2aylık bebeğim ve ben

Tşkler canım...

gec baslamıs
bende ılk 20 gun
bu ne la bebek bakmakta ne var demıstım
21. gun hersey degıstı
3 aya kadar surdu her gece 3 saat hıc durmadan agladı
bır suru bıberon ılac cay damla
yontem koca karı yontemlerı bılmem neler havada uctu
3 ayı gectıgınde bır gun aksam ustu o uyudugnda bende uyumusum anam bır uyandım saat 9
yaklasık 3 aydır ılk devam bu kadar uzun uyumusum 4 saat kdar
dedım cocuk öldü öldü bu cocuk
besıge kostum mısıl mısıl uyuyordu
5 yasında ve hala uykuya cok duskun masallah dıyıp k.cımızı kasıyalım :)

Sorun gaz ise beslenmemeside ondan mı
Meme emmediği gibi mama da yemiyor... Bu kadar engeller mi

Evet engeller. Bizde yaşadık benim oğlum kolikti üstelik. Ne emiyordu nede birşey yiyordu.
Ben son çare armut kaynatıp vermiştim ondan sonra düzelmişti. ama 3 . aydan sonra dahada azalacaktır

cok uzuldum..kuzum kiyamam ben ona disari cikartip hava aldirmayi deneseniz,biberonla beslemeyi parkta filan deneseniz..belki ona da bu hava degisimi iyi gelecektir..
gecicek emin olun gecicek bu gunler,benim oglum 4 aylik oldugunda bicak gibi kesildi sancilari.

4 ayı sabırsızlıkla bekliyorum... Bugün hava güzel dediğinizi deniycem teşekkürler

Evet engeller. Bizde yaşadık benim oğlum kolikti üstelik. Ne emiyordu nede birşey yiyordu.
Ben son çare armut kaynatıp vermiştim ondan sonra düzelmişti. ama 3 . aydan sonra dahada azalacaktır
Bağırsakların çalışması için mi veremiştiniz armut u? Hiçbir şey yemeden nasıl olur ki yazık ya bu bebişlere kilo alımı nasıldı peki

Yarım fincan suya, yarım çay kaşığı kimyon ve bir küp şekerin 3 te 1 'ini koyup kaynatın. bebegınıze ıkı kaşık içirin sızde ıcın çok faydasını görenler oldu benım okudugum gruplrda.....gaz damlası olarak bız sab sımplex kullanmıştık çok işe yaramıştı bıde bıberon kullanıyorsanız gaz bıberonu alın çok faydalı

Bağırsakların çalışması için mi veremiştiniz armut u? Hiçbir şey yemeden nasıl olur ki yazık ya bu bebişlere kilo alımı nasıldı peki

Evet bağırsak için verdik. Piyasada bulunan her ürünü kullandık diyebilirim. Özellikle kriz saatlerinde kesinlikle yiyip içmiyordu. Sonra bir doktor tavsiyesi ile armut suyuna başladık o günden sonra sancılar minimuma indi diyebilirim.
Hiç yemiyor değildi ama çok azalmıştı

4 ayı sabırsızlıkla bekliyorum... Bugün hava güzel dediğinizi deniycem teşekkürler

butun aklimdaydi bebeginiz,noldu mama veya anne sutunu kabul etti mi yavru?
bu arada benim oglumda zorla emdi o da 5,5 ay ite kaka ama sukur ki bana baglanmasinda bi sorun yasamadim,uzulmeyin sizde yasamazsiniz,ama ben arada koynuma alip yatmaktan kacinmadim oglumu.sizde alin koynunuzda yatsin melek.

