• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3,5 aylık kızım beni emmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kelebek__16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2013
90
10
28
Bursa
Sesimi duyan butun kk arkadaşlarıma sesleniyorum.

Kızım bugun 3 ay 9 gunluk doğduğundan beri zaten memeye çok duşkun değildi hep mıkıtdanarak ve çoğu kez boğularak emerdi. Ama 2-4 saat arasında mutlaka emerdi. Ama ne olduysa ayı. 16 sında oldu beni sabah 8 de emdi ve birdaha memeye yaklaşmadı deli gibi ağlıyor emme pozisyonunda sutumu biberonla verince içiyor ama . Bende önce biberonla bşlayıp 10 cc falan içirip hemen mememi sokuyorum anlamadan tabi bunuda ancak uyurken yapabiliyrum yada uyumak üzereyken 5-10 dk arası emip bırakıyo doyyarak burakıyo ama çunku mmeme ağzından çıkınca ağlamıyor. Sürekli sağarak beslemek istemiyorum çunku sutum daha çabuk keslirmiş ben emebildiği kadar emsin istiyordum. Lutfeeeeen yardım başına gelenler duzeldimi bu durum bebeğimde bende çok mutsuzuz

acaba süt az geliyo da ondanmı uğraşmak istemiyor. benimki de ara ara uzaklaşıyor emmekten. ısrarla veriyorum ben de.dediğiniz gibi çığlık çığlığa kavga ediyor sanki benle. vazgeçmeden devam edin siz de ondan inatçı çıkın.o_O

bende de vardı bi ara böyle bi sorun bende kucagıma alıp gezdırerek emzırdım etrafa bakınırken emdi öyle alıstı tekrardan

acaba süt az geliyo da ondanmı uğraşmak istemiyor. benimki de ara ara uzaklaşıyor emmekten. ısrarla veriyorum ben de.dediğiniz gibi çığlık çığlığa kavga ediyor sanki benle. vazgeçmeden devam edin siz de ondan inatçı çıkın.o_O
Sağdığımda normal sut geliyo yeterli kadar ama kandırarak emzirdiğimde 3saat mutlu bi şekilde oynanıyo . Bide boğulma oluyo acaba yutmaya yetiştremediği için boğulcam diyemi korkuyo diye düşünüyorum.

bende de vardı bi ara böyle bi sorun bende kucagıma alıp gezdırerek emzırdım etrafa bakınırken emdi öyle alıstı tekrardan
Duzeldimi peki şuan . Kucağıma aldığı da emceğini anlıyor ve ağlmaya başlıyo çok fazla ağlıyo ve etrafa bakmayı bırak sesimizi bile duymuyo 2 gun çok inatlaştım sesi çatallaştı :'( kıyamadım bidaha hep biberonla kandırdım

Duzeldimi peki şuan . Kucağıma aldığı da emceğini anlıyor ve ağlmaya başlıyo çok fazla ağlıyo ve etrafa bakmayı bırak sesimizi bile duymuyo 2 gun çok inatlaştım sesi çatallaştı :'( kıyamadım bidaha hep biberonla kandırdım
alıstı benımkı hatta bı sure gezdıre gezdıre emzırdım ama olsun emsin yeter de okadar aglaması neden acaba ya doktora bı danıstınızmı

alıstı benımkı hatta bı sure gezdıre gezdıre emzırdım ama olsun emsin yeter de okadar aglaması neden acaba ya doktora bı danıstınızmı
Emmek istemediği için ağlıyor. Dr a gittik kulaklara dişlere ve idrara bakıldı çok şukur sağlığı çok iyi. Sutumu biberondan içiyor ama beni emmek istemiyo. Farklı ortamlar farklı pozisyonlar müzikler pişş pişşler kesinlikle sakinleştirmiyo . Kızım normalde de kucağı sevmiyor o yüzden bide o ekleniyo yatarakta emmiyor . Dua ediyorum sürekli geçici Bi durum olsun diye

Biz bunu kizim 2 aylikken yasadik aynen dedigin gibi ciglik kiyamet sakinlesmezdi kucaga gelince emecegini anlar basardi cigligi 1 bucuk ay ugrastim almadi doktorumuz kilo kaybetmis zorlma olmaz artk dedi bende sagmaya basladim 5 bucuk ayliga kadar onu icti sonra onuda birakti sutum bitti.. Ama ins. Seninki duzelir bu donemde cogu bebek yasiyo bu emmemeyi genelde geri donuyolar ins
Seninkide doner ama diger turlu emmese bile duzenli sagmada sutun kesilmiyo artiyo bile ama anneyi zorluyo

