hayır maalesef bana bişey söylenmedi ama ultrason raporlarında tıp diliyle yazmışlarsa bilemem.2li testi başka yerde tekrarlatmadım.ya aslında öyle bilgiler var ki herkes de ayrı bir gebelik hikayesi.mesela kuzenim 2li testi kötü çıkmış.çocuğu sağlıklı.tabi amniosentez yaptırmış ama bana söylediği şu:2li testi artık çoğu dr.gereksiz görüyormuş güvenirliliği yüzünden.artı şu var.burada kadınlar kulübünde çok gördüm yazmış bazı hanımlar :"dr.um 2li teste gerek duymadı" , " bana sadece 3lü test yapıldı" vs vsıkili testin güvenirliği %80-85 civarındayken üçlünün %60-70 diyorlar.
Ama benim aklıma şöyle bir durum da takılıyor. Acaba ikili test ölçümünde bir hata mı yapıldı? Çünkü bu kitler çok hassas olabiliyormuş ve gerekli bakımları yapılmazsa hatalı sonuçlar verebiliyormuş. ıkili testini başka bir yerde tekrarlatmış mıydın? Bunu sormamın sebebi üçlü sonuçlarının çok iyi çıkmış olması.
Sana buradan yaptır ya da yaptırma diyemeyeceğim ama hem üçlü sonuçlarına göre hem ense kalınlığı hem de detaylı ultrason bulgularına göre bebişin sağlıklı gibi görünüyor. Tabii bu testlerin hiçbiri doğum anomalilerini %100 ekarte edemiyor.
Birde plasenta yerleşiminle ilgili bir şey söyledi mi doktorun? Eğer ön duvar yerleşimliyse amniyosentezde kanama riski daha yüksekmiş. Arka duvarsa daha kolay yapılabiliyormuş.
kızlar ikili test sonucumu aldım...double test kızmı 1/159 çıktı....pazartesi doktora gidecceğim.sıvı alınabilirmiş. ama bişey sorcam 3lü tesrtten sonra sıvı almıyorlar mı?yoksa 3lü testten önce mi sıvı alımı?kafam karmkarışık..herkes başka bişi sçylüyor. bir doktorun dediği öbürünün dediğini tutmuyor.
hayatım kaçıncı haftadasın.eğer ikili testini yeni yaptırdın ve sonucunu da 1-2 gün içerisinde aldıysan,vaktin var demektir,bence git başka bir yere daha yaptır 2li testini.genelde herkes öyle yapıyor.ben bibaşka yere daha yaptırmamış olduğuma pişmanım.sıvı alınma durumununa "amniosentez" diyorlar.yani bizim bu topicte tartıştığımız konu da bu.amniosentezi iyice araştır tatlım.çünkü iyi olmasının yanında riskleri de var.bence en önemlisi geç olmadan en kısa zamanda başka bir yere daha 2li test yaptır.