2li tarama testini nerde yaptırdınız ? Sadece perinatoloji uzmanı mı yapabilir bilginiz var mı ?

Meriylcnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2024
84
63
29
Merhaba canımlar,
11 haftalık gebeyim. Doktorum 11-14. Hafta arasında ikili tarama yaptırmamı söyledi. Beni hastanede bulunan perinatoloji doktoruna yönlendirdi randevu için ama fiyat olarak yüksek fiyat çıktı. Bende bir kaç hasteneden fiyat aldım perinatolog baktığı için hemen hemen aynı fiyatı verdiler. Sonra internetten araştırdım, Bazı özel büyük laboratuvar, görüntüleme merkezleri ile görüştüm yarı fiyat verdiler ama radyoloji doktoru yapıyormuş 2li taramayı. Emin olamadım perinatoloji veya hastane haricinde bir yere yaptıran var mı ? Sonucu etkiler mi acaba kimin yaptığı

Kendi doktorum yaptı, perinatolog vs de değildi. Nereye gönderdi kan tahlilini bilmiyorum. Detaylı ultrason için perinatologa gönderiliyor genelde ama ikiliyi bizim grupta herkesin kendi doktoru yaptı sanki bilemedim

Devlet hastanesinde ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz. İlk etapta kadin doğuma randevu almanız lazım o sistemden yesil alan açıyor, sonra perinatoloji bölümünden randevu aliyosunuz

Benim ki şöyle olmuştu .
İkili testi ve ense kalınlık ölçümü özel gittiğim hastanede yaptılar.
Ben 5 aylık gebe olunca ayrı detaylı ultrasona
Perinatoloji bölümüne gittim. (Doktorum zamanı geldiğinde yönlendirtti. )

Anladım. Ben gebelik öncesi ve gebeliğimde hep özele gittim devlete gitmedim hiç. Özelde de doktor kendi hastanesi içinde birine yönlendirdi ama araştırdım hastane dışı bazı özel laboratuvarlar görüntüleme merkezleri yapıyoruz dedi . Emin olamadım ama acaba bu işi sadece perinatolog mu yapar o mu anlar diye görüntüleme merkezlerinde radyoloji doktorları yapıyor sonuçta adamlar ultrason un bölümünü okumuş aynı şeyleri görür diye düşünüyorum ama bilemiyorum tabi kafam karıştı

Ben Uludağ fakültesinde yaptırdım, normal gebe izlem yapılan doktor ölçüleri aldı labaratuvara gittim kan verdim 2 hafta sonra sonuç çıktı.bugune kadar da hiç bi şekilde ne ayrintiliya ne fetal ekoya ne ikili , dörtlü teste para verdim.neden devlet ücretsiz yaparken özele gidiyorsunuz ki ,onların amacı tamamen para olarak görmeleri.

Fiyat bilgisi yazmamissiniz ama o kadar parayi ikili teste verene kadar ustune az daha koyup fetal dna yaptirin en azindan sonuclari %95-99 civari dogru cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…