Bebek Beslenmesi 3.5 aylık bebeğim az kilo alıyor ve ek sütü de red eddiyor.Lütfen yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cidemtasli

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2012
10
0
16
K.K.T.C.
Merhabalar.Ben Kıbrıstan forma yeni üye oldum.
3.5 Aylık bir kızım var geçen aya kadar kilosu çok iyi gidiyordu.Sadece annesütü ile besliyorum fakat son iki aydır sütümün azaldığını hissediyorum ve kızım kaç çeşit ek süt verdiysek (doktorumuzun tavsiyesi doğrultusunda) ek sütü içmeyi red eddiyor ( ilk Holle markasını verdik ve 2 hafta boyunca ara ara anne sütü yanında takviye olarak onu içti.Fakat sonra Kurdeşen oldu ve sütü her içtiğinde kusmaya başladı.Sonrada almamaya başladı.Şimdi hiç bir ek sütü içmiyor.Kendi sütümü biberonla verdiğimde onu içiyor.İşleyen bir bayanım ve Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen yardım edin.

canım çoğu annenin atladığı bir konu var.

sütüm yetersiz demişsin.. bebeğinin memede kaldığı süreyi uzat ve bir meme tam boşalmadan diğerine geçme.

kadının memesi mucize gibidir ve içinde anne sütü denen mucizeyi taşır. bebeğin ilk emmeye başladığında sütün su oranı yüksek kısmı gelir ki bebeğin sususzluğunu gidersin. emmein sonuna doğru besin değeri , yağ oranı yüksek kısmı gelir ki karnı doysun beslensin... zaten sütünü sağarken dikkat etmişsindir. önce sulu kısım fışkırır sonra damla damla gelir çünkü yoğunluğu artar.

bebeğin son zamanlarda bir memede en az 10 dakika kalmadan bırakıyorsa, besleyici kısmı almıyor olabilir.

hemen mamaya başvurma derim. bir dene bakalım. eğer reddediyorsa pes etme. ben bir zaman göğsüm açık gezdim resmen. oğlum bir kaç dakikada kanıp bırakıyordu memeyi. kucağımda gezdirdim göğsüm açıkken. hep teklif ettim. her aranışında.. o meme boşalsın mutlaka. zaten anlarsın. yumuşacık kalır:)

Teşşekkür ederim.Dediğinizi mutlaka deneyeceğim.Fakan son zamanlarda göğüslerim eskisi kadar dolmuyor yumuşaklar o yüzden endişeleniyorum..Sağarken de az süt çıkıyor...

Teşşekkür ederim.Dediğinizi mutlaka deneyeceğim.Fakan son zamanlarda göğüslerim eskisi kadar dolmuyor yumuşaklar o yüzden endişeleniyorum..Sağarken de az süt çıkıyor...

canım çünkü hem mamaya başlayarak bebeğin daha az emmesine sebep olmuşsun ki bu da memeye "fazla süte gerek yok" mesajı verir. bebek emdikçe ya da sen sağdıkça memeye "daha süt ver bu yetmiyor" dersin, o da daha süt verir. sistem bu yani:)

endişe de etme. bir günü diğerine uymaz. aldığın sıvı miktarına bağlı olarak değişebilir, bebeğin ihtiyacına bağlı değişebilir... benim de bazen yerinden kalkmıyorlar hatta sağıyorum biraz acısı geçsin diye, bazen de mayalı hamur gibi yumuşacık oluyorlar...

Ek sütü verdiğimde mutlaka göğsümü sağıyorum fakat gün geçtikce az çıkmaya başladı bugün 20ml süt çıktı göğsümden çok moralim bozludu.

protein alerjisi mi diyolar ona öle bişe olmasın alrji testi yaptır derim ben benim arkadaşında çocuğu hep reddetti sonra alerjisi olduğu ortaya cıktı bence dr ne danış

benim kızım da bugüne kadar hiçbir mamayı içmedi, zorla içirmeye çalıştığımda kustu. şuan alerji testleri yapılıyor inek sütü alerjisinden şüphelendi doktorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…