How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk Hastalıkları 2aylık bebeğim kakasını yapamıyor lütfen tecrübelerinizi paylaşın?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

haksever

ZEYNEP ❤️ AYŞE SARE ❤️ ÖMER ALİ"NİN ANNESİ
Pro Üye
10 Nisan 2009
9.012
4.487
773
36
tecrübeli annlerden fikir almak istiyorum bişeyler okudum ama onları zaten denedim denemediğim bişey varsa öğrenmek istiyorum:50: kızım 2 ay 1 haftalık ilk dogdugunda 40ı cıkana kadar cok güzel tuvaletini yapıyodu günde 2-3 kere ama artık yapamıyo günlerce 10gün yapmıyo en son fitil yada sabunu yağlayıp poposuna koyuyoruz anca öyle yapıyo ilk başalrda 5 gün felan yapmayınca bi kaşık zeytin yag içirirdim yapardı hemen şimdi zeytinyagla yapamıyo fitilde vermek istemiyorum doktor emen cocukalrda 10 güne kadar normal diyo nasıl normal deli gb oluyo cocuk özellikle geceleri dalamıyo uykuya zaten gaz problemimiz kusma problemimiz var bide bu deliricem artık uykular bölük börçük bende uyuyamıyorum ve sinirlerim alt üst oluyo bneim sinirlenmem onuda huzursuz ediyo yansıtmamak elde degil ya kucamda ya ayakalrımda heryerim agrıyo artık :(( uykuya dalana kadar aglıyo 1 saati geçik sallıyorum sonra dalıyo bu sefer 15 dk sonra birden uyanıyo tekrar dalana kadar acıkıyo cıglık atıyo artık tekrar doyur gazını cıkar kusmasını bekle rahatlatana kadar yeniden acıkıyo çok yoruldum:5:

gene en son perşembe yaptı onuda anlıyorum nasıl agrıyo karnı kim bilir ama bende tükendim artık :14:

sabah 8den beri ilk defa daldı şuanda uyuyo uyanınca sabunu ağlayıp poposuna koyucam kucak çubugunu yağlayıp masaj yapıp hafif sokanalr varmış poposuna başka ne iyi gelir :26:

Merhaba
Benim oğlum 34 haftalık pramatüre olarak dünyaya geldi. Doğumundan itibaren ilk dört ay kendi kendine hiç kaka yapamadı. Doktoru bu problemin erken doğumdan kaynaklandığını söyledi. Biz şunları yaptık; ilk önce hem gaz için hem de bağırsak düzenleyici olarak biogaia diye probiyotik bir damla verdi bize doktorumuz, her gün düzenli kullandık.Lütfen doktoruna danışmadan kullanma.Tabi tek başına damla hemen düzeltmedi.
Bu arada şunu da söyleyeyim biz hem mama hem de anne sütü içiyorduk. Sadece anne sütü içen bebeklerde dışkılama süresi daha uzun olabiliyor demişti doktorumuz.
Ben 3 bekleyip 3 günden sonra artık zorlandığını gördüğüm için kabızlık için satılan bir fitil var onu atıyordum. Fitilden biraz sonra da yapıyordu zaten. Fitili atarken o kadar korkuyordum ki anlatamam, alışkanlık yapar falan demişlerdi ama hiçbirşey olmadı. Daha sonra ise hakiki zeytinyağına batırdığım kulak çubuğu ile poposunu sadece uyarmaya başladım, yani öyle çubuğu sokmuyordum hafifçe uyarıyordum. Bir müddet de böyle gittik, Sonra 4.aydan itibaren de kendi yapıyor çok şükür hiç birşeyi kalmadı.
Bir de elinle karnına saat yönünde hafifçe bastırarak masaj yapmalısın. Gazı içinde ayaklarını yukarı-aşağı şeklinde hafifce masaj yapabilirsin.
Biraz sabret canım bak 2 aylık olmuş, 3.ayında bu şikayetlerin gececek.

