29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

melisa87

TUTUN ANNEYE MİNİĞİM
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
627
9
68
Adana
Bugün ülkemizde yaşananlar bence tam bir faciaydı ...
insana ne günlere geldik dedirtti,,
bayrak açana tekme atan polis,, biber gazı ve tazikli su saldırıları ,,
peki bunun sebebi neydi ?
TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE yaşıyoruz ama cumhuriyet bayramı kutlamak yasak ...
neden ?
malesef bunların tek sebebi iktidarın gücünü yanlış kullanması ve propagandalara yol açması sadece ..
peki sizler neler düşünüyorsunuz ?? sizce bizim çocuklarımız büyüyünce 29 ekim diye birşey kalacak mı ???

Elbette kutlanacak,neden kutlanmayacağına yönelik endişeler var bende bunu anlamıyorum.

Cumhuriyet elden gitmiyor,gideceğini düşünüp bunu dile getirip slogan yapanlar ellerinde önceden hazırladıkları cam şişelerle alana geliyor.

Cumhuriyetle yönetilen,demokratik bir ülkede anayasa vardır,yönetmelikler ve tüzükler vardır;yasal izin alınmayan yürüyüşler polis engeline takılır.

Samimi bir Cumhuriyet yürüyüşü için tüm prosedür tamamlanabilirdi,olayı provake etmeye gerek yoktu.

Ki,ülkenin bir çok yerinde çoşkuyla,bayraklarla,Atatürk resimleri ile bayram bayram gibi yaşandı zaten.

Cumhurun değilde '' birilerinin '' tekelinde kalan bayram ise ne yazık ki çirkin tablolara sahne oldu.

haburdan gelip türkiyeye girebilirsin, suriyeden gelip türkiyeye girebilirsin ama 80 ilimizden otobüse binip ankaraya gidemezsin!

Üzülerek söylüyorum ki, 2023 yılı, hedeflere ulaşıldığı, maalesef Cumhuriyetin tamamen bittiği yıl olarak tarihe geçecek...

İzmirde herhangi bir olay yaşamadık, ancak bugün diğer illerde yaşanan olaylar hepimizi çok üzdü...

Ata'mın emanetini,Cumhuriyetimizin doğum gününü canı gönülden kutluyorum...

Tüm Türklerin 89. Cumhuriyet bayramini cani gönülden kutluyorum, vatanimda olsaydim Istiklal caddesinde bu kutsal günümüzü kutlamak isterdim.
Bence her zaman bu anlamli günümüzü kutlayacagiz, cünkü bizi biz yapan Cumhuriyetimizi anmak icin.
Bugün tüm Türkiye`nin dogum günüdür...

stadlarda bayram kutlaması yasaklandı.. valilik canı isterse izin veriyor istemesse ihbar aldık diyebiliyor..
dilerim daha karanlık günler görmeyiz.. dini ve milli bayramlarımızı her daim çoşkuyla kutlayıp kimseye bunun için hesap vermeyiz...
ben yorumuma Atamızın ileri görüşlülüğünün bir kanıtı olan gençliğe hitabeyle devam edeceğim.

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Kesinlikle katiliyorum.
Ben turkiyede degilim ama bir cok sehirden arkadasim var onlar etkinliklere katildilar. Bayraklarla cosku icinde videolarinida izledim.
Eger kutlamalar yasak olsaydi polis onlarida tekmelerdi sanirim.
Bunlari yapanlar tamamen propaganda amacli hazirlikli gidiyorlar.
Ayrica dikkatinizi cekerim arbedenin ilk hareketi her zaman karsi taraftan gelir polisten degil.
Poliskameramanlarida da bunun icin cikti zaten cokta guzel oldu
Ogrencilerin icine girip polise saldiran teroristler kolayca tespit ediliyor.

