3,5 yaş 30 kilo

burcuaybektas

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2023
25
2
6
32
Oğlum doğduğundan beri beslenme sorunu yaşamadık. Sebze meyve dahil ne verirsek yedi. Şu an 3 buçuk yaşında ve 30 kg. Önceki dönemlerde doktor kontrollerine götürdüğümde boyuna göre iyi ya da genetiktir dediler. Kan tahlillerinde tiroitler vs normal çıktı. Ama şu an durum ciddiye gidiyor. Böyle bir durum yaşayan var mı?

Bana pek normal gelmedi hangi doktor buna normal dedi ?
Beslenme şeklinde bir hata var gibi görünüyor abur cubur, basit karbonhidrat (beyaz un) ağırlıkta beslenme paket gıda şeker bunlar sebep olabilir.
Protein ve kaliteli tahıl ağırlıklı sebzeli az yağlı tercih etmeye çalışın

4 yaşında oğlum var 17 kg yaşına göre fazlası var. Baba veya sizde obeziteye genel yatkınlık var mıdır? Ev içeriisinde beslenme düzeniniz ve şekliniz nasıldır? Daha çok hamur işi , şekerli gıdalar mı tüketilir? Beslenme öğünleri kaç tanedir? Kaç saat arayla beslenir? En son yemeğini kaçta yer? Ev içerisinde yanlış beslenme alışkanlıkları olabilir. Bulunduğunuz ilde çocuk hastanesinde muayene olup daha sonra gastroentoloji ve yönlendirme ile metabolizma hastalıklarına muayene olabilirsiniz ama bence eğer tahlilleri olduysa doktoruda gördüyse bir diyetisyen ve spor eşliğinde kg ları azaltmakta fayda var.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben ve babası kilolu insanlar değiliz ama baba tarafı, dedesi vs kilolu ve boyları çok uzun. Babası da uzun boylu. Oğlumun boyu da 110 cm. İnanın dışarıdan bakınca kilolu obez durmuyor. Kalıplı bir çocuk gibi. Fotoğraflarını ekledim.her gün corba yaparım mutlaka sebze yogurtla vermeye calısırım dedıgım gibi yemek hiç secmez ama abur cubur yiyor evet maalesef. Calısan anne olunca okuldan gelırken onu mutlu etme duygusuyla mı nedir hep cıkolata vs alır gelırdım

Eklentiler

• FEE3E3A1-9A79-464D-8D9F-6BC38C611CC5.jpeg
    94,9 KB · Görüntüleme: 399
  • ECCA3FF4-0DDB-49C6-BBE6-7BA5FD0D1A99.jpeg
    261 KB · Görüntüleme: 354
Kız bu çocuk askere gidecek yaşa gelmiş neredeyse, ne 3.5 yaşı

Şakaydı tabii, yaşına göre kilosu baya fazla ama görüntüde öyle durmuyor gerçekten. Yine de sağlık açısından bir sorun oluşmaması adına diyetisyen görüşü alın derim

Boğa burcu mu :) benim büyük oğlum 6 yaşında 30 kg. Boyu 130a geldi diyebilirim. Benimki de kalıplı. Doktorumuz 2 metreye ulaşır boyu diyor. Ben abur cubur asla vermiyorum. Ayda 1 kere çikolata veririm. O da sınırlı. Ama benimkisi yemek hastası. Yüzmeye, futbola gidiyor. Okulda yiyor zaten ama eve gelince sadece meyve veriyorum. Erken de uyuduğu için akşam yememiş oluyor. Yoksa ben de önünü alamıyorum. Haftasonları sarmalar içli köfteler Allaah oğlum için cennet gibi bir şeydir .
Size tavsiyem karbonhidrat vermeyin. Ben oğluma hiç vermedim sadece pirinç veriyorum karbo için. Ekmek börek çörek yok. Kendisi de alışmadığı için sevmez zaten. Protein ağırlıklı besleniyor et balık vs. Siz de hamur işini kesin. Yüzmeye yazdırın. Kendine gelir eminim.

Evet pazartesiye randevu aldım mutlaka gideceğim. İnanın yaşıtlarına göre büyük durduğunu bildiğim için takip eden cocuk doktorumuza soruyordum hep. Tahlıllerı temız genetik kalıplı bır cocuk olacak dıyordu. Hareket egıtımı ve jimnastik kursuna hidiyor zaten. Hocası kalıplı bir cocuk kılo verse bıle bu değişmez güreş gibi alanlara yönlendircez diyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Evet abur cuburu kesınlıkle kesıyorum artık bız almasak evde olmasa cocuk nerden bulacak. Ben 30 yaşında 60 kıloyum cocugum 3 yaşında 30 kg gercekten bir on kg zatıflamamız lazım

Verirsiniz bizim de sürecimiz hep kiloyla. Hep oğluma diyet yaptırdığımı belli etmeden beslemeye çalışıyorum. Tam bir boğa burcu benim oğluşum da oyy .

Maaşallah bi de

Sizin çocuğunuz obez değil benim ailem uzun boylu ve erkekleri baya baya iri…
Bu türün bebekleri doğdugunda meme arıyor…
Abim böyle bi çocuktu hem kilo hem boy olarak yaşıtlarını 2 ye katlardı.
Şu an 1.92 boyunda 105 kilo gayet normal…

Zaten cocugunuzda iri kemikli bir çocuk. Maasallah…

Benim oğlum 9.5 yaşında ve 44 kiloya çıktı bu sene tabi pandemide başladı almaya ilerledi. Şimdi diyetisyene götürüyoruz
Kan tahlilinden bişey cikmamis olabilir ama vücudunda yag var fazladan ilerde çıkmayacak anlamina gelmiyor. Bizim de sorun yoktu ama bu sene son 3aylik şeker üst sinirda cikti, kolesterol üst sınırda çıktı illaki olacak. Benim oğlum içinde cok göstermiyor diyorlardı ama gobisi vardı

Boyu da uzun duruyor. Büyüyünce kalıplı olursa kilosu sırıtmaz. Siz yine de önleminizi alın, abur cuburu kesin. Sevdiği bir spor var mı? Varsa ona yazdırın. Yüzme çok iyi geliyor hem yüzmeyi iyi öğrenir hem omuzları genişler hem yeterince efor sarfetmiş olur. Bir konuşun bakalım hangi sporu seviyorsa kurslara yazdırın. Günümüzde belediyelerin bile uygun fiyata kursları var. Sporcular kilolu olsalar dahi kiloları proteinden geliyor. Küçükken spora yönlendirmek şart. Yoksa tv,telefon,cipsi üçgeni sayesinde epey kilo alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…