• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 28 Aylık oğlumun ölümü bilmesi normal mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tunayekta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
718
0
96
46
İzmir
Merhabalar,28 aylık bir oğlum var.Ben anneannemin yanında büyüdüm ve halada çok yakın oturuyorum.Bu yaz rahatsızlandı,3 ay yattı.Eylül sonunda da vefat etti.Vefat ettiğini haber alır almaz oğlumu kapıp koştum.Salonda öylece yerde üzeri örtülü yatıyordu.Oğlumu o odaya sokmadım ama uzaktan gördü,zaten kendide girmeye yeltenmedi.Ama birşekilde evdeki ortama şahit oldu,ağlaşmalar vs..Dün televizyonda bayılmış birini uyandırmaya çalıştılar ve uyanmayınca kucağına aldılar.(Seyerden varsa Fatmagül'ün son sahnesi)Bizimki bunu görünce ''öldü''dedi...Ne annecim dedim,işaret ederek öldü dedi.İfadesi şaşkındı.Ben şok oldum,ağlamaya başladım.Bu kadar küçük yaşta ölümle tanışmasını istemezdim.Acaba normal bir durummu,bu yaşta bunu bilebilirmi bir çocuk!!!!Ben bayıldı dedim ama daha fazla konuşamadım,başka ne yapmalıydım bilemedim...Son iki gündür bunu fena halde kafaya taktım,oğlum hasas bir ruh yapısına sahip bunun farkındayım...

selam

ben pedagog değilim ama yeterince yaşamış, her yaşta çocuklarla haşır neşir olmuş bir öğretmen olarak çocuğunuzun "ölümü" sizin gibi algılamadığını söyleyebilirim...yani şu anda ölrn birisi için ondan sizin gibi yas tutmasını acı çekmesini bekleyemezsiniz...ölüm şu anda onun için sadece duyduğu, içi başka bir şeyle (sizden farklı) doldurulmuş bir kavramdır...ve bakın gözlerini kapatan herkes onun için "öldüüü" dür...

bence endişelenip üzülmenize gerek yok oğlunuz ölümün sadece ismi ile karşılaşmış...ona anlatsanız bile anlamaz....soyut kavram bilgisini edinmesine daha çooook var...ölümü anlatmaya kalksanız bile somutlaştırarak anlatmak zorunda kalırsınız anlamaz...

söylediğim gibi pedagog değilim ama öğrendiğim, okuduğum kadarıyla bu şekilde olduğunu düşünüyorum endişelenecek hele ağlayacak bir şey yok rahat olun.......

Back