3 3.5 yas çocuklarınız neler yapabiliyor? paylasalım

pembekzm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
211
7
118
merhaba şubatta 3.5 yaşını dolduracak bi oğlum var. daha önce anaokul öğretmenliği yaptım ama şuan çalışmıyorm 4.5 senedir evdeyim.bildiklerimi oğlujma öğretmeye çalışıyorm ama çook istekli değil maalesef evde 1 çocuğu eğitmekle okulda 10-15 çocuğu eğitmek inanın çok farklı terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya o misal :))
bu konuyu açmamdaki neden birbirimize destek olmak bildiğim halde bilmiyorum kendimden şüphe ediyorum valla
benim oğlumun yaptığı şeyler:

24 parçalı puzzle yapabiliyor
1-10 arası sayı sayıyor
renkleri biliyor
boyama (taşırmadan boyuyo daha doğrusu karalıyo çizgiden dışarı çıkmıyor.)
şekiller(üçgen kare daire dikdörgen) biliyor ama çizemiyor
karalama resimler:))yapıyor yaptıklarını anlatıyor
topu 5 e kadar sektiriyor ve sayıyor
çok güzel ev işi yapıyor:))
şarkı söylemeyi kitap okumayı hiç sevmiyor bildiği 3 tane parmak oyunu var yarım yamalak
makasla gelişi güzel kesiyor kendisi yapıştırıyor

yaptığınız eğitici etkinlikleri sizlerde paylaşırsanız sevinirim.

çok güzel bir başlık olmuş arkadaşım, tebrik ederim
38 aylık bir oğlum var.
konuşması akranlarına göre baya geri benim oğlumun...
ama
legolarla uçak araba yapabiliyor.
makasla çok güzel kesim yapıyor, çizgiyi hiç kaçırmadan kesiyor.
çocuk resimleri yapıyor. kafasını, gövdesini kol bacak, göz,kulak saç herşey yerinde çizebiliyor.
kitap okunmasını çok seviyor. bir oturuşta 4-5 kitap okuruz.
resimlerin içini taşırmadan boyuyor daha yeni başladı buna...
aynı- farklı oyunlarını çok seviyor, bir çırpıda buluyor.
bütün renkleri tanıyor. en çok yeşili seviyor. mora bor diyor :)))
ali baba şarkısının hav-hav miyav kısımlarına katılıyor.

bir resimdeki eksiği bir çırpıda görüyor.
ipod oyunları oynayabiliyor.

Son düzenleme:
benimde oğlum geç konuştu(3 ay önce) daha yeni iyiye doğru gidiyor. kitap okumayı çok seviyordu ama bu dönem dönem değişebiliyor legolarla bizde kule yapıyoruz küçük parçalı oyuncakları daha çok seviyor (kinetix lego küçük lego çivi) çok ilginç benim oğlum bebekken de öyle idi sesli oyuncaklardan nefret ediyo:))pillerini çıkartıyo yani öyle diyim
eşlestirme kartlarımız la çok güzel oynuyo ama nadir ben telefon ve bilgisayarda oyun açmıyorm hiç yoksa başedilmiyo(daha sonra problem oluyor) haftada birkaç gün internetten itfaiyeci sam ve yabancı çizgi filmler seyrediyo
her çocuğun konuşması farklı oluyo çünkü gelişimleri farklı biraz da çevre sinir bozuyo ben bizzat yaşadım da aaaaa sen öğretmendin neden konuşmuyo neden tuvalete gitmiyo (32 aylıkken öğrendi)vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…