Bir de şunu eklemek istiyorum.Lütfen poposuna sabun falan sokma. Şimdiki sabunlar kimyasal maddeler içeriyor çocuğun poposunu yakar, acıtır.Sabunu eskiden annelerimiz zamanında koyarlarmış çünkü o zaman fitil falan yokmuş ve sabunlar da daha doğalmış. Glıserin fitil benim bildiğim kadarıyla sadece yağ içeriyor. Sabun yerine onu kullan derim.
Bir de doktoruna danıştın mı ki? Doktor ne öneriyor?
Yazmayı unutmuşum biz de mamalarına hergün zeytinyağı koyuyorduk.

arkadasım bende cok tecrubelı degılım kızım daha 3 yasında ama kaynanamdan ogrendıgım bısey var kaynanam dedigime aldanıp yaşlı sanma 39 yasında bır cıtır koca karı usulu sanıp korkma aktara gıt hındıstan cevızı ıste bıldıgımız hındıstan cevızı degıl kucuk tahta gibi bısey sonra onu bıcakla kazı bı çay kaşıgına acıcık ıcınede azcık sutunden kat 2-3 saatte bır ver hıc korkma dogal hıc bır zararı yok bebege aksıne cok yararlı gaz sorunu falan kalmıyor lavabo sorunu kalmıyor bebekler mışıl mışıl uyuyor gece bide beslıyo cocugu dedı kaynanam vıtamınlı bıseymıs bır gunde ıstedıgın kadar ver 4-5 fark etmez gecede verebılırsın

arkadasım bende cok tecrubelı degılım kızım daha 3 yasında ama kaynanamdan ogrendıgım bısey var kaynanam dedigime aldanıp yaşlı sanma 39 yasında bır cıtır koca karı usulu sanıp korkma aktara gıt hındıstan cevızı ıste bıldıgımız hındıstan cevızı degıl kucuk tahta gibi bısey sonra onu bıcakla kazı bı çay kaşıgına acıcık ıcınede azcık sutunden kat 2-3 saatte bır ver hıc korkma dogal hıc bır zararı yok bebege aksıne cok yararlı gaz sorunu falan kalmıyor lavabo sorunu kalmıyor bebekler mışıl mışıl uyuyor gece bide beslıyo cocugu dedı kaynanam vıtamınlı bıseymıs bır gunde ıstedıgın kadar ver 4-5 fark etmez gecede verebılırsın

Söylediğiniz şey sanırım hindistan cevizi değil, muskat cevizi.
Ve muskat cevizi 2 aylık bebeğe verilmez.İnternette biraz araştırırsanız zararlarını daha iyi anlarsınız.
Hele 2 aylık bebeğe anne sütü dışında hiçbirşey istenildiği kadar verilemez, çünkü onların organları henüz anne sütü veya formül mama dışındaki yiyecekleri absorbe edecek kadar gelişmemiştir.

sabunla yaptırdım fitilini kayınvaldemde unutmuşuz eşimde şehir dışında genede uyuyamıyo yani dalamıyo birden kalkıyo kusuyı gene emmek istio bu kıvranmaları karın agrısından herelde midesi bulanıyo her yedini çıkarıyo doktor bunada normal diyo sütüm çok yok fazlasını çıkarıyo diyo anlamıyorum :50:

Cok kusmasi iyi değil reflü olabilir sezeryanla doğum yaptiysan eğer reflü dahada oortaya cikabilir doktorlar böyle diyor sab simlex damla kullanabilirsin gazi icin kaka içinde en güzel çözüm ihlamur hergun 30ml demle icine bi cay kasigi zeytin yagi koy icir nekadar icerse artik etkiki olacaktir dene ben cok yaptim 3gundr bi veriyordum ihlamur kan yapar derler hemde

