3,5 yaş 30 kilo

burcuaybektas

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2023
25
2
6
32
Oğlum doğduğundan beri beslenme sorunu yaşamadık. Sebze meyve dahil ne verirsek yedi. Şu an 3 buçuk yaşında ve 30 kg. Önceki dönemlerde doktor kontrollerine götürdüğümde boyuna göre iyi ya da genetiktir dediler. Kan tahlillerinde tiroitler vs normal çıktı. Ama şu an durum ciddiye gidiyor. Böyle bir durum yaşayan var mı?

Değerli yorumunız için teşekkür ederim bazı kişiler kırıcı olabiliyor. İnanın ki öyle memeyi gece dahi ağzından bırakmazdı ek gıdaya etli ekmekle başladı diyebilirim. Şaka bir yana yapısal gibi gelıyor bana da ama yine de doktora gidip normal seviyelere indirmeye calısacağım

Su an jimnastiğe gidiyor ama evet doğuda bir ilçedeyiz görev icabı yüzme kursu bulabılırsem düşüneceğim teşekkür ederim

Kesinlikle önlem alınmalı. 30 kg diyince insanlar üstüme yüklendi. Yaşıtlarına göre ileriden gittigini biliyordum ama gözüme cok batmadı boyundan ötürü kıyafet alırken 3 yaş adla olmuyor kolları bacakları kısacık kalıyor 7 yaş alıyorum

Su an jimnastiğe gidiyor ama evet doğuda bir ilçedeyiz görev icabı yüzme kursu bulabılırsem düşüneceğim teşekkür ederim
Jimnastik çoğu sporun atasıdır, çok doğru yapmışsınız. İyi esneyemeyen,ısınmayan insan kolay kolay sporda başarılı olamaz, sürekli sakatlanır. O yüzden iyi esnemek açısından jimnastik yararlı olur. Yaşı da jimnastik için çok uygun. Jimnastik ve yüzme çok iyi gelecektir.

Aslinda obez duruyor ya kibarca soyleyemedim abur cuburu kesin sebze protein agirlikli beslenerek normallesir .bu yaslardaki obezite ilerisi icin cok riskli

Kırıcı yorum yazanları boşver.
Standart genlerden mi geliyoruz fabrikasyon hersey aynı olacak.
Benim oğlum 5 yaşına girecek boyu kilosu tabloya uygun ilerliyor. 110 17,5 kilo.
Her dünya üzerindeki bebek bu tabloya uygun mu???
İri yarı iskndinav ırkları zenci ırkları vs vs var.

Çocuğun fotoğrafı ortada iri kıyım maaşallah, kemik yapısından belli ortada zaten.
Abur cuburu her cocugun yememesi gerekiyor zaten sizin çocuğunuza özel değil ki benim çocuğumda yememeli sizin cocugunuzda.

Tereddüt edilecek bir şey yok. Sağlıklı beslenme abur cubur yok.
Ben evde yapıyorum tatlı çocuklarıma, dışarıda istemeyin ben size sağlıklı yapıyorumu alıştırdım o şekilde ilerliyoruz.

Maşallah annesi

Fotoğraflarda gayet normal duruyor maşallah bıdığa

Benim kuzenimin oğlu böyle.Hem boyu hem kilosu çok ama kesinlikle normal görünüyor.Spora yönlendirdiler.Yuzme ve basketbol oynuyor.Cok ta tatlı bir çocuk.Anaokulunda bile en uzun yasitindan bir kafa büyüktü...

Benim kizda pandemi sonrasi Aldi baya kilo.
Ben gece mesaisine gidince babasi abur cubur aliyor. Halbuki aksam yemegi hazirlayip gidiyorum.
Kan tahlili icin randevu alacagiz.yese de cok aktif bir kiz

Benim kuzenimin oğlu böyle.Hem boyu hem kilosu çok ama kesinlikle normal görünüyor.Spora yönlendirdiler.Yuzme ve basketbol oynuyor.Cok ta tatlı bir çocuk.Anaokulunda bile en uzun yasitindan bir kafa büyüktü...
Örnekleri var yani tesekkür ediyorum evet spor kesinlikle şart ve sağlıklı beslenme planı. Zatoflamaktan ziyade saglıklı olmak icin

Fotoğraflarda hiçte obez durmuyor genlerde kalıplı insanlar varsa öyle olacak belli ki boyuda uzun kemik ağırlığıda var. Siz beslenmeye dikkat edin erkek çocukları çabuk serpilir bi anda uzar kilosunu atar sağlıklı besleniyorsa tahliller iyise bir şey olmaz. İnsanlar tek tip fabrikadan çıkma değil hepimiz farklıyız persentil kadar genetikte çok önemlidir minyon bir çiftin bebeğine nasıl küçük kalmış gelişimi geri denemezse- persentil altında kalır- aynı durum yani. Troid dışında homoir hemoglabin a1c de baktın şekeride eleyin

Örnekleri var yani tesekkür ediyorum evet spor kesinlikle şart ve sağlıklı beslenme planı. Zatoflamaktan ziyade saglıklı olmak icin
Evet.Bizimkinin anne baba uzun ama amca daha da uzunmuş .Ona çektiğini düşünüyorlar.Basketbol antrenöru, bizimki atıyorum 2015 doğumlu ise ,gördüğüm en iri 2015 li diye iltifat etmiş.Mutlaka spora yönlendirmek lazım.Buyuk avantaj boy

Benim kizda pandemi sonrasi Aldi baya kilo.
Ben gece mesaisine gidince babasi abur cubur aliyor. Halbuki aksam yemegi hazirlayip gidiyorum.
Kan tahlili icin randevu alacagiz.yese de cok aktif bir kiz
Mayista yeniden kan tahlili verecek. İnşallah düzelmiş olur. Yaklaşık bir buçuk aydir diyetisyenle diyet yapıyor. Trambolinde zıplıyor her gün 15dk.
Gecen sene endokrine götürmüştük o zaman bişey çıkmamıştı ama yine 8kilo versin demişti, trambolinide doktor önerdi yalnız tek basina zayıflayamadi bir ay filan dikkat etti sonra tâbi ki üstüne aldi. Tâbi çocuk olduğu icin düşük kalorili bir liste vermiyor. Süzüldü karnı gitti resmen yağ görüntüsü gitti. Diyettisyen 29 kiloys düşmeli dedi ,biz 34-35 oldun diyoruz. Çocuklarda diyet gerçekten zor. Evet yemiyor ama başkası yerken cani istiyor

Benimde kızım kilolu doğdu 4 kilo .hep yaşıtlarından öndeydi kilo da boyda 3 yasında 25 kiloydu genç kizligida kiloluydu fakat bende kiloluydum küçük yaşlarda aklım başına gelince diyetle sporla verdim .Kızımı doktora götürdüm horman testleri herşeye bakıldı normal çıktı .diyetisyene yonlendirildik. İyide çocuk okul çağında beslenmesi lazım.. kızım 8 sinifda kendi cabasiyla sporla diyetle 20 kilo verdi şuan normal . Aklı erince veriyorlar .hareket önemli olan abur cubur makarna pilav ekmeği kesin o kendiliginde hareketle gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…