Çok yazık gerçekten de.
İrdelenecek pek birşey yok bir tarafta amerika kuklası akp bir tarafta da amerika karşıtı kuruluşlar.Olanlar sürpriz değil.
Bir de add,tgb gibi kuruluşlara utanmadan marjinal diyorlar.
Halbuki asıl marjinal guruplardan beslenmiş oluşmuş bir parti var iktidarda.
Hani cumhuriyet bayramında çankaya da bdp lilerle kucaklaşanlar.Hani şu eli silahlı pkklı teröristlerle kucaklaşan bdp.Çok yakışmışlar birbirlerine bir daha danışıklı dövüş yapmasınlar herkes neyin ne olduğunu bilsin.

bu konuda başka bir topiğe şunları yazmıştım dün..

Bayramımızı kutlamak için ille de alanlara gitmeye gerek yok bence..Cumhuriyet anne-babalarına yakışır evlatlar büyütmek,Cumhuriyet öğretmenlerine yakışır öğrenciler yetiştirmek,bu bilinci onlara aşılamak da en büyük kutlamadır bence..

öyle yasaklarla silinebilir mi bu aşk...buna ancak güler geçerim ben :)

Şimdi bazı arkadaşlar, canım işte her yerde bayram kutlandı, kimse de cop, tazikli su, göz yaşartıcıları yemedi, adam gibi izninizle kutlasaydınız kutlardınız, diyor. Fakat önemli olan aslında yüzeydekini değil, derinlerdekini görebilmektir.
Neden özellikle bu grubun bu yürüyüşü yapması engellendi? Öncelikle bunu düşünün. Elbette iktidara sahip olanlar birşeylerin farkındalar. O da direnen ruhu sindirmektir. TGB ADD gibi gruplar Atatürkçülüğün simgeleridir, ve bu grup üyeleri de bilinir ki kolay kolay sindirilemeyecektir, ki bu gruplar sindirildiği taktirde zaten CUMHURİYETÇİLERİN ruhuna el fatiha denilecektir. Çünkü bu insanlar cumhuriyet coşkusunu Atatürk bilincini sürekli yaşatmaya çalışmaktadır. İnsanları gelen tehditlere karşı uyanık tutmak için uğraşmaktadır.
Bu grupların birlik olması veya sayılarını arttırması elbette iktidarın aleyhinedir. Dolayısıyla yok güvenlik gereçekçesidir, yok şudur budur, bir şekilde onların seslerini yükseltmeleri engellenmiştir.
Üstelik Ankara'ya gidecek otobüslerde JANDARMANIN ATATÜRK POSTERLERİ ve TÜRK BAYRAĞI araması, bu gerçeği perçinlemektedir. Amaç korku salmaktır. Güçlü ulusalcıların sesi kesilmediği sürece normalleştirme çabaları boşa gitmektedir.

Bir ulusun uyanışını sağlayacak güçte insanları sindiremezsen eğer istediğin politikaları yürütemezsin bu çok basit bir mantıktır.

Bir de Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan'ın ayrıştığı noktaya bakın. Gül istenmeyen görüntüler yaşanmasın polis sert davranmasın derken, Tayyip Erdoğan polis görevini yapamadı diyor. Daha ne yapacaktı? Hastanelik olmalıydı sanıyorum insanlar. Buradan da zaten amacın ne kadar farklı olduğunu anlayabilirsiniz. Kin ve nefret ile yönetiliyoruz, dahası var mı?

Kadesa çok güzel söylemiş, diledikleri kadar sindirmeye çalışsınlar, sizler evlerinizde çocuklarınıza bu sevdayı aşılamaya devam ettiğiniz müddetçe, kimse bu RUHU öldüremez, yeniden yeniden uyanır baş edilemez.

Geri dönüşü olmayan bir yoldaymışız gibi görünüyor ama iktidarın hataları bir bir insanların kafasına vuracak biliyorum. Uyanacak güzel insanlarım!

