Sünnet 3,5 aylık bebişim sünnet olacak .. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

ADESS36

Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2012
22
0
16
Kocaeli
Dün 2 saat can hıraş ağladı bebişim. Banyo yaptırdım emzirdim . Sırt üstü yataınca çığlığı basıyordu sonra eşimle battaniye arasında sallayarak uyutabildik. Bir sürü senaryo geçti aklımdan gaz mı karnı mı ağrıyo kabızmı oldu? Sonra gece bir baktım bezi kupkuru anladım sabah çişini yapmıştı biraz da kakasını. Baktı pipisi şiş. Dr. Aradım çağırdı gittik. Sünnet derisi enf. Olmuş. Bir krem verdi bide tahlil yapmadı ama idrar yolu enf. Da vardır diye antibiyotik. Bitirince gelin sünnet olması lazım tekrar etmesin enf. şimdi aklımda bi sürü soru nasıl olacak çok ağlarmı nasıl davranırlar bebişime yavrumu nasıl yalnız başına öyle bir acıyla başbaşa bırakırım. Yalnız ve bi sürü yabancı insan bakımı endişe ettirmiyor da ameliyat oluşunu beklemek beni strese sokuyor... Deneyimlerininzi paylaşın lütfen

benimde oğlum 4 aylıkken sünnet oldu ucu dar dendi tıkanıklık dendi açıldı edildi busefr yağ dokusu birikti derken sünnet edelim dediler... bayıltıyolar zaten sünnette genel anestezi yapıyolar .. 2 günde iyileşiyor bebek küçük olduğunda ... 1 haftada hiç bişeyi kalmıyor insan üzülüyor endişeleniyor küçük olduğu için zor bi durum bende ağalmıştım baya ozaman ... okadar endişe edicek bi durum yok gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz..

ben ençok da bu bayıltma işinden korkuyorum. şimdi bayıltmadan lokal anestesi ile yapıyolar çocuk uyanık oluyo bir krem sürüyolarmış deri uyuşunca iğne ile anestezi yapılıyomuş. Sonrasında 10 dk. Liık bir işlem benim endişem yabancı insanların eline bırakmak. Kollarını bacaklarını tutyolarmış hareket etmesin diye bebişimhiç sevmiyor kısıtlanmayı üstünü değiştirrirken bile sabit kalması için tutyoorum ağlıyor ...hep kolllar bacaklar hareket halinde ne güzel atlatmışsınız geçmiş olsun

Canım o lokali ben oğluma yaptırmış bulundum bi hastane dediki anestezi altında yapalım vs yok dedim gittim lokal dediğin gibi uyusturdular bende girdim yanindaydim en sevdiği oyuncaklari aldim yanıma okalabaliktan o ortamdan çok korktu kuzum çok ağladı tepindi durdu okadar zor yaptilar sünnetini perişan oldu yavrum şimdiki aklım olsa lokal anesteziyle asla yaptırmazdım... Şimdi yine oğlum olcak onada yenidogan sünneti yaptiricam bi daha o durumu yaşamak istemiyorum çok kolay ve çabuk iyileşiyormus ozaman....

Yinede sen bilirsin ben yanında girdiğim için Malesef gördüm orda ne olduğunu ... Ha dersenki göz görmeyince gönül katlanır ozaman yaptırı... Başında okadar yabancıyla bırak tutsunlar ellerini ayaklarını acidigindan degil ama korktugundan bi dünya ağlar yıkar ortalığı... Bende dayanamadım oturdum ağladım bin pişman oldum yani öyle yaptırdığım için...

ama genel anestezibeni ürkütüyor yani bebeğin bilincini kapatmak zararlı olabilir. Sünnet yaptırırken sizin bahsetttiğiniz bu ağlamalar zaten beni korkutan .. Peki sünnet sonrası bir korku oldumu mizacı değğiştimi huysuzlaştımı insanlardan ürker oldu mu ?

bende 3.5 aylıkken yaptırdım çişini yapamıyordu.Hiçbir sorun yaşamadım.Bir haftalık bir sıkıntı onada zaten ağrı kesici fitil falan veriyorlar.İyiki yaptırmışım diceksin.3.5 aylıktan sonra kötü belleğe atıyorlarmış bebekler.Yap kurtul bişey yok korkacak.Şimdiden geçmiş olsun

Benim oğlum 3 aylıkken oldu.Ben de genel anestezi hiç istemedim zaten doktor da lokal taraftarı olduğu için şimdi yaptık yaptık biraz daha gecikirsek genel anestezi olur dedi.Biz de hemen yaptırdık.Ameliyathanede yapıldığı için kesinlikle anne baba bile giremiyor.Doktor ilk önce hareketlerine bakmıştı oğlumun.Yani çok hareketli bir bebekse zor olur dedi ama baktı çok hareketli değil duruyo onun için lokal yaptı.Ne huyu değişti ne bişeyi.Ağladı mı diye orduğumda çok değil dedi doktor artık beni teselli etmek için mi söyledi bilmiyorum.Açıkçası genel anestezi yaptıracağıma ağlamasını tercih ederim.Bence mümkünse lokal yaptırın.Anestezide öncesinde ve sonrasında emziremeyeceksiniz o zaman da açlıktan ağlayacak.Her şekilde ağlayacak.Öteki türlü acıdan değil sıkılıp korktuğundan ağlayacak diğerinde gözünüzün önünde açlıktan ağlayacak siz de çaresiz kalacaksınız.Annelik zor iş inşallah çok çabuk iyileşir.