Kızım bugun 3 ay 9 gunluk doğduğundan beri zaten memeye çok duşkun değildi hep mıkıtdanarak ve çoğu kez boğularak emerdi. Ama 2-4 saat arasında mutlaka emerdi. Ama ne olduysa ayı. 16 sında oldu beni sabah 8 de emdi ve birdaha memeye yaklaşmadı deli gibi ağlıyor emme pozisyonunda sutumu biberonla verince içiyor ama . Bende önce biberonla bşlayıp 10 cc falan içirip hemen mememi sokuyorum anlamadan tabi bunuda ancak uyurken yapabiliyrum yada uyumak üzereyken 5-10 dk arası emip bırakıyo doyyarak burakıyo ama çunku mmeme ağzından çıkınca ağlamıyor. Sürekli sağarak beslemek istemiyorum çunku sutum daha çabuk keslirmiş ben emebildiği kadar emsin istiyordum. Lutfeeeeen yardım başına gelenler duzeldimi bu durum bebeğimde bende çok mutsuzuz
Emerken parmağınızla burnunun önünü açık tutun .Burnu kapalıysa okyanus suyu açıyo.Bide yanaklarını ağzını kontrol edin.aft yada dışta alerji olabilirr.O tıkanmadan siz emmeye ara verdirin.Bide tertemiz silin göğsünüzü .Emmeden üstünüzü değiştirin.Göğsünüzde beklemiş süt kalıyosa o emmeden biraz sağın.Ama hemen biberona alıştırmayın acıkınca mecbur emecek.:KK19:

D
Emerken parmağınızla burnunun önünü açık tutun .Burnu kapalıysa okyanus suyu açıyo.Bide yanaklarını ağzını kontrol edin.aft yada dışta alerji olabilirr.O tıkanmadan siz emmeye ara verdirin.Bide tertemiz silin göğsünüzü .Emmeden üstünüzü değiştirin.Göğsünüzde beklemiş süt kalıyosa o emmeden biraz sağın.Ama hemen biberona alıştırmayın acıkınca mecbur emecek.:KK19:
Mememi sürekli çatal yaparak emziryorum burnu açık ağız yarası yok çok şukur. Akşam aç bıraktım 12 saat nerdeyse yine beni emmedi. Dayanamadım artık verdim biberon kendimide tekllif ediyorum belki bigun şaşırıp emer

Biz bunu kizim 2 aylikken yasadik aynen dedigin gibi ciglik kiyamet sakinlesmezdi kucaga gelince emecegini anlar basardi cigligi 1 bucuk ay ugrastim almadi doktorumuz kilo kaybetmis zorlma olmaz artk dedi bende sagmaya basladim 5 bucuk ayliga kadar onu icti sonra onuda birakti sutum bitti.. Ama ins. Seninki duzelir bu donemde cogu bebek yasiyo bu emmemeyi genelde geri donuyolar ins
Seninkide doner ama diger turlu emmese bile duzenli sagmada sutun kesilmiyo artiyo bile ama anneyi zorluyo
İnşallah düzelir ama pek duzelcek gibi değil bazen umitleniyorum bazende yok diyorum . Belkide emmesini çok istediğim için böyle oldu. Gerçi kızım beni 3-4 saatte bir 5 dk emiyodu gerçi kilo alımı iyisi. Çok fuşkunluğu yoktu dr tembellik dedi . Çok inatlaştım emsin diye ama kendi kendine kesinlikle almıyor ancak bazen biberonla kandırıyoruz ozaman emiyo mesela bırakmıyo. Ben de napim artık dedim iki memeyide günde 1 er kere ona emziririm sonra sağarım düzelir düzelmez artık yapçak bişey kalmadı . Sağlığı bozulmasında 3 ay da bole emsin 6.aydan sonrada ek gıdayla doyar zaten ama mama vermicem .