çok yanlış bir hareket ....ben onların yerinde olsam asla bu kadar sert davranmalarına izin vermezdim....her istediğimi anayasalarla alıyorum diye düşünürdüm zaten......bütün ekilebilir ve biçilebilir arazilerini satmışsın geri kalanlarıda heslerle ve nükleer santrallerle çorak bırakmışsın .....soruyorum size kk üyeleri biz birkaç sene sonra ne yiyip ne içecez ....sen cumhuriyet bayramını kutla dur...belki ilerde karnını doyurur

nukleer santral mi hani nerde??

ben her secimde akp ye oy veririm he dunku olaylara kizmadim mi KUDURDUM

ama chp nukleer santral acicam bizim muhendisimiz de nukleer santral gorsun desin

belediyede bile oyumu veririm

ama chp nukleer santral acicam bizim muhendisimiz de nukleer santral gorsun desin

gelecekteki durumu söylüyorum........akkuyuda olduğu gibi en verimli toprakların olduğu yere yaparsan kaybedersin....avrupalıların kafası çalışmıyordu değil mi çölün ortasına nükleer santrali yapıp şimdi de nasıl kapatırım diye düşünüyorlar
canım örnekleri var.....güney amerikayı biraz araştır istersen......açlıktan nasıl ölmüşler...internet elinin altıda

[h=1]
RUSYA İNŞAATA 2013 YILINDA BAŞLAYACAK
[/h]
Rusya’nın Mersin Akkuyu’ya inşa edeceği 20 milyar dolar değerindeki nükleer santralde inşaat aşamasına gelindi. İki ülke parlamentolarından onaylanan
santralin proje uygulama şirketlerinin Türkiye’de kayıtlarının yapılması için Rus heyet 15 Aralık’ta İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdi.Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko ile Çırağan Saray’da düzenlenecek toplantılara katılacak Rus heyet, nükleer santralin inşaat ve üretim aşamasını masaya yatıracak. Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin’in de Rusya heyetinde yer alması bekleniyor.
12-15 Aralık arasında yapılacak çalışmalara Türkiye’den de santral inşaatında yer almak isteyen şirketler yer aldı. Ria Novosti Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Rusya Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, nükleer santral inşaatının 2013’de başlayacağını ve ilk ünitenin de 2018’de aktif hale geleceğini söyledi.
Birer yıl ara ile diğer üç ünitenin de çalışmaya başlayacağını kaydeden İvanovski, “Son reaktör 2021’de faaliyete geçirmiş olacak. Nükleer santralin 60 yıllık bir ömrü olacak. Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santral Rusya-Türkiye ilişkilerinin stratejik alanını oluşturuyor.” değerlendirmesindebulundu.
Rusya’nın 20 milyar dolar yatırım yapacağı nükleer santralin proje uygulamasını Atomstroyexport, elektrik satış işlemlerini ise elektrik ihraç-ithalat şirketi nter RAO UES gerçekleştirecek. Rusya hükümetinin onayladığı karara göre Rosenergoatom, Atomenergoremont ve Atomtekenergo şirketleri de koordinasyon, gelişim, operasyon ve yönetim işlerini yürütecek.
Projeninyürütülmesi ile ilgili Türkiye’de kurulacak şirketin tescil işlemlerinin de önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.
15 YIL ELEKTRİK ALIM GARANTİSİ
Inter RAO UES’in dışındaki şirketler devlet şirketi Rosatom’un bir parçası olarak çalışıyor. Inter RAO UES’un Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) elektrik üretim lisansı almasından sonraki 30 gün içinde, 4 ünite için sabit miktarlı elektriğin alınması amacıyla Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) ile elektrik satın alma anlaşması imzalaması gerekiyor.
Anlaşmaya göre, TETAŞ proje şirketinden santralde üretilmesi planlanan elektriğin ünite 1, ünite 2 için yüzde 70’ine ve ünite 3, ünite 4 için yüzde 30’una karşılık gelen sabit miktarlarını, her bir güç ünitesinin ticari işletmeye alınma tarihinden itibaren 15 yıl boyunca KDV hariç 12,35 ABD senti/kWh fiyattan satın almayı garanti edecek. 20.1.20011(ekoavrasya)

buyur arkadaşm inşaatı başlamıştır artık biz Mersin de yaşıyoruz bakalım ne olacak gelişmiş ülkeler açmış oldukları santralleri bir bir kapatıyor artık

ben sizlerin yazdiklarinizi okudum siz de benimkileri okuyunn istedim o yuzden begene tikladim