Cok kusmasi iyi değil reflü olabilir sezeryanla doğum yaptiysan eğer reflü dahada oortaya cikabilir doktorlar böyle diyor sab simlex damla kullanabilirsin gazi icin kaka içinde en güzel çözüm ihlamur hergun 30ml demle icine bi cay kasigi zeytin yagi koy icir nekadar icerse artik etkiki olacaktir dene ben cok yaptim 3gundr bi veriyordum ihlamur kan yapar derler hemde

saol canım bende doktoruma diyorum reflü olabilir miş,idrar yolu enfeksiyonu burun tıkanıklıgı bagırsak problemelri herşeyden daha biçok neden olabilirmiş diyorum doktor da kusmasının rengi değişikse aşırı kusuyosa bebek beslenmeyi kesiyosa kio kaybı yaşıyosa gelişmiyosa bunlar araştırışıyo diyo senin ebbeğin fazlasını cıkarıyo sütün az olsada besleyici demkki doyuyo diyo bana göre cok doktora göre normal :26:

rezene içiriyorum cok nadir ama ıhlamur vermemiştim 30cc içiyo hemde tokken cay niyetine:1: içine yag katmak cok mantıklı sevmiyo yağı verince buruşuyo yavrum bebeğim 2 aylık 1 hafta geçti ıhlamur zararlı olmaz dimi papatya ıhlamurda verebilir miyim acaba papatyada rahatlatıyomuş korkuyorum :31: gaz içinde bi sab kaldı denemedigimiz bu denediğimde işe yarmazsa artık ondan alırım :38:hergün vermicez ama 3 günde bir öylemi? bide ben 30cc veriyorum biboronuyla bitiriyods maşallah :nazar:

Sizin beslenmeniz nasıl?meyve bol yiyor musunuz?ben doğduğundan beridir bol meyve yerdim günde 3-4 yapardı.yakın zamanda azalttım,günde 1 e indi.
su için bir de bol.gaz olayı için de iki günde 1 zeytin yağ vermiştim.bende rezene çayı.yemeklerime kimyon.

Sizin beslenmeniz nasıl?meyve bol yiyor musunuz?ben doğduğundan beridir bol meyve yerdim günde 3-4 yapardı.yakın zamanda azalttım,günde 1 e indi.
su için bir de bol.gaz olayı için de iki günde 1 zeytin yağ vermiştim.bende rezene çayı.yemeklerime kimyon.

o kadar çok meyve yerdimki inanaın artık yiyemiyorum dogrusu pazara gidip alamıyorumda aldıklarımda bozuldu gitti haklısınız geceleri meyve alışkanlıgımız var dı şimdi gecelerimiz koşturmacayla geçtigi içn fırsatım olmuyo zaten uyuttugumdada gecenin 2si 3ü oluyo oda uyursa yani insanda hal kalmıyo ama gündür sürekli içiyorum bişeyler yanımda suyum hep su içiyorum 3 litre tamamlamaya çalışıyorum kalktıkcada cay yapıyorum kendime ama meyveyede agırlık vereyim elma rahatlatır hem sanırım :56:

saol canım bende doktoruma diyorum reflü olabilir miş,idrar yolu enfeksiyonu burun tıkanıklıgı bagırsak problemelri herşeyden daha biçok neden olabilirmiş diyorum doktor da kusmasının rengi değişikse aşırı kusuyosa bebek beslenmeyi kesiyosa kio kaybı yaşıyosa gelişmiyosa bunlar araştırışıyo diyo senin ebbeğin fazlasını cıkarıyo sütün az olsada besleyici demkki doyuyo diyo bana göre cok doktora göre normal :26:

rezene içiriyorum cok nadir ama ıhlamur vermemiştim 30cc içiyo hemde tokken cay niyetine:1: içine yag katmak cok mantıklı sevmiyo yağı verince buruşuyo yavrum bebeğim 2 aylık 1 hafta geçti ıhlamur zararlı olmaz dimi papatya ıhlamurda verebilir miyim acaba papatyada rahatlatıyomuş korkuyorum :31: gaz içinde bi sab kaldı denemedigimiz bu denediğimde işe yarmazsa artık ondan alırım :38:hergün vermicez ama 3 günde bir öylemi? bide ben 30cc veriyorum biboronuyla bitiriyods maşallah :nazar:

