin kokunu alıcam deyip koltuk altımı kokluyo akranlarıyla ve kendinden büyükleriyle iletişimi gayet iyi bu arada. Oyun kurar oyunlara katılır yeni insanlarla sohbet etmekten çekinmez ama bu durumları da yaşıyoruz odasını ve yatağını daha yeni Ayırdım bundan sebep yapıyo olabilir mi inanın çok kafama takar oldum çünkü güm içinde defalarca sorduğu oluyor ya da gelip beni kokluyo ne yapmam kazım böyle bişey yaşayanınız oldu mu

Profesyonel bir yardım almalısınız. Çok önemli bir şey çıkmazsa bile en azından içiniz rahat olur. Şimdi biz buradan ne söylesek, belki yanlış yönlendirmiş oluruz.
Benim bildiğim okb belirtileri ergenlik yıllarında başlar. 2 ve 5 yaş arasında ki çocuklarda ise belli takıntılar olur ve zamanla geçer diye biliyorum.
Aile yapınızı da bilmiyoruz. Evde anne baba kavgasına mı şahit oluyor, çevresinden gördüğü davranışlar vs bunlar da etki eder.

Okb olduğunu sanmiyorum dönem dönem çocuklar bazı şeyleri takıntı haline getiriyor bir kaç ay sürüyor sonra geçiyor öyle birşey olabilir sizin kokunuzu alarak uyumak istemesi bence normal çünkü doğdu doğalı öyle uyuyormuş bu onun için uykuya geçiş yöntemi olmuş bunu bıraktırmaya çalışın bence kucaginizda değilde yanına uzanarak kitap okuyarak vs uyutmaya çalışın.

İçime su serptiniz bi nebze de olsa peki takıntılı soruları karşısında nasıl cevap vermeliyim çok bocalıyorum

Mesela bazen bu takıntıları yer değiştiriyo hep aynı şeyde kalmıyo dönemlik olduğunu düşünüyorum ve çok soru sıroyorım mesela biz İstanbul da mı yaşıyoruz gibi gibi bu yaşta merakları soru sormaları normal diye biliyorum ama işte ister istemez endişe ediyorum anne baba kavgasına da şahit olmuyo aksine uyumlu bi aile yapımız var yalnız odasını yeni ayırdım yatağına pek yatmak istemiyo bundan sebep yapıyo olabilir mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…