simddiii bana internete bak diyen doktor! arkadas

sen once enerjide ne kadar disari bagimli oldugumuzu ogren

bizim nukleer alanda hicbir calismamiz yok artik savaslar cephelerde kilicla kalkanla olmuyor beenim muhendisim de nukleer fuze uretebilsin

burdan simdi savas yanlisi oldugumu cikarmayin bakin filistine filistinde nukleer santral mi var en cok onlar bu konuda magdur

kendi fuzemizi kendimiz uretmeden savunma sozkonusu bile olamaz isin enerji kismi da cabasi

benim profilimde mesleğim yazmaz bana mesleğim sorulmuştu sen neden buna neden takıldınki .........konumuz başka topiklerde yazdığım değil....konumuz burada arkadaşım biraz sakin ol önce ...ben yanlış birşey yazdığımı sanmıyorum.....biz dışarıya her anlamda bağımlıyız on tane nükleer enerji diksen yine bağımlıyız çünkü teknoloji bize ait değil......anamur muzunun olduğu yere cennet gibi yere dikiyorsun akıl var mantık var arkadaşım ....

bence bagimli olmak zorunda degiliz

ya da soyle algiladim ben benim hala umudum varmis ben bicok seyin degismesini istoyorum tam bagimsiz olmak istiyorum olucagimiza inaniyorum da

dr oldugunu da bikac yerde gorunce bi yokliyim dedim ne yazicagini merak ettim

yazicagini dusundugum seyleri yazmissin

ama o kizin ustune cok gittin bayanlar ozellikle cocuk sahibi olunca insanlar artik is hayatinda biseyler yapabilecegini dusunmuyor

zaten is bulmak zor ustune bu eklenince insan umutsuzluga kapiliyor endiseleniyor bayanin da cocugu oldugunu dusununce esinden mumkun mertebe fazla nafaka almaya calismasi normal

ki onceleri is aradigini ama geri donusun olmadigini defalarca yazdi

insanlari yargilamak yerine anlamaya calissak keske hepimiz

deli musakka konu dışı olacak ama geleceğimden umutlu değilim istediğin kadar çalış çabala......bu evli olduğun erkekle çözülebilecek bir konu değil...adam istemiyor ne yapacaksın para da belli bu yollardan ben de geçtim vereceği tazminat belli nafakada belli ben çok iyi biliyorum bu konuları ama konu sahibi o kadar agresif ki biraz aklını başına alsın eşi en azından çoocuğa sahip çıkıyor......ben kimseye güvenemdiğimden çocuk bile yapamadım.....en azından maddi durumu iyi ailesi var
kimseyide üzmek istemem aynı gemideyiz benim başıma ne geleceği belli mi ama konu sahibi çok sert

bir de konu sahibi kendisi için nafaka talep ediyor ama hakimin iki üniversite bitirmiş birine nafaka bağlıyacağını sanmıyorum......bu konularla çok haşır neşir olduk

En büyük bayramımız,bağımsızlık kutlamalarımız tüm baskı ve engellemelere karşı yapıldı.Proveke eden de hükümetti..ne bir taşkınlık ne bir saldırı halk tarafndan yapılmadı.Ulus her koldan vatanını,cumhuriyetini seven vatandaşlarla doldu taştı.Ben de oradaydım,biber gazına inat kimse yerinden kıpırdamadı,sıkılan suya arkamızı dönüp direndik.Milyonlar inadına aşkla anıtkabire ata'sına yürüdü.Birbirini hiç tanımayan insanlar birbiriyle nasıl kucaklaştılar görülmeye değerdi.Milyonların yürüdüğü,biber gazı ve suyla dağıtılmaya çalışılan kalabalığın bir tanesinde itme kakma olmadı,bir tanesinden off sesi çıkmadı.Milli duygu,birlik,beraberlik işt bu dedirtti..Üzerimizdeki ölü toprağını atmamıza vesile olan "illegal örgütlere"teşekkür ederim.
..Şimdi 10 Kasım var önümüzde..Ne Mutlu Türküm Diyene...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…