Bebek Beslenmesi 3,5 aylık kızım beni emmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim oğlum dengesiz bir gün emerse diğer gün emmiyor uykusunda emziriyorum kalan sütü sagip biberonla veriyorum bazen öyle de olmuyor kaşıkla veriyorum karni doysun diye.ama kaşıkla verdiğim günler biberonu unuttu beni de emmedi daha büyük sıkıntıya girdim bi yere çıkamadık misafir kabul edemedim çünkü elimde kaşık saatlerce süt icirmeye çalıştım ki biberon tutmamasi da çok zormuş düşünün sizi emmiyo biberon tutmuyo kaşıkla besle nasıl besleyeceksen bu kadar küçük bebeği.simdilik uykusunda emziriyorum uyanıkken de emdiği oluyor nadiren zor da kalınca da veriyorum biberonu.her biberon alan çocuk annesini bırakır diye bisey yok bence iştahlı çocuk her şekilde alıyor/benim sut akışında epey hızlı ben de bazen sn gibi emmeme isteğini buna bağlıyorum ama bazen de emiyo anlam veremiyorum ilerlerleyen dönemlerde sut akışının hızlı olması rahatsız etmez çünkü buyuyecekler su dönemi bi atlatsak iste.ben artik bu konuda çok kafa yormuyorum çünkü ciddi ciddi psikolojim bozuldu emerse veriyorum göğsünü emmezse biberonla iciriyorum onun karnı doyunca rahat oluyorum en azından.

BeniMKİ 4 aylık cnm 500 gram aldı bu ay önceki aylara gore epey az ama doktor yeterli gördü oysaki o yarim kiloyu alsın diye ben nasıl cebellestim bilmiyor tabi biberon konusunda da doktor kesinlikle verme dedi ama bence hislerine güven her çocuk bir degil her kafadan bir ses çıkıyor ben ciddi ciddi kafayı bozmustum sonra karar aldım öncelikli olan anne sütü alması ve karnının doğması o yüzden verdim biberonu ben 1 aydır emdiginde göğsünü emmediginde biberon vererek idare ediyorum çoktan beni tamamen bırakması lazımdı ama dediğim gibi emdiği de oluyor emmedigi de oğlum da dış belirtileri çok.dalgası kasintisi ha bire emerken kulağını yanağını kasiyo emmek onu rahatsız ediyor öyle geliyo bana.çünkü biberonu emerken de çok iştahlı değil biraz emip ağzında geveliyo ısırmaya çalışıyor.zaman bakalım neler gösterecek kendi haline bırak arkadaşım karnını doyur ne şekilde oluyorsa ayrıntılara takılma herkesin kadına da bakma çünkü bunun bi sonu yok her bebek farklı herkesin deneyimi de farklı bana uyan sana uymaz sana uyan bana uymaz hislerine güven ona gore davran.kendini yorma.bebeğine mutlu günler dilerim

Teşekkür ederim beni biraz rahatlattın yaklaşık aynı şeyleri yaşıyormuşuz. benım kızım bir hafta sonra 4 aylık olacak,dediğim gibi gece rahat emiyor ama güzndüz sıkıntı.Ama bir konuda çok haklsıınız karnı doysunda varsın biberon olsun sonuçda anne sütü.
Bu arada sütün akışının hızlı gelmesi bence bebişleri emmeden soğutan sizdede öyle oluyormu bilmem ama kızım emmeye başladığında boğulur gibi oluyor bende çare olarak sağıp öyle verıyorum memeyi çok doluysa bide 3 saatten önce emzirmiyorum bu sayede 5 dk emiyor gündüz. bide böyle deneyın ıstersenınz umarım sağlıkla büyütürsünüz bebeğinizi .

Aynen cnm benim oğlumun da genzine çok kaçıyor sut çünkü fışkırır tarzda geliyor sütüm ilk etapta. Senin gibi sagip sut akışı yavaslayinca vereyim bi de onu denemedim ben.sadece biraz dik tutup emzirmeye çalıştım bogulmasin diye ya da uykusunda emzirdim o zaman daha sakin emiyo.çok geliyor sut ve yutmak zorlaşıyor sanirim .büyüyünce tutmakta zorlanmazlar şimdilik idare edelim.annesi sütü alıyorlar ya çok şükür.sutumuz de var buna da şükür.sagarak ,uykusunda ,kaşıkla ,biberonla bi şekilde doyuracagiz yavrularimizi.ek gıdaya geçince rahatlariz umarım.yalniz değilsin cnm ayni şeyleri yaşıyoruz seni rahatlatabildiysem ne mutlu...

Biberona alışırsa emmek zor geliyor bebeklere. sağıp verdiğiniz sütleri de dr.brown's doğal akış sağlayan biberonlardan kullanın. emmeye başlamadan yarım saat önce oturun ve dinlenin, yorgun ve alelacele emzirmeyin. ikincisi, emme pozisyonundayken rahat olmasını sağlayın, göğsünüz bebeğin hava yolunu kapatmasın, başını düzgün tutun. bebekler çok enteresandırlar, emzirmeden önce parfün, kolonya vs. gibi kokular sürmeyin... ayrıca yazmadan geçemeyeceğim, bebek emzirirken mutlaka sessiz sakin bir odada emzirin, herhangi bir şeyle de ilgilenmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…