Benim kuzenim aynı sorunu yaşıyor şu sıra ona doktoru sütü kaşıkla vermesini tavsiye etti. Memeden emmek zormuş biberona göre ve bebekler doğal olarak biberonu tercih ediyorlarmış kolay geldiği için. Kaşıkla yemesi de az az ve zor olduğu için yeniden memeye dönüşü sağlayabilirmiş. Burada önemli olan sabırla emzirmekten vazgeçmemeniz. Olmuyor diye sakın bırakmayın.

Bizde oyle yaptik 5. Ayda ek gidaya gectik hic biberon almamaya basladi simdi 6 aylik hic mama yediremiyoruz sadece ek gida oda cok zor evden cikamiyosun disarida aciksa elin ayagin sasiyor ne yicek simdi diye annelik zormus Allah kolaylik versin hepimize

Aynı sorunu bende yaşıyorum. 3 aylık kızım gündüz beni emmek istemiyor , kucağıma alınca basıyor çığlığı :( Ay kontrolunde doktoru 4 saatte bir meme ver birde emzirmeden önce 2 damla deniz suyu damlat dedi. ben bu hafta denicem umarım işe yarar. biberonla emiyor ama oda sütümü azaltırmı bilemiyorum :(

Aynı sorunu bende yaşıyorum. 3 aylık kızım gündüz beni emmek istemiyor , kucağıma alınca basıyor çığlığı :KK43: Ay kontrolunde doktoru 4 saatte bir meme ver birde emzirmeden önce 2 damla deniz suyu damlat dedi. ben bu hafta denicem umarım işe yarar. biberonla emiyor ama oda sütümü azaltırmı bilemiyorum :KK43:
Bende sizdenim oğlum uyanıkken emmiyor sahip kaşıkla az az iciriyorum biberon verme dedi doktor kaşıkla çok zor ama saatlerce uğraşıyordum 100 ccyi içirmek için ekmeği bırakmasını biberonla alışmasını diye...doktor bana 4 saatte bir emzir falan diye bi öneride bulunmadi bu deniz suyu burnuna mi ben zaten tıkanınca onu damlatip burnunu aciyodum etmesine etkisi nasıl olur denediyseniz beni de haberdar et lutfen

Canım merhaba
Geçmi kaldım bilmiyorum ama bende benzer bir konu açmıştım kendi bebeğim için. Resmen memeyle kavga ediyor emmiyordu. Sürekli ağlıyor uyumuyordu.Ben sadece geceleri biberon veriyordum. Birde emzik kullanıyordum. Bunların ikisinide birden kestim.tomris in emzirme kampı var.netten ara. Onun dediklerini yaptım ve baya düzeldi. Gerçi uyumaması düzelmedi hala.Birde tomrisin dediğine gör bebişler 3.-4. Aylarda çevreye ilgileri arttığından emmeyi bırakabilir veya emme problemi yaşayabilirmiş.yine çözüm emzirme kampı diyor kendisi.bir bak istersen.umarım fayda görürsün.hatta olurda uygularsan sonucunu benimle de paylaşırsan sevinirim. Sevgiyle ve bebişinle kal

Canım tekrar merhaba
Cevaben yazılanları okudum ve tekrar detaylı bir cevap yazmak istedim. Bebişin burnu tıkalı değilse, ağzında Pamukcuk yoksa, gazı yoksa,kulak iltihabı yoksa v.s. benim fikrim memeden soğuduğu yönünde. Zaten yukarıda yazdığım sorunları anlaman çok kolay. Ateş olur v.s. Sadece gazı anlamak zor oluyor.onun içinde ilacını düzenli kullanıyorsan yapacak fazlada bişi olmuyor.(düzensiz kullanınca maalesef fayda etmiyor) Tüm bunlar yoksa memeye dönmesini bekleme dönmez. Ama sen onu memeye döndürebilirsin.Ben çok çekmiş biri olarak (tam 40 gün) naçizane firkim bu. Ayrıca memeden kopmaya başladıysa bu süreçte emzik ve biberon kesinlikle bebeği memeden daha fazla soğutuyor.çözüm olmuyor.bebekler çok zeki. Kolay olanı hemen anlıyor ve zoru bir daha istemiyor.bebişinin bir sağlık sorunu yoksa emzirme kampını ısrarla tavsiye edicem.ben çok çektim. Bu yüzden herkese yardımcı olmak istiyorum bu konuda.ayrıca benim emzirme kampımın ilk günlerinde bebişim saat başı , iki saatte bir hatta geceleri 3-4 saatte bir 5-10 dk emdi bıraktı.bunla kilomu alınır, aç kalıyor bu çocuk diye ağladım durdum ama tartıya götürdüğümde durum hiçte öyle değildi.kilo almıştı.
Umarım sorununu çözersin.
Sevgiler

