• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 Şubat Mağdurları Kamuya KPSS'siz Girecek

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190
198
28 Şubat 1997’de ‘kılık kıyafet’ nedeniyle üniversiteden atılan türbanlılar için torba tasarıya sürpriz bir madde monte ediliyor. Daha önce çıkan afla üniversiteye dönen türbanlılar kamuda işe girmek isterlerse, yaş sınırına takılmayacak, KPSS’ye girmeyecek.
ÜNİVERSİTEDEN ATILANLARA ÇİFTE ŞANS
Hükümet, son dakika önergeleriyle hergün biraz daha büyüyen ‘Taşeron ve maden torba tasarısı’na ilginç bir madde monte etmeye hazırlanıyor. Komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Haziran ayının son haftası yasalaşması planlanan pakete, 28 Şubat 1997 döneminde yalnızca “kılık kıyafet” nedeniyle üniversiteden atılanlara çifte şans veriliyor. Daha önce çıkartılan afla, üniversiteye dönen türbanlılardan, okulunu bitirenler, kamuda işe girmek isterlerse, yaşa sınırına takılmayacaklar.
KPSS ŞARTI ARANMAYACAK
Ayrıca bu kişilere, o dönemde girmek istedikleri kurumda yapılan sınav sistemi uygulanacak. Bu kişiler için KPSS’ye girme ve geçerli nota ulaşma şartı aranmayacak. Bu kişilerin başvuracağı kurumlar, ihtiyaçlarına göre, yazılı ve sözlü sınav yapacaklar. Önergeyi hazırlayanlar, bu olanaktan sadece türbanlıların yararlanacağı ‘kılık kıyafet’ ifadesinin özellikle kullanılacağını dile getirdiler. Verilen bilgiye göre, bu şartlara uyan 50-100 kişi bulunuyor.
ÖZEL SINAV
Halen alt komisyonda görüşmeleri süren pakete monte edilecek düzenlemenin tartışma yaratması bekleniyor. Düzenleme, benzeri dönemlerde düşünce ve inançları nedeniyle mağdur edilenlere yönelik hiç bir olanak tanımayacak. Bu haktan yararlanmak isteyenler, YÖK’ten “Kılık kıyafet nedeniyle okuldan atıldığına” yönelik belge alacak. Eğitimini tamamlayanlar, bölümleri dikkate alınarak, kamu kurumlarına müracaat edebilecekler. Bu kişiler için adeta “özel sınav” yapılacak.
İKİNCİ OPERASYON
Hükümet, daha önce yaptığı başka bir düzenlemeyle de aynı gerekçeyle kamudan atılan ve memuriyetten çıkartılanlara geri dönüş olanağı tanımıştı. Yapılan yasal düzenleme, 1 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesiyle hayata geçirilmişti. Bu kişilere, ayrıldığı kuruma veya ilgili mevzuat çerçevesinde atama yapılabilecek diğer kurumlara başvurma hakkı verilmişti.
KAMPANYA DESTEĞİ
Buna ilişkin kampanyalar, AK Partiye yakın internet sitelerinde aylardan beri sürdürülüyor. Hükümetin çıkardığı öğrenci affından yararlanarak eğitimleri tamamlayanlar, “28 şubat mağduru kadınlar” başlığında yürüttükleri kampanyalarda, 15 yıllık kayıpları olduğunu, kamu sınavına girmek için 40 yaş barajına takıldıklarını ve bununda ikinci bir mağduriyet yarattığını iddia ediyorlardı.

http://www.haberler.com/28-subat-magdurlari-kamuya-kpss-siz-girecek-6127675-haberi/

Ee ne farkı kalmış 28 Şubattan bu yapılanın?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cidden mağduriyet gidelirecek ozaman buna inanıyorlar :) Hay sizin aklınıza ya.
Bir de 80 yasına kadar calısacak bence nema problema :ssz:

bize yine kadro kalmadı yani ha:50:
kpss için bi dünya para verelim, emek harcayalım, eşimize çocuğumuza vakit ayıramayalım . onlar havadan devlete girsin. çok adil !

Kpss için canını dişine takanlar ne olacak peki?
Onların mağduriyeti ne olacak? Belki kpss'ye hazırlananlar arasında çok daha donanımlı, becerikli insanların şans verilmemesi yüzünden açıkta kalması ne olacak?