Sen ne doktoru degistir kusmanin rengiyle reflunum hic alakasi yok yeni dogsn bebek genelde uyur yer karni doyar yine uyur ya actir ya gazı vardır hee bide gazda her dk olmaz belli sürelerde saatlerce ağlama olur bi doktora guvenip sadece onu dinlemek cok sacma ihlamurun hic zarari yok 3cocuk buyuttum hic bisey olmadi bak yap cok faydasini göreceksin

doktor normal dediyse normaldir canım benim oğlumda yapamıyodu yapmayı bilmediği için kakamı yapcam derken makatını sıkıyodu başlıyodu ağlamaya nedenide makattaki kasları çalıştırmayı bilmediklerinden kaynaklanıyo yani gayet normal 1-2 aya bişeyciği kalmaz benimde başıma çok geldi çünkü sen öyle sıkınırken bacaklarını karnına bastır çek bol bol olmazsa makatını uyarmayı dene yada ister yap ister yapma sıkınırken hafif oturur pozisyona getir işe yarıyo zamanla geçecektir merak etme zeytinyağıda işe yaramaz bu durumda çünkü bebek yapmayı bilmiyor zaten ondan oluyo yinede sen bilirsin

Seni o kadar iyi anlıyorum ki haksever :25::25::25: Benim kızımda 6 gün yapmadı.Doktora gittik normal anne sütüyle beslendiği sürece dedi...Bizde zorlamadık yavrumu.En son 6. günde o kadar çok ağladı ki fitil verdim yapmadı en son çare lavman yaptırdık.Bu şekilde bşr kaç sefer bizim desteğimizle kaka yaptı.Doktorlar normal diye bir kere açıp poposuna bakmadı.Kaka yaparken ve gaz çıkarırken o kadar çok ağlıyordu ki kızım aldım çocuk cerrahına götürdüm.Çünkü internette makat darlığı,makat çatlağı olabilir yazıyordu.Makat darlığı olma ihtimali düşüktü çünkü kızım 20 günlük olana kadar düzenli her gün yapıyordu.Cerrah poposunu açıp bir baktı ki iki tane çatlak var.Kuzum acıdığı için kaka yapmaya korkar olmuş ve kaka yapmayı unutmuş :14::14::14: Yavrunu takip et gaz çıkarırken filan çok ağlıyor mu ya da kaka yaparken çok ağlıyor mu.Karnına masaj yap bacaklarını karnına bastırırken aç poposunu bak bakalım popoyu sıkıp gevşetiyor mu yoksa sıkıyor mu.Benim denediklerim kulak çubuğu sokmak ve zeytinyağ içirmek.Gerçi bunlara rağmen yapmıyordu benim kızım :25::25::25:

Benim oğlan da 3 aylık ve ben de neredeyse 1 buçuk aydır bu dertle boğuşuyorum. Oğlum önceleri 5 günde bir, daha sonra 10 günde bir yapmaya başladı. Şimdi ise kaç gùndür yapmıyor. Doktor "sıkıntısı yoksa, ıkınıp ağlamıyorsa sorun yoktur fakat yine de fitil yazayım" diyor, sağlık ocağındaki ebe de "normalde günde bir kez yapması gerek bence başka bi hastaneye götür araştırılsın" diyip beni korkutuyor. Fitil koymayı denedim fakat oğlum deliler gibi ağlamaya başlayınca bıraktım. Hem poposunda tutmadı attı hep fitili :( ben de vazgeçtim koymaktan. Kulak çubuğu ile uyar dedi doktor. Fitili koyduğumda bile yapmadı uyarsam nolcak ki? :( kayısı+incir kompostosu ve su içiyorum durmadan. Sütümden geçsin de etsin kakasını diye ama tık yok. Üstelik rahatsız da olmuyor hiç benim oğlan ya! Anlayamadım gitti. Neden acaba diye kafayı yememe az kaldı