cnm formda gezerken baslıgı gordum ve seni rahatlatmak icin yazagım dedim. benim oglusum 4 aylıkken oldu. sunnet sırasında hic aglamadı diyebilirim. sonrasında ilk gece biraz husursuzdu ama sabahında gayet iyiydik. minicikken sunnet etmek aldıgımız en dogru karardı. herhangi bir sıkıntısı yoktu. sadece doktorumuz erken sunneti onerdigi icin yaptırdık. cocuk cerrahi uzmanı olmasına dikkat et derim. simdiden gecmis olsunn.

bence hiç korkmayın ben bebişimi 3 günlük bil değildi yaptırdım göbeğinden daha önce iyileşti bebeğimin pipisi çok korktum bende nasıl bakacağım diye ama anlamadıkları için sorun olmuyor su an 9 aylık ve yerinde durmuyor eğer yaptırmasaydım şimdi hiç yaptıramazdım en güzeli ve rahatı anlamadan yapılması bence

ne güzel geçmiş bitmiş. Ama hastanelerde çocuk ce. Bulmak zor. Ancak ünv. Hastanesinde birde bayağı lüks özel hst. Lerde oluyor galiba. üroloji uzm. Yapacak. Ama deneyimliler sanırım şehrin en iyi özel hastanesine götürecem.. Yarın belli olacak. çok teşekkür ederim

ben doğumda akıl edemedim kimsede söylemedi. Zaten sezeryanlı halimle cesaret edebilirmiydim bilmiyorum. Ama yarın ilaçlarımız bitiyor c.tesi yaptımak istiyorum yarın kontrolde ayarlamaya çalışacam... Bebişini allah bağışlasın...

yaptırdınız mı sünneti nasıl geçti benim oğlumda 3 aylık çok korkuyorum aşı olurken bile ağladım dayanacağımı zannetmiyorum lütfen yorum bekliyorum sizden

yaptırdınız mı sünneti nasıl geçti benim oğlumda 3 aylık çok korkuyorum aşı olurken bile ağladım dayanacağımı zannetmiyorum lütfen yorum bekliyorum sizden

ben ilaçlar bitince çocuk dr. Gösterdim üro. Dr. Yönlendirdi. O anda dr. Yoktu. Tanıdığım gen. Cer. Dr. Götürdüm. Işte nasıl yapacağını anlattı. Işte pipiye bi iğne vuruyoruz kesiyoruz. Aynı sünnetçilerin yaptığı gibi... E bebek çok ağlar ayakları durmaz biraz sakinleştirici şurup falan vermiyomusunuz dedim. Iğneyi hissetmemesi için krem sürmüyomusunuz derdim yok dedi. Aklıma yatmadı. üro. Dr. Götürdüm ben bu bebeği lokal yapmam. Babayiğit buayakları durmaz ben yapamam genel yaparım dedi. Genel anesteside çocuk 6 saat öncesi 2 saat sonrası beslnememesi gerekiyor. O da aklıma yatmadı. Ama her iki dr. Cerrahi olarak şu an bi sıkıntı yok yapışıklık tıkanıklık yok. Büyüyünce yaptırmaya kara verdim kıyamadım.... Senin evladına da allah şifa versin valla sen bilirisn eğer mecbur değilsen araştır öyle yaptır. Derim

Biz de 2 haftalıkken yaptırdık, şimdi bebeğim 2 ayını geçti. Ben daha hamile değilken kafama koymuştum oğlum olursa yenidoğan sünneti yaptıracağım diye. Eve yakın olan bir hastanenin genel cerrahına gidip muayene ettirdim, uygun olduğunu söyleyince yaptırdık. Yapılırken çok ağladı, yer gök inledi benim için zaten içeri de giremedim ben babası odadaydı, ben o sıra dışarıda ağlamakla meşguldüm :)
Neyse yapıldı bitti, kucağıma gelir gelmez sustu zaten :) evimize geldik ve hiçbirşey olmamış gibi hayatımıza devam ettik, bir daha ne ağladı ve uykusuz kaldı zaten minnacıktı dünyadan haberi olmadı, ayrıca belirteyim unutmadan lokal yapıldı.
Büyüyünce aklı erecek, daha çok hissedecek, sonrasında günlerce nazı sazı, derken düğün dernek meseleleri valla kabus gibi geliyordu bana :)
Şimdiki planım 4/5 yaşlarında kıyafet alıp giydirip gezdireceğim, felekten bir hafta sonu yaşarız artık sünnet diye :) aklında hep çok güzel bir anı olarak kalır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…