Bende sizdenim oğlum uyanıkken emmiyor sahip kaşıkla az az iciriyorum biberon verme dedi doktor kaşıkla çok zor ama saatlerce uğraşıyordum 100 ccyi içirmek için ekmeği bırakmasını biberonla alışmasını diye...doktor bana 4 saatte bir emzir falan diye bi öneride bulunmadi bu deniz suyu burnuna mi ben zaten tıkanınca onu damlatip burnunu aciyodum etmesine etkisi nasıl olur denediyseniz beni de haberdar et lutfen
Doktorun söyledijklerini yapmayı denedim.4 saatlik aç bırakmayı yapamadım ama. Sürekli deniz suyu damlatamıyorum çünkü gece uykusu açılıp uyanıyor ama çok tıkalı olduğunda emzirmemeye çalışıyorum çünkü memeden soğuyor. aynı sizin gibi tıkandıkça açıyorum deniz suyu ve burun aspiratörüyle. Benim sütüm çok hızlı geliyor kızım boğulur gibi oluyor sanırım bundan dolayı memeden soğudu. sütü sağıp biberonla veriyorum ama öncesinde emziriyorum. biberon memede kalma süresini etkilemedi . kaşıkla boğuşma bence memeyi almazsa biberonu verme ben öyle yapıyorum. çok yorucu ama ne yapayım aç kalırsa sinirlerim bozuluyor.Birazcık büyüselerde rahatlasak :(

Canım tekrar merhaba
Cevaben yazılanları okudum ve tekrar detaylı bir cevap yazmak istedim. Bebişin burnu tıkalı değilse, ağzında Pamukcuk yoksa, gazı yoksa,kulak iltihabı yoksa v.s. benim fikrim memeden soğuduğu yönünde. Zaten yukarıda yazdığım sorunları anlaman çok kolay. Ateş olur v.s. Sadece gazı anlamak zor oluyor.onun içinde ilacını düzenli kullanıyorsan yapacak fazlada bişi olmuyor.(düzensiz kullanınca maalesef fayda etmiyor) Tüm bunlar yoksa memeye dönmesini bekleme dönmez. Ama sen onu memeye döndürebilirsin.Ben çok çekmiş biri olarak (tam 40 gün) naçizane firkim bu. Ayrıca memeden kopmaya başladıysa bu süreçte emzik ve biberon kesinlikle bebeği memeden daha fazla soğutuyor.çözüm olmuyor.bebekler çok zeki. Kolay olanı hemen anlıyor ve zoru bir daha istemiyor.bebişinin bir sağlık sorunu yoksa emzirme kampını ısrarla tavsiye edicem.ben çok çektim. Bu yüzden herkese yardımcı olmak istiyorum bu konuda.ayrıca benim emzirme kampımın ilk günlerinde bebişim saat başı , iki saatte bir hatta geceleri 3-4 saatte bir 5-10 dk emdi bıraktı.bunla kilomu alınır, aç kalıyor bu çocuk diye ağladım durdum ama tartıya götürdüğümde durum hiçte öyle değildi.kilo almıştı.
Umarım sorununu çözersin.
Sevgiler
merhaba,
yazdıklarınızı okudum aynen dediğiniz gibi 3 4 saatte 5 yada 6 dk emiyor kalan sütü bende biberonla veriyorum .yazınızı okuduktan sonra ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. 4. ayında kaç kilo almıştı bebeğiniz?

merhaba,
yazdıklarınızı okudum aynen dediğiniz gibi 3 4 saatte 5 yada 6 dk emiyor kalan sütü bende biberonla veriyorum .yazınızı okuduktan sonra ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. 4. ayında kaç kilo almıştı bebeğiniz?
Benim bebeğim henüz 4 aylık değil daha ufak. Ama 4.ayda kilo alımı biraz yavaşlıyor diye biliyorum. Bebeğinizi en iyi siz tanırsınız. Neye karar verirseniz bebeğiniz için en doğrusu olacağına eminim.

Back