Benim oğlan da 3 aylık ve ben de neredeyse 1 buçuk aydır bu dertle boğuşuyorum. Oğlum önceleri 5 günde bir, daha sonra 10 günde bir yapmaya başladı. Şimdi ise kaç gùndür yapmıyor. Doktor "sıkıntısı yoksa, ıkınıp ağlamıyorsa sorun yoktur fakat yine de fitil yazayım" diyor, sağlık ocağındaki ebe de "normalde günde bir kez yapması gerek bence başka bi hastaneye götür araştırılsın" diyip beni korkutuyor. Fitil koymayı denedim fakat oğlum deliler gibi ağlamaya başlayınca bıraktım. Hem poposunda tutmadı attı hep fitili :( ben de vazgeçtim koymaktan. Kulak çubuğu ile uyar dedi doktor. Fitili koyduğumda bile yapmadı uyarsam nolcak ki? :( kayısı+incir kompostosu ve su içiyorum durmadan. Sütümden geçsin de etsin kakasını diye ama tık yok. Üstelik rahatsız da olmuyor hiç benim oğlan ya! Anlayamadım gitti. Neden acaba diye kafayı yememe az kaldı

Doktorunuz tahlil yaptırmadı mı. Bir üstteki mesajda bizimde başımızdan geçenleri yazdım.Eğer kaka durumumuz çatlaktan dolayı olmasaydı doktorumuz tahlil yaptıracaktı bize.Kalsiyum,magnezyum,demir ve troid durumlarına bakılacaktı.

Doktorunuz tahlil yaptırmadı mı. Bir üstteki mesajda bizimde başımızdan geçenleri yazdım.Eğer kaka durumumuz çatlaktan dolayı olmasaydı doktorumuz tahlil yaptıracaktı bize.Kalsiyum,magnezyum,demir ve troid durumlarına bakılacaktı.

Sağlık ocağının doktoruna götürdüm ben. Maalesef ki ay başına dek kendi hastanemizdeki doktorumuza götürme imkanım yok:( gayet rahat gaz çıkarıyor benim oğlan fakat gazı kokuyor. Doktor da sordu zaten durmadan bacaklarını kendine çekip ıkınarak ağlıyor mu diye. Yok dedim. Gayet rahat. Aklım almıyor ben bi gün yapmasam deli olurdum heralde:) tek dileğim bir iki güne dek yapması :( fitil almıyor içine ittiriyor ağlıyor. Belki fitili alsa rahatlayacak ama yok işte :( asla zeytinyağı falan içirme dedi doktor. E napayım ben şimdi? :(

benim kızımda öyleydi.haftada bir falan yapardı bazen kakasını.bu durum ilk başladığında bi prof poposunda küçük çatlaklar var.o yüzden korkuyor acımasından dedi.anestol ve madecassol verdi sürmek için.sonra yine bikaç ay böyle gitti.ama normalmiş bazı bebekler 6-7-8 günde yaparmış kakasını.4 aylık falan olunca düzeldi galiba.

saolun canlar bizimki hala aynı yapamıyo tatlı badem yagı dediler aldım oda kar etmedi fitili aşırı derecedeinceltiyorum kıl gb oluyo sonra zeytinyagına bulayıp koyuyuorum poposuna kocaman fitili koymayın kızlar acır ya poposu ne kadar fitiller kocaman doktor ikiye böl dmişti ama ben iyice inceltiyorum zaten sorun deligin acıcık acılması anında yapıyo zaten :25:

bide osurugu bi kokuyoki sormayın şaka gb ya her duyan kokan kesin yaptı diyo yapmadı dyorum aç bak diyolar illa bakıyoruz yok inandıramıyorum bu kokuya yapmadımı diye şok oluyolar:53:

eh bide ne yiyon mubarek diyenlerde var:19::1:

Back