28 aylik ogluma gozluk alıştırma sureci

Crnemrr

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2019
108
113
18
33
Bayanlar herkese iyi akşamlar.28 aylık oğlum var.gozunde kayma var.goz numarası 3 ile 4 numara arası çıktı.doktor gözlük yazdı yaptırdık bugün ilk gündü fakat takmamakta ısrarcı.aglama yok ama mizmizlaniyor. Biraz takıyor çıkarıyor. Ne yapmalıyım lütfen fikir verin... gerçekten Allah beterinden saklasin ama oglumun sol gözü hiç görmüyormuş.bende öyleyim.doktor kalıtsal dedi. Kayma geçer ama görmeme sorununu en aza indirmeye çalışırız dedi. Bilmiyorum kafam allak bullak

Gözlük biçimi nasıl? Kafanin arkasından dolanan plastiği de var değil mi?

Benim oğlumda gözlük takıyor ilk zamanlar bizde çok zorlandık ona uyum sağlamak amaçlı gözlük taktık bizde Bizden görüp takmaya başladı oğlum bizde de kayma var

Benim oğlumda gözlük takıyor ilk zamanlar bizde çok zorlandık ona uyum sağlamak amaçlı gözlük taktık bizde Bizden görüp takmaya başladı oğlum bizde de kayma var
Bende gözlük kullanıyorum. Ama takmıyor.zamanla takar inşallah.

siz babası takıyormusunuz ? kullanmıyorsanız bile onunkine benzer derecesiz alıp takın evde kim varsa oda alışır belki

Rahat gördükçe sevinip heves etmesi lazım aslında..

Katılıyorum. Siz de takın gördükçe normal gelir alışır..

O çıkaracak, siz takacaksınız. Kıyamayıp çıkarmasına izin vermeyin. Göz kapama egzersizi verdi değil mi

Cocugun zevkine uygun bir şey mi o önemli. Yani kız cocukları pembeli barbieli gözlükleri cok seviyor sizin cocugunuz hangi cizgi film karakterini seviyor mesela. Veya siz de takın evde 5 liralık gözlüklerden renk renk takip dolanin evin icinde dikkatini cekecektir

Fosforlu renk aldım kendi o renkleri seviyor.gozlugu sevdi.yani bağırıp çağırmıyor sadece mizmizlaniyor. Ben gözlük kullanıyorum.

O çıkaracak, siz takacaksınız. Kıyamayıp çıkarmasına izin vermeyin. Göz kapama egzersizi verdi değil mi
Evet verdi günde 2 saat sag göz kapanacak. Henüz ona başlamadım yarın eczaneden şekilli bantlar alicam. Bugün inanın 100 kere geri taktım az önce yaklaşık 10 dk durdurdu. Bu bule bir gelişme

Benim oglumda beş yaşında iki yaşından beri gözlük takıyor.ilk günler çok zordu sürekli fırlatıp atıyordu. İlk altı ay toplamda dört gozluk kırdı. Pes etmedik. Tabi bütün bunların yanında birde göz kapama egzersizi vermişti dr. Kabus gibiydi. İlk kapamada anında çıkardı oturdum ağladım açıkta kalan gözü görmüyor diye. Neyseki sonra alisti. Zaman gerekiyor henüz çok küçük aslında gözlük ile iyi gördüğünü anladığında çıkarmak istemez

Ben takıyorum baba takmıyor ona da mi yaptorsak
bence bi deneyin doğal bişey gibi gelir çocuklar nede olsa anne baba ne yapıyorsa onu yapar pedagog bir arkadaşım erkek çocuğunun babayı kız çocuğunun anneyi örnek aldığını onların davranışlarında bulunmaya çalıştığını söylemişti o yüzden babanında takması işe yarayabilir

her çıkardığında takın asla pes etmeyin,ilk günler gözlük rahatsız eder uzun süre taktıktan sonra burun üstünü ve kulak arkalarını inceleyin baskı izi var mı diye.ilk zamanlar o iz oluyor sonra olmuyor,eğer iz fazlaysa canı acıyor da olabilir bir de etrafınızdaki herkesi tembihleyin gözlüğün ona çok yakıştığını söylesinler

Sevdiği ozendigi biri varsa ondan takmasini rica edin anne baba olarak sizde takmiyosaniz takın öyle öyle ister alışır. Kızım sirf teyzesi gözlüklü diye gözlük takmak istiyo mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…