Merhabalar,
Bugünallaha şükür iyiydi 7 de uyandı emdi ve kustu 8:30 gibi uyudu bende uyumuştum bi uyandık 12:30 off dedim kabus başlıyor ...
Riske girmedim 90 cc mama yaptım yedi allahım çok sevindim ama bezi kupkuruydu üzüldüm ... Oynadı kaka yaptı oyalandı yine uyudu uyandı çok güzel emdi uyudu tekrar sonra uyanında 120 cc p mama yaptım 90cc yedi mızmızlandı bol gaz ysptı 8 de uyudu şimdi uyandı emdi güzelce uyudu dün uyumamanın acısını çıkardı haylaz. Bugün yarın doktora gidiyoruz... Bakalım 1 haftada kilo kaybı olmuşunu??? Desteğiniz için çok teşekkürler

Bazı çocuklarda büyüme atağı olur. Az emiyo diye endişe edip mamaya başlamayın. Sütünüz varsa emzirin zorlada olsa. Memede surmak istemiyorsa sağıp verin. Mama da gaz yapar bebekte.
Alın bebeğinizi ön kısmı sizin önünüze gelecek şekilde göğsünüze yatırın gaz sancısı geldiğinde.
Kızım sancı geldiğinde felaket bir şwkilde ağlamaya başlardı. En sonunda bunu keşfettim. Yatırıyorum göğsüme. Bir yandan kulağına şşşşş sesleri çıkarıyorum. Etrafta dolanıyorum bir süre sonra sakinleşiyp. Bir yandanda sırtından bel kısmını ovalayabilirsiz. Hem sizin kokunuzu alır güvende hisseder. Hemde vücut sıcaklığınızla gazını daha rahat çıkarır.
Deneyin bi bunu belki işe yarar. 5 dk sürebilir 10 dk sürebilir sabredin. Saatlerce ağlamasından iyidir. Mümkünse yalnız bi odaya gidin yapın. Etraftan birileri laf söyleyince insnın sinirleri bozuluyo.
Ben bazen geceleri bile böyle uyumak zorunda kalırdım. Eşim etrafıma yastıkları dizerdi otururdjm kızım kucağımda uyurduö. Yapcak bişey yok. İdare etmeliyiz. Geçiyor zaten..

bizim ruya 15 gunlukken bitmis ve 4 ayin basina kadar devam etmisti malesef... gunlerce uyumadigimi biliyorum,bebisimi rahatan bi kac tavsiye veriyim
*gunluk 1bardak kimyon cayi ictim
* isitilmis zeytin yagi ile gobusune ve kuyruk sokumuna bol.bol masaj yaptim(bi sure gayet rahatlatiyrdu)
*zinco kullandim
*kuru fasulye,nohut kakao ve kafein iceren yiyceklerden.uzak durdum
insh cabuk atlatirsiniz bu donemi,bebisinizin o yumuk ellerini bol bol opun,ileride o minik hali cok ozleniyor

eskiden gaz yokmuş. neden? annelerimiz bizi ayaklarında ya da çingene salıncağında uyuturmuş.
ben de sallamaya aşırı karşıydım ama oğlumun o pırt seslerini duyuyorum. o huzurla uyuyor ya. dünyalar benim oluyor.
çok gazınız olursa. al battaniyeyi eşinle hızlı olmadan sallayın canım : )

Pardon o zaman ben yanlış anlamısım.yazıldımı bilmiyorum ama antikolik biberonlardan alın kullanıyorsanız.birde araba bizimkini rahatlatırdı arabada biraz gezdirmeyi deneyebilirsiniz.inş cabuk atlatırsınız.

eğer bebek emmiyorsa..ağızda pamukçuk denilen..küçük beyaz oluyor..emerken acı veriyor..buna dikkat edin..tabi doğal olarakta aç kalınca ..ağlıyor..benim bebeklerimde oldu..

Cnm benim Kızım da aynıydı ve 15, gün başladı benimki annesutuyle mamayi karistirmada çok etkiliyor sanırım birde beslemelr arasında 2 saat gecmeli fon makinesi ise yaradı benimkinde hep acikti ve mama olarak aptamilin böyle gazlı bebekler için sutalerjisi olanlar için olan maması var onuda dene derim sanırım ama annesutuyle mama ikisinide vermemek lazım sadece kendi sütünü ver bende yetmez diye vermiştim sanırım asıl hata orda

Ahhhj bu bebekler....Benimde uç çocuğum var.ucundede ilk uç ay çok cekmisimdir.öncelikle bu durum geçici ilk uç ay çoğu bebekte boyle huzursuzluklar olur,bazi bebekler çok gazlidir bazilari çok hassas sesden isiktan çok rahatsiz olurlar,bazilarinda büyüme atagi çok fazla gorulur vs vss... Dört aylik olunca herseyiniz düzene giricek,ben oğlan iki aylikken sling almistim wrap sling olanindan çok rahat ettim onunla yedirirdim altini değiştirirdi önüme takar her isimi onunla görürdüm özellikle mutfak işlerini yaparken çok mutlu olurdu rahatlardi sürekli hareket halinde olunca ona sallama gibi gelirdi hic rahatsiz etmezdi biraz etrafina bakinir uyuya kalirdi simdi yedi aylik oldu o huysuz bebisten eser kalmadi seninde tez zamanda geçer inşallah bugünlerin dediğim gibi eğer imkanin varsa bir sling al hatta internetten arastir bak çoğu kadinin hayatini kurtarmis hatta esnek bir kumaşla kendine bile yapabilirsin...

Benim 7 ay önceki halim gibisiniz =) ama pes etmeyin üzülmeyin siz gerildikçe bunu bebeğiniz hissediyor henüz aranızdaki bağ kopmuş değil her ne kadar göbek kordonu kesilmiş olsa da. Ben şöyle bir şekilde bu durumdan 3. ayın sonunda kurtuldum çok şükür; onun seveceği bişey keşfedin. Yani benim kızımı omzuma yatırıp bir bütün oluyorduk ve yatağın köşesine oturup zıp zıp zıplıyordum o zaman susuyordu. Belki yarım saat, belki 1 saat ama ağlamasına asla müsade etmiyordum çünkü ağlamak alışkanlığa dönüşüyor. Her akşam düzenli olarak saat 9.30dan gece 12.30a kadar bazen gece 2ye kadar ağladığı oluyordu, ben de onunla oturup ağlıyordum. Ne zaman bunu keşfettim o zaman rahata erdim. Bir de dediğim gibi gerginliğinizi hissediyor. Benim eşim vardiyalı çalışıyor, hiç yakınım yoktu yardım edebilecek, korkardım şimdi eşim işe gidecek ya ağlarsa napıcam diye, ben korktukça o ağlamaya başlardı. Zıplamaktan hoşlandığını anlayınca ağlamasına fırsat vermeden hemen zıplıyordum yatağın köşesinde ve uykuya dalıyordu. Zaten 3. ayın sonunda da ağlama nöbetleri kalmadı. Bir de sanmayın ki bebeğiniz bir düzen kurunca o devam ediyor, her hafta farklı bir bebekle uğraştığımı sanırdım düzeni hala değişip duruyor çünkü kendince bir karakter oturtuyor =)

Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplarınızla beni çok mutlu ettiniz , görmediğim noktaları görmeme yardımcı oldunuz...

Öncelikle bugün 13:00 doktora gittik
Herşey yolunda gibi dedi çocuklar böyle çok ağlarında akla ilk kulak gelir dedi... Uzunn bir muayeneden sonra emin olamadı idrar ve kan tahlili yapalımdedi bebiş inat etti çiş yapmadı .... Lazım olunca yapmazlar zaten

Kan tahlilimiz gğzel çıktı sıkıntı yok...
Fakat kulağımızı tekrar kontrol etti kızarıklık var gibi iğne verdi Vurdurmadım .... bağırsaklar için de debridat verdi önce Debridatı kullanıcam huzursuzluklar ağlamalar devam ederse bakıcam artık... İğne için çok küçük kıyamam ben ona

Kulak ağrısı olsa duramaz ortalığı yıhardı diye düşünüyorum... Gece mışıl mışıl uyudu emdi uyudu emdi uyudu sıkıntımız gündüzleri ve sürekli olmuyor bi gün iyi bi gün çok kötü bazende berbat bi gün geçiriyoruz...

Bir de kbb doktoruna muayne ettiricem

Ve 1 kilo kaybımız olmamış beslenememesine rağmen 300 gr almış çok sevindim mama almadı arada yarım yamalak beni emdi
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim gelişmeleri yazarım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…