- 17 Ekim 2007
- 68
- 17
- 36
Nolur yardım edin bi akıl verin her yolu denedim ama olmuyo.. Öncelikle hikayemizi anlatim,bundan rahat bi 5 ay önce başladık çiş eğitimine geveleri kuru kalkmaya başlamıştı çünkü,başladık çok güzel ilk gün illaki kaçırmalar oldu 2nci gün daha iyi 3-4 derken öğrendi çişi oğlum çok güzel,kaka da problem yaşadık ilk etapta kaç günlerce yapmıyodu en sonunda koltuk arkasına geçip üzerine yapıyodu ve rahatsız olmuyodu. Bend kilodu çıkardım uzun eşofman giydirdim çorapları da çektim eşofmanın üzerine gizli gizli kaka yapmasına izin verdim ve kaka yapar yapmaz paçasına düştü her defasında ve 2-3 kere böyle olunca tiksindi ve kakası her geldiğinde söylüyo artık kaçırmadan deneyin derim kesin işe yarıyo,gelelim asıl konumuza çişi çok güzel öğrenmiştik ben olmasam da babasına ya da babaannesine ananesine söylüyodu çişim geldi diye ve 2 günde 1 ya da 3 günde 1 belki kaçırıyodu oda normal. Biz çişi öğrendik diye kayınvalidemlere gittik 1 ay orda kaldık lazımlığımızı da götürdük aynı sistem devam ettik. Altına kaçırdığı zaman ben uyarıyodum haliyle çişimizin yeri tuvalet üzerimize çiş yapmamalıyız diye ve yaptığı zaman ciddi rahatsız oluyodu ve sağolsun kayınvalidem "amaaannn yapsın 10 yaşına kadarmı işicek işesin boşver yıkarız yenisini giydiririz" dedi ve ayaz bunu duydu. Sağolsun kayınvalidem bunu 1 kere söylemedi 1 ay kaldıysak en az 10 kere demiştir her kaçırdığında ve ayaz ogündür bugündür kabul etmiyo "yaparım bişey olmaz yenisini giyeriz" diyo. 5 aydan fazla oldu hala altına kaçırıyo ve rahatsız olmuyo neler neler denedim yok yenisini giyeriz fikri daha mantıklı geliyo çocuğa. Pislenebilir yıkarız temizlenir anne diyo. Gece problemimiz yok gece kalkıyo çişi gelince,kaka da da problemimiz yok gündüz ama söylemiyo hiçbir şekilde. Ben sürekli götürürsem yine sıkıntımız yok ama bi işe dalayım ya da babasıyla bırakayım geldiğimde altına işemiş buluyorum.. Yardım lütfen ne yapmam lazım. Sürekli götürmeye devam etmek de istemiyorum bu sefer de benim götürmeme alışıyo hiç söylemiyo. Fazla uzun oldu kusura bakmayın lütfen