Koç ve Yükselen Koç:Adını “zaman” koyarak cezalandırma kendini… Eğer bir şeyler yapmak istiyorsan, yeniden inşa etmek istiyorsan yıkılanları… Şimdi tam zamanı… Şikâyetlerini düşün… İstersen yaz bunları bir kenara… Alt alta topla… Şikâyetin var ama çözmeye niyetin var mı? Belki sen yanlış yerden bakıyorsun yaşam çemberine?
Boğa ve Yükselen Boğa:Bu bir veda değil… Yeni bir başlangıç sadece… Kendini gizlediğin yerden ortaya çıkarmak için… Bir bak… Nelere güvenmiyorsun ya da kime güven duymuyorsun? Öğrendiklerini, deneyimlerini neden paylaşmaktan çekiniyorsun? Niye gizliyorsun kendini? Seni bulamayan arayamaz ki…
İkizler ve Yükselen İkizler:Bir mucize bekliyorsun… Hesap sordun, hesap verdin ve –di’li geçmiş zaman değil yaşadıkların… Şimdiki zamanın hikâyesi aslında… Tüm göstergeler, rakamsal ifadeler, toplamalar, çıkarmalar… Her ne kadar hayatından çıkarmak istesen de, sana mutlaka kendini hatırlatıyor eski masa düzenin.
Yengeç ve Yükselen Yengeç:Hani sen hep seviyorsun ya geçmişi… Bir düşün geçen kış bu zamanları… Nasıl bir kış geçirdiğini düşün mesela… Üşüdün mü? Soğuktan kızardı mı yüzün? O yüzden şimdi yanındakinin kıymetini bil… Evet belki canını sıkıyor dediğim dedik yapısı, kontrolcülüğü, ben merkezciliği… Her ne olursa olsun yüreğin ısınıyor şimdi…
Aslan ve Yükselen Aslan:Bir oyun parkı gibi görürken nereden çıktı bunca sorumluluk? Evin işleri, işleri yetiştirme telaşı… Aynı anda birden fazla işi yapabilme iradesi… Ama işte bak bir ağrı gelip oturdu sağ koluna… Yüklenme kendine… Vaktinde yap her şeyi… Erteleme bir şeyleri…
Başak ve Yükselen Başak:Kendini ortaya koy… En gizli seni… Cümlelerinle “-miş” gibi yapma… Dürüst ol en çok kendine… İçinden ben zaten yeterince dürüstüm diyorsun… İnce bir çizgi dürüstlük ve eleştiri… Dürüst ve samimi olduğun için mi böyle konuşuyorsun yoksa sevilmekten korktuğun için mi can yakıcı sözlerin? Bir düşün istersen…
Terazi ve Yükselen Terazi: Tohum düşünce toprağa… Önce düşünürsün toprak verimli mi? Kökleri yeterince sağlam olacak mı? Senin de öğrenmen gerekenler, keşfetmen gerekenler “ köklerin”… Gizli benliğinin yapı taşları… Bir düşün köklerinden hangi besin kaynağını alıyorsun?
Akrep ve Yükselen Akrep:Eyvah… Yine mi çıktı takıntıların sahneye? Başarı takıntısı… Ben bilirim takıntısı… Herkes her şeyi bilemez… Biraz olsun başkalarından öğrenmeye çalış… Kaynak kişilerin olsun öğrendiğin türkülerin mesela… Her konuda ben bilirim diye öne çıkarma kendini… Dinle…
Yay ve Yükselen Yay:Üzerinde çok fazla düşünüyorsun son dönemlerde… Değer verdiklerini… Yaşamın sana sunduğu değerli hediyeleri… Kendini ortaya koymak gerekiyor bazen… Seni sen yapan değerleri… Dürüst ol… Sorumluluklarını bil… Her ne yaşıyorsan taşa yeniden inşa etmeyi bil kaleni… Ama bu sefer kumdan olmasın kalen…
Oğlak ve Yükselen Oğlak: Bir kitap olsan herkes seni okuyabilir böylece… Neleri sevdiğini öğrenir, nelere güldüğünü, nelerden hoşlandığını… Ama sen bir kitap değilsin… Lakin kalın bir cilt kapağın var… Sen anlatmazsan kimse hatırlamaz ki seni…
Kova ve Yükselen Kova:Bir aydınlanma var üzerinde… Güneş, ışıklarını yastığına yansıtıyor… Kenarda köşede sakladıklarını ortaya çıkarmaya hazır hissediyorsun kendini…
Balık ve Yükselen Balık: Bir otorite konumundasın özellikle arkadaşlarının arasında… Senin kararlarına, senin yönlendirmelerine ve senin deyişlerine önem veriyor arkadaşların…Bu durumda bir hayli sorumluluk yükletiyor sana…