Eşitlik olmayacaksa kimse mazlumun hakkını savunuyorum, hakkını veriyorum, elhamdülillah müslümanım demesin. Üniversite'ye gitme hakları ellerinden alınmıştı, af güzel bir uygulamaydı, birçok insan yararlandı eyvallah ama kamuda çalışacaklar kpss'de ter döktüyse hepsi dökmeli, o zaman bir an önce kaldırsınlar kpss'yi, tüm vatandaşlarımız denesin şansını.

Evet simdi KPSS ye hazirlanan kisiler " simdi 50-100 kisi daha önüme gececek, benim emeklerim ne olacak" diyebilir ama birde diger taraf var..

Üniversiteyi kazanmis ama okuyamamis, sirf basörtüsü yüzünden..

Simdi okuma sansi tekrar verildi ama bu seferde hem yaslari ilerledi hemde o zaman okusalar, bölüm sinavina girerek kamuda görev alacaklarken, simdi KPSS ye girmek zorunda kalacaklar..

Onlarda hakli..

Zamaninda elleinden alinan haklari yüzünden maduriyetleri haal devam ediyor..

Bir yaslari gecti, ikinciside o zaman KPSS yoktu bölüm sinavina girip memur olacaklardi ama simdi KPSS ye girmek zorundalar..

Belki o zaman okuyabilselerdi simdi neredeyse 20 yillik memurlardi..

Gercekten maduriyetleri büyük..

Bilemiyorum..

Yemin ediyorum bıktım usandım çabalamaktan. O kadar kafa patlatıyoruz o kadar psikolojimiz bozuluyor ama herkes elini kolunu sallaya sallaya memur oluyor. Hem 28 şubat hemde soma yakınları sınavsız memur olacak. Bu da en az bir 2 yıllık kadro eder.
Onların mağduriyeti gidecekte bizim ki ne olacak? Bizim yıllarımız ne olacak?
Gitti ders çalışma şevkimde :14:

Son düzenleme:
Evet simdi KPSS ye hazirlanan kisiler " simdi 50-100 kisi daha önüme gececek, benim emeklerim ne olacak" diyebilir ama birde diger taraf var..

Simdi okuma sansi tekrar verildi ama bu seferde hem yaslari ilerledi hemde o zaman okusalar, bölüm sinavina girerek kamuda görev alacaklarken, simdi KPSS ye girmek zorunda kalacaklar..

Onlarda hakli..

Bir yaslari gecti, ikinciside o zaman KPSS yoktu bölüm sinavina girip memur olacaklardi ama simdi KPSS ye girmek zorundalar..

Bilemiyorum..

O zamanın şartlarını şimdiye uyarmalak adil mi weiss? Bizim suçumuz ne peki o zaman :43: Bir mağduriyeti gidermek için yine bir taraftan doğan mağduriyetler ne olacak? Başka bir çözüm bulunsun yeter artık ya. Her durumda gelin sınavsız memur olun demek ne demektir

Diyorumya iste herkes kendi tarafindan bakinca hakli..
Verilmesin desem, düsünüyorum ben olsam o durumda cok kirgin ve kizgin olurum..
Benimle ayni yil okuyanlar 15-20 yildir devletten maasini aliyor, ben bir inancim yüzünden magdur edildim derdim..

Sizlerin acisindan bakincada, biran önce isinizi elinize alip, hayatinizi düzene koymak istiyorsunuz..

Ne diyebilirim, iki tarafta hakli..

Sanirim en iyisi onlar icin ek kadro acmak olurdu...

Tamam hadi 28 şubattakiler için ek kadro açılsın. 50 -100 kişilermiş ki çok ciddi bir rakam yine. düşünsenize 1*2 yıldır kpss hazırlanan 100 kişinin açıkta kaldığını?
Somadakilerin yakınları kaç kişi eder hiç düşündüler mi? 301 kişinin kaç tane yakınını alacaklar ki. devletin bir atama döneminde aldığı normal memur (2001-3001-4001) 100 bile değilken..

Onlarda hakli..

Bilemiyorum..

Her şekilde iki ucu pis değnek...